Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ensi syksyn esiopetukseen haetaan tammikuussa - Ansökan till förskoleundervisningen nästa höst ska ske i januari

Jaa

Esiopetukseen haku toimintakaudelle 2019-2020 on ajalla 7.-23.1.2019.

Esiopetusta järjestetään Helsingissä kunnallisissa ja yksityisissä päiväkodeissa.

Esiopetus edistää ja tukee lapsen kasvu-, kehitys- ja oppimisedellytyksiä sekä mahdollistaa joustavan siirtymisen esiopetuksesta kouluun. Esiopetus on maksutonta ja noudattaa koulun toiminta-aikoja. 

Jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista. Vastuu lapsen osallistumisesta esiopetukseen on huoltajalla.

Lisätietoja esiopetuksesta, esiopetuspaikat ja sähköinen lomake löytyvät osoitteista www.hel.fi/esiopetus ja www.hel.fi/preschool

Ilmoittautumisen voi tehdä myös paperihakemuksella, joita saa päiväkodeista. Hakemus palautetaan päiväkotiin 23.1.2019. Yksityisen päiväkodin esiopetukseen haettaessa tulee olla yhteydessä suoraan haluttuun päiväkotiin.

Esiopetuspaikka osoitetaan lapselle ensisijaisesti oman asuinalueen oppilaaksiottoalueelta. Perheet saavat tiedon lapsen esiopetuspaikasta viikolla 11.

Lukuvuoden 2019-2020 esiopetuskausi alkaa 8.8.2019 ja päättyy 29.5.2020.

Lasten ajatuksiin ja toiveisiin esiopetuksesta voi tutustua Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen Youtube-kanavalla!

Lisätietoja:
varhaiskasvatuksen asiantuntija Nina Onufriew, puh. 09 310 42550, nina.onufriew@hel.fi

Ansökan till förskoleundervisningen nästa höst ska ske i januari

Ansökan till förskoleundervisningen under verksamhetsperioden 2019–2020 ska ske 7-23.1.2019.

Svenskspråkig förskoleundervisning ordnas i skolor och på daghem.

Förskoleundervisningen främjar och stödjer barnets förutsättningar att växa, utvecklas och lära sig samt möjliggör en smidig övergång från förskoleundervisningen till skolan. Förskoleundervisningen är avgiftsfri och följer verksamhetstiderna för den svenskspråkiga grundläggande undervisningen. Förskoleundervisningsperioden läsåret 2019–2020 börjar 13.8.2019 och slutar 29.5.2020.

Varje barn ska delta i förskoleundervisning året innan läroplikten börjar. Vårdnadshavaren ansvarar för att barnet deltar i förskoleundervisning. Ansökan till förskoleundervisning sker elektroniskt.

Mer information om förskoleundervisning, förskoleundervisningsplatser och en elektronisk blankett finns på webben på Förskoleundervisning och www.hel.fi/preschool

Anmälan kan också ske med en pappersblankett som finns att få på daghem. Blanketten lämnas in ifylld till daghemmet senast 23.1.2019. Vid ansökan till förskoleundervisning på ett privat daghem ska man kontakta daghemmet ifråga direkt.

Barnet anvisas i första hand en förskoleundervisningsplats inom det egna bostadsområdets elevupptagningsområde. Familjen informeras om barnets förskoleundervisningsplats vecka 11.

Bekanta dig med finskspråkiga barns funderingar och önskemål på den YouTube-kanal som Helsingfors fostran och utbildning tillhandahåller!

Mer information:
Ledningens assistent Mariella Michelsson, tfn 09 310 86224, mariella.michelsson@hel.fi
Sakkunnig i förskoleundervisning Nina Onufriew, tfn 09 310 42550, nina.onufriew@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mervi Kopomaa-Weymarn
viestintäasiantuntija
puh. 09 310 43360
mervi.kopomaa-weymarn@hel.fi

Hanna-Kaisa Talvensaari
viestintä- ja markkinointipäällikkö
puh. 09 310 15964
hanna-kaisa.talvensaari@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 19.3.201915.3.2019 12:46:14 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu ensi viikon tiistaina 19. maaliskuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Muun muassa seuraavat asiat ovat esityslistalla: Stadin ammatti- ja aikuisopiston englanninkielisen koulutuksen valintaperusteet Stadin ammatti- ja aikuisopistolle on myönnetty järjestämislupa englanninkieliselle koulutukselle matkailualan perustutkintoon, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon sekä ravintola- ja cateringalan perustutkintoon. Suomenkieliselle jaostolle esitetään hyväksyttäväksi seuraavat opiskelijavalinnan valintaperusteet: Englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito, joita arvioidaan eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) kielitaidon lähtötasokuvausten perusteella. Peruskoulun tai lukion päättötodistus tai vastaava ulkomailla suoritettu koulutus Mikäli 1. ja 2. valintaperusteen pohjalta usealla hakijalla on sama pistemäärä, valinta suoritetaan arpomalla. Eng

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme