Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Ensihoito pilotoi hybridiyksikköä Urjalassa

Jaa

Pirkanmaan ensihoidossa kokeillaan ensi vuonna Urjalassa ambulanssivalmiuden toteuttamista moniviranomaisyksikkönä eli Pelastuslaitoksen tuottamana hybridiyksikkönä. Yksiköllä on terveyspalvelua varten täysimääräinen hoitotason ambulanssin kyvykkyys sekä pelastustoimen tehtäviin osittainen kyvykkyys.

Uudella sopimuskaudella pilotoidaan myös sairaanhoitopiirin omaa ensihoidon ambulanssitoimintaa Virrat-Ruovesi alueella, jossa yksikkö tuottaa alueella myös Keiturin Soten kanssa sovittuja perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen tehtäviä erillisen sopimuksen mukaan.

Sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi ensihoidon uuden palvelutasopäätöksen maanantain kokouksessaan hallituksen esityksen mukaisesti. Ensihoito jatkuu täysin samalla tasolla kuin kuluvallakin sopimuskaudella. Ambulanssitoimintoja tuottavat sekä yksityiset palveluntuottajat että Pirkanmaan pelastuslaitos sairaanhoitopiirin oman kokeilun lisäksi.

Kaikki yksiköt hoitotasoisia

Pirkanmaan pelastuslaitos tuottaa ensihoitopalvelun seuraavissa kunnissa ja taajamissa: Nokia, Pirkkala, Tampere, Valkeakoski, Lempäälä, Akaa, Vesilahti, Urjala sekä Ylöjärven keskusta-alue. Muut sairaanhoitopiirin ambulanssit kilpailutetaan yksityisten palveluntuottajien kesken Virrat-Ruovesi -aluetta lukuun ottamatta.

Kaikki Pirkanmaan ambulanssit ovat hoitotasoisia ja valmiusaikanaan välittömässä lähtövalmiudessa. Ambulanssien asemoitumista voidaan tarvittaessa tarkistaa palvelutasopäätöskauden aikana.

Valmiusaikana mahdollisuus muihinkin tehtäviin

Ensihoitoyksiköt ovat sopimuksin edelleen käytettävissä valmiusaikanaan myös tilaajan tai tilaajan edustajan määrittelemiin muihin sosiaali- ja terveydenhuollon tehtäviin. Muiden tehtävien tulee olla luonteeltaan ensihoitopalvelua tuottavan henkilöstön hoidettavaksi sopivia ja niiden tekeminen ei saa aiheuttaa estettä varsinaisten ensihoitotehtävien suorittamiselle tai vaarantaa välitöntä valmiutta (90 sekuntia). Näiden avustavien tehtävien osalta työnjohto-oikeus ja -velvoite on paikallisella hoitolaitoksella.

Kiireellisen ensihoitopalvelun bruttokustannukset jaetaan Pirkanmaalla siten, että 30 prosenttia kuluista määräytyy asukasluvun ja 70 prosenttia tehtäviin käytetyn ajan mukaan. Ensihoitokeskuksen kulut jaetaan asukasluvun mukaisesti ja kiireettömien kuljetusten ja ensivastetehtävien kustannukset veloitetaan suoritepohjalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ensihoidon vastuulääkäri
Kaius Kaartinen, puh. 03 311 66005

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays Kehitysyhtiö Oy:n toiminta on käynnistynyt2.6.2020 14:08:33 EESTTiedote

Tays Kehitysyhtiö Oy perustettiin Tähtisairaala -hankkeen yhtenä tuloksena. Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien yhteisen Kehitysyhtiön toiminta on nyt käynnistynyt Matti Eskolan tultua valittua yhtiön toimitusjohtajaksi. Kesäkuun aikana sairaanhoitopiirien hallitusten käsittelyyn tulee sairaanhoitopiirien ja Kehitysyhtiön pitkäkestoinen, vuoden 2023 loppuun saakka jatkuva yhteistyösopimus.

Puoliso tai tukihenkilö voi 1.6. lähtien osallistua myös synnytyksen jälkeiseen aikaan sekä keisarileikkaukseen Taysissa29.5.2020 11:59:26 EESTTiedote

Puolison tai tukihenkilön läsnäolon rajoituksia synnytyksessä ja synnytyksen jälkeisenä aikana lievennetään 1.6.2020 alkaen Taysissa. Vastedes sekä synnytykseen että synnytyksen jälkeiseen hoitoon saa osallistua yksi tukihenkilö, mikäli perhe asuu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelta tai on lähetetty Taysiin lääketieteellisin perustein.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme