Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ensi syksyn ekaluokkalaiset ilmoittautuvat kouluun tammikuussa

Jaa

Vuonna 2016 syntyneiden lasten oppivelvollisuus alkaa elokuussa 2023. Kouluun ilmoittaudutaan joko sähköisesti tai käymällä koululla. Tulevan syksyn ekaluokkalaisille on lähetetty lokakuun 2022 lopussa Tervetuloa kouluun -opas, jossa on kattavasti tietoa koulun aloittamisesta. Koulun aloittamiseen liittyvää tietoa löytyy myös osoitteesta edu.hel.fi/tervetuloakouluun.

Tieto lähikoulusta oppivelvollisuusilmoituksessa ja osoitteessa asti.hel.fi

Lapsen lähikoulu kerrotaan kotiin postitettavassa oppivelvollisuusilmoituksessa sekä osoitteessa asti.hel.fi 9.–29.1.2023 sisäänkirjautumisen jälkeen. Oppivelvollisuusilmoitusten postittaminen lasten kotiosoitteisiin alkaa 4.1.2023.

Kouluun ilmoittaudutaan ensisijaisesti sähköisesti

Huoltaja voi ilmoittaa lapsensa suomen- tai ruotsinkieliseen lähikouluun 9.–29.1.2023 osoitteessa asti.hel.fi. Palvelu on käytössä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi esiopetuksessa kielikylvyssä olevat voivat ilmoittautua opinpolun mukaiseen kielikylpykouluun. Mikäli lapsi ilmoitetaan muuhun kuin äidinkielenmukaiseen lähikouluun, tätä varten tarvitaan lapsen kaikkien huoltajien suostumukset Astissa 29.1.2023 mennessä.

Huoltaja voi ilmoittaa lapsensa kouluun myös käymällä koululla keskiviikkona 25.1.2023 klo 8.00–10.00. Jos koululla on useampi toimipiste, kouluun ilmoittaudutaan pääkoululla. Koulullakin ilmoittautuminen tehdään ensisijaisesti osoitteessa asti.hel.fi. Ilmoittautumista varten huoltajan on otettava koululle mukaan lapsen oppivelvollisuusilmoitus sekä tunnistautumiseen tarvittavat tunnistusvälineet (esimerkiksi pankkitunnukset).

Tietyissä tapauksissa ilmoittautua voi vain koululla: jos esimerkiksi lapsi on aloittamassa koulun vuotta myöhemmin tai jos lapselle on myönnetty pidennetty oppivelvollisuus. Mikäli lapsi pyrkii muuhun kuin omaan lähikouluunsa, kouluun ilmoittaudutaan siinä koulussa, johon lapsi pyrkii.

Painotettuun, englanninkieliseen tai laajamittaiseen kaksikieliseen opetukseen haetaan erillisellä lomakkeella 9.–29.1.2023. Lomake löytyy edu.hel.fi/tervetuloakouluun-sivustolta.

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta

Helsingissä järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille iltapäivätoimintaa koulupäivän jälkeen. Toiminta on valvottua ja ohjattua lasten vapaa-ajan toimintaa. Lapsilla on mahdollisuus leikkiä omia leikkejä, liikkua, pelata, ulkoilla, tavata kavereita ja rentoutua sekä osallistua ohjattuun toimintaan sisällä ja ulkona. Hakuaika koululaisten iltapäivätoimintaan on 6.3.−1.5.2023. Päätökset postitetaan koteihin heinäkuun alkuun mennessä. Lisätietoja hel.fi/iltapaivatoiminta.

Perusopetuksen aamupäivätoimintaa järjestetään kouluissa ennen oppitunteja 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille. Aamupäivätoimintaan ilmoittaudutaan Wilma-järjestelmän kautta elokuussa 2023 koulun alkaessa. Aamupäivätoiminnasta ei tehdä erillistä päätöstä vaan pelkkä ilmoittautuminen riittää. Koulut tiedottavat elokuussa aamupäivätoiminnan järjestelyistä. Lisätietoja hel.fi/aamutoiminta.

Syksyllä koulunkäynnin aloittaa Helsingissä noin 6400 lasta

Lukuvuoden 2023–2024 ensimmäinen koulupäivä on suomenkielisissä ja ruotsinkielisissä peruskouluissa torstai 10.8.2023. Koko lukuvuoden työ- ja loma-ajat löytyvät osoitteesta https://www.hel.fi/fi/kasvatus-ja-koulutus/koulujen-ja-oppilaitosten-tyo-ja-loma-ajat

Lisätietoja neuvonnasta

Kasvatuksen ja koulutuksen neuvonnasta saa apua kaikissa kouluun ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa puh. 09 310 44986 avoinna arkisin klo 10.00–12.00 ja 13.00–15.00. Sähköisen ilmoittautumisen osalta neuvontaa saa puh. 09 310 88800 arkisin klo 8.00–18.00.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 7.2.20233.2.2023 10:31:29 EET | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 7. helmikuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnalle esitetään muun muassa Helsingin suomen- ja ruotsinkielisen työväenopiston opiskelijoilta perittävät maksut, ehdot ja maksujen alennusperusteet 1.8.2023 alkaen samoin kuin avustukset vapaaseen sivistystyöhön vuodelle 2023. Vuoden 2023 avustuksille ei ole asetettu erillistä teemaa, vaan avustuksilla tuetaan koronapandemiasta toipuvia avustuksen saajia. Tilahankkeista lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi osoitteeseen Kalevankatu 48 toteutettavien päiväkotitilojen tarveselvitys sekä lausunto osoitteeseen Paciuksenkatu 19 toteutettavien päiväkotitilojen hankesuunnitelmasta. Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Helsingfors stad delade ut gratis menstruationsprodukter på hösten 2022 – erfarenheterna var goda18.1.2023 15:24:24 EET | Tiedote

Helsingfors stad genomförde ett tre månader långt pilotförsök med utdelning av gratis menstruationsprodukter i fyra stadsdrivna läroanstalter, det vill säga i den finska grundskolan Hiidenkiven peruskoulu (årskurserna 6–9), det finska gymnasiet Sibelius-lukio, Tölö gymnasium och det finska yrkesinstitutet Stadin ammattiopistos enhet vid Filpusvägen. Försöket gick under namnet ”Gratis mens”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme