Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Ensihoidon säästöehdotukset osaksi toukokuun säästöohjelmaa

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus palautti ensihoidon palvelutasoon kohdistuneet säästöehdotukset uudelleen valmisteltavaksi maanantain kokouksessaan. Ensihoidon säästöt käsitellään osana koko sairaanhoitopiirin säästöohjelmaa toukokuun alussa.

Resurssivähennyksellä haetaan noin 580 000 euron kustannussäästöä. Säästöarvio perustuu nykyisen palvelutuotannon kustannusarvioon ja sopimushintoihin. Ensihoitokeskuksen valmistelun lähtökohtina on ollut asetettujen säästötavoitteiden hakeminen ensihoitopalvelusta, ja säästötoimista aiheutuvien kielteisten vaikutusten minimoiminen.

Säästöohjelman tavoitteena on tasapainottaa sairaanhoitopiirin taloustilanne. Valtuusto ei joulukuussa 2019 hyväksynyt hintojen palauttamista aiempien vuosien tasolle, mikä aiheutti 20 miljoonan euron alijäämän kuluvan vuoden talousarvioon. Tuolloin valtuusto edellytti, että sairaanhoitopiiri valmistelee säästöohjelman, jolla alijäämästä päästään tasapainoiseen talouteen ensisijaisesti muilla keinoilla kuin hintoja nostamalla.  

Päihde- ja mielenterveyspalvelujen integraatio edistyy

Hallitus  hyväksyi kokouksessaan myös ponnen osaksi esitystään päihde- ja mielenterveyspalvelujen integraatiosta Tampereen kaupungin kanssa. Ponnen pohjalta valtuustolle esitetään, että psykiatrian integraation toteuttamiskustannukset kohdennetaan siihen mukaan lähteville jäsenkunnille käytönmukaisessa laskutuksessa.                       

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen
puh. 050 558 4579

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Syöpäpotilaan kannattaa suojautua koronavirukselta26.3.2020 11:22:08 EETTiedote

Syöpäpotilaan on erityisen tärkeää suojautua koronavirukselta, koska syöpäpotilaalla on kohonnut riski sairastua virukseen. Kansainvälisen suosituksen mukaan syöpäpotilaiden sairaalakäyntejä minimoidaan myös Pirkanmaalla. Osa käynneistä korvataan puhelinsoitoilla tai seurantakäyntejä siirretään. Syöpäpotilas kutsutaan kuitenkin sairaalaan aina, kun se on syövän hoidon takia välttämätöntä.

Kiireettömiä aikoja siirretään, yhteistoimintaneuvottelut keskeytetään17.3.2020 15:07:12 EETTiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä varaudutaan koronavirusepidemian hoitoon ja ryhdytään perumaan maalis-huhtikuulle ajoittuvia kiireettömiä vastaanotto- ja toimenpideaikoja. Taysin yksiköt peruvat omat aikansa potilaille tällä ja ensi viikolla soittamalla. Peruutus tulee kirjeellä, mikäli aika on vasta huhtikuun aikana. Ne potilaat, joilla on sähköisen asioinnin lupa, saavat peruutuksen tekstiviestinä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme