Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Ensihoidon sähköavusteiset polkupyörät käyttöön suurtapahtumissa

Jaa
Helsingin kaupungin pelastuslaitos ottaa vappuna käyttöön uudet ensihoidon sähköavusteiset polkupyörät. Näillä korvataan kahdeksan vuotta käytössä olleet maastopyörät.
Kuva Antti Salminen Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Kuva Antti Salminen Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Polkupyörillä liikuttaessa ensihoitajat tavoittavat ensihoitoa tarvitsevat ihmiset suurissa ihmisjoukoissa paremmin kuin autolla.

Ensihoidon polkupyörät on varusteltu lähes samoilla varusteilla kuin ambulanssitkin.

Varustelaukuista löytyvät muun muassa ensihoito-defibrillaattori eli sydäniskuri, hengityksenhoitovälineet ja verenvuodon tyrehdyttämiseen tarvittavat välineet. Laukuissa on lisäksi verensokerin, alkoholin ja lämpötilan mittarit. Pyörillä liikkuvilta ensihoitajilta onnistuu myös sähköisen potilaskertomuksen tekeminen.

-Uudet sähköavusteiset polkupyörät helpottavat kulkemista ja henkilöstön toimintakyky on parempi. Voimme ajaa laajemmilla alueilla ja nopeammin paikoissa, mihin ambulanssit eivät mahdu, kertoo ensihoitomestari Esa Rantanen.

Ensihoidon polkupyörät päivystävät vappuaattona eli sunnuntaina 30.4. keskustan alueella noin kello 14–02 sekä vappupäivänä maanantaina 1.5. Kaivopuistossa noin kello 8–20. Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen ensihoidolla on tuttuun tapaan käytössä myös lisäambulansseja.

Pelastuslaitos toivoo juhlijoilta rauhaisaa vapunviettoa. Mikäli juhlintaan sopii, kannattaa välttää kaikista ruuhkaisimpia alueita.

Pelastuslaitos päivittää sosiaalisen median kanavia vapun aikana Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva Antti Salminen Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Kuva Antti Salminen Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Helsingin kaupungin pelastuslaitos tuottaa turvallisuutta ja auttaa hädän hetkellä. Palvelumme ovat onnettomuuksien ehkäisy, pelastustoiminta ja ensihoito sekä väestönsuojelu ja varautuminen. Yhdellätoista pelastusasemallamme ja neljällä meriasemallamme työskentelee noin 800 henkeä, joista noin 600 pelastus- ja ensihoitopalveluissa.Vuonna 2022 pelastuslaitoksella oli 8632 pelastustoimen ja 64000 ensihoidon hälytystehtävää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme