Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ensi syksyn esiopetukseen haetaan tammikuussa

Jaa

Esiopetukseen haku toimintakaudelle 2018-2019 on ajalla 8.–24.1.2018.

Esiopetusta järjestetään Helsingissä kunnallisissa ja yksityisissä päiväkodeissa.

Esiopetus edistää ja tukee lapsen kasvu-, kehitys- ja oppimisedellytyksiä sekä mahdollistaa joustavan siirtymisen esiopetuksesta kouluun. Esiopetus on maksutonta ja noudattaa koulun toiminta-aikoja. Lukuvuoden 2018-2019 esiopetuskausi alkaa 9.8.2018 ja päättyy 31.5.2019.

Jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista. Vastuu lapsen osallistumisesta esiopetukseen on huoltajalla. Lisätietoja esiopetuksesta, esiopetuspaikat ja sähköinen lomake löytyvät osoitteista
www.hel.fi/esiopetus ja www.hel.fi/preschool

Ilmoittautumisen voi tehdä myös paperihakemuksella, joita saa päiväkodeista. Hakemus palautetaan päiväkotiin 24.1.2018. Mikäli haetaan esiopetukseen yksityiseen päiväkotiin, jolle on myönnetty esiopetusoikeus, haku tapahtuu paperilomakkeella, joka palautetaan haluttuun päiväkotiin.

Esiopetuspaikka osoitetaan lapselle ensisijaisesti oman asuinalueen oppilaaksiottoalueelta. Perheet saavat tiedon lapsen esiopetuspaikasta viimeistään viikolla 14.

Lasten ajatuksiin ja toiveisiin esiopetuksesta voi tutustua Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen Youtube-kanavalla!

Lisätietoja: varhaiskasvatuksen asiantuntija Nina Onufriew, puh. 09 310 42550, nina.onufriew@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee
tiedottaja Mervi Kopomaa-Weymarn
puh. 09 310 43360, mervi.kopomaa-weymarn@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Week valtaa pääkaupungin marraskuussa – mukana yli 100 tapahtumaa16.10.2018 13:00Tiedote

Kaikkien aikojen ensimmäinen Helsinki Education Week järjestetään 5.–9.11. Tapahtumakokonaisuus tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää työtä. Viikon aikana eri puolilla Helsinkiä järjestetään yli 100 oppimiseen liittyvää tapahtumaa. Suuri osa ohjelmasta järjestetään yhdessä kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme