Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ensi-iltansa saava Femina Box tutkimusmatkailee naiseuden ja ihmisyyden ytimessä

Jaa

Teatteri Skarabeen sooloesitys Femina Box on rohkea ja kollaasimainen teos eri sukupolvien naisista, elämästä ja kuolemasta. Teatteria, nukketeatteria ja tanssia sisältävä esitys saa ensi-iltansa Kanneltalossa 8.9.2017.

Teatteri Skarabee: Femina box kuvat David Augerot
Teatteri Skarabee: Femina box kuvat David Augerot

Femina Box johdattelee katsojat Kovasen perheen naisten elämään. Esityksen ytimessä on mystinen laatikko, joka johdattaa katsojat näkymättömien kysymysten äärelle: Mitä fyysisen olemuksen alta paljastuu? Miten eroamme toisistamme yksilöinä? Mikä ohjaa valintojamme? Muokkaako elämä ihmistä kuin aika materiaa? Tutkivan silmän alle joutuvat erilaiset yksilöt – ja laatikko.

Teatteri Skarabee on keväällä 2017 perustettu ranskalais-suomalainen teatteriryhmä. Ryhmän tavoitteena on luoda teatteria, joka rikkoo esittävän taiteen raja-aitoja yhdistämällä sen eri muotoja intensiivisiksi ja visuaalisiksi kokonaisuuksiksi.

Teatteri Skarabeen perustajat David Augerot (Ranska) ja Linda Lemmetty (Suomi) ovat molemmat valmistuneet fyysisen teatterin ammattilaisiksi Ecole Internationale de Théâtre Jacques Lecoqin koulusta, jossa he myös tapasivat ensimmäistä kertaa. Lemmetty on myös valmistunut Turun Taideakatemian nukketeatterilinjalta 2007, Augerot’lla on klassisen teatterin tausta sekä audiovisuaalinen koulutus takanaan.

Teatteri-ilmaisun ohjaaja ja näyttelijä Linda Lemmetty painottaa yhteistyön merkitystä esityksen valmistumisprosessissa:

”Meillä on ollut onni tehdä yhteistyötä lahjakkaiden ihmisten – kuten Anita Kurvisen, Amadeu Vivesin ja Olli-Pekka Jauhiaisen – kanssa. Tietysti toivomme, että saisimme huomiota esitykselle, joka ansaitsee tulla nähdyksi. Tavoitteenamme on tehdä uusia esityksiä devising-tekniikalla, jossa valmista käsikirjoitusta ei ole, vaan rakennamme kaiken alusta. Tärkeintä on yhteistyö eri alojen taiteilijoiden kanssa, jonka kautta voimme rakentaa liikuttavien aiheiden ja kiinnostavien toteutustapojen kanssa aina jotain ainutlaatuista.”

Teatteri Skarabee: Femina Box
Kanneltalo, Klaneettitie 5, kanneltalo.fi
Ensi-ilta: 8.9.2017 klo 19
Esitykset: 9.9., 16.9., 19.9. ja 20.9. klo 19
Esityksen kesto: 50 min
Liput 12/15 €, varaukset 09 3103 2411 ja lippu.fi

Konsepti: Linda Lemmetty
Ohjaus: David Augerot
Esiintyjä: Linda Lemmetty
Koreografi (venäläinen mustalaistanssi): Anita Kurvinen
Lavastaja: Amadeu Vives
Äänisuunnittelu: Olli-Pekka Jauhiainen
Nukke ja visuaalinen suunnittelu: Linda Lemmetty

järj. Teatteri Skarabee ja Kanneltalo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anne Euramaa
tiedottaja
viestintä ja markkinointi, kulttuuri ja vapaa-aika
Helsingin kaupunki
tel. +358 9 310 32411
anne.euramaa@hel.fi

Kuvat

Teatteri Skarabee: Femina box kuvat David Augerot
Teatteri Skarabee: Femina box kuvat David Augerot
Lataa
Teatteri Skarabee: Femina box kuvat David Augerot
Teatteri Skarabee: Femina box kuvat David Augerot
Lataa
Teatteri Skarabee: Femina box kuvat David Augerot
Teatteri Skarabee: Femina box kuvat David Augerot
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme