Stara

Ensilumi Helsinkiin – kisa ratkesi 17.12.

Jaa

Helsingin perinteinen ensilumikisa ratkesi maanantaina 17.12. puolen päivän maissa, jolloin lumitöitä tehtiin isolla vaihteella jo kaikissa Staran hoitopiireissä.

Staran aura-auto Töölössä. Kuva: Veikko Somerpuro.
Staran aura-auto Töölössä. Kuva: Veikko Somerpuro.

Kisa keräsi noin 900 arvausta ensilumen tulosta. Voittaja arvottiin niiden oikein veikanneiden kesken, joiden vastaus saapui ennen aurauspäivää. Arvonnassa onni suosi Johanna Heikkistä Helsingin Puu-Myllypurosta. Hän saa palkinnoksi suksipaketin.

Kilpailun sääntöjen mukaan ensilumi katsotaan sataneeksi, kun kolme Staran kuudesta hoitopiiristä ryhtyy lumitöihin. Aura-autoja tarvitaan, kun sulamatonta lunta kertyy maahan viitisen senttiä.

Ensilumi satoi hieman tavanomaista myöhemmin, sillä Staran vuoteen 1978 ulottuvien tilastojen mukaan ensilumi on satanut Helsinkiin keskimäärin loka-marraskuun vaihteessa. Sääennuste lupaa valkoista joulua myös Helsinkiin, sillä lähipäivinä lumisade ja pakkassää jatkuvat.

Staran yksikönjohtaja Ville Alatyppö luonnehtii alkutalvea kaupungin hoidon kannalta tavanomaiseksi. Suhteellisen lämpimästä säästä huolimatta yöpakkaset ovat purreet monta kertaa jo ennen ensilumen tuloa. Lisäksi maanpinnan lämpötila on usein mittauslämpötiloja kylmempi. Siten talvihoidolle voi olla tarvetta myös leutoina ja lumettomina talvipäivinä.

Kuvaa talven duunit

Nyt myös Staran julistama kuvakisa Instagramissa on mitä ajankohtaisin. Kisaan voi osallistua julkaisemalla kuvan julkisella Instagram-tilillä hashtagilla #lumistadi

Tuomaristo arvostaa kuvia työstä ja teoista, joiden ansiosta arki Helsingissä sujuu säällä kuin säällä. Talven duunit Stadissa -teemaa voi kuitenkin tulkita ja soveltaa mielikuvitusta käyttäen. Kuva voi olla myös vanha, kunhan se on itse otettu. Erityisen arvokkaita ovat kuvat, joissa näkyy Helsingin maamerkkejä ja tuttuja paikkoja.

Kuvakisa on käynnissä helmikuun 2019 loppuun. Kilpailun säännöt kerrotaan kokonaisuudessaan Staran verkkosivuilla

Palautetta lumitöistä voi antaa kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelun (puh. 09 310 22 111) tai kaupungin palautejärjestelmään. Palaute ohjautuu myös Staralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot kilpailuista:
viestintäsuunnittelija Kirsikka Mattila
kirsikka.mattila@hel.fi
Puh. 040 152 5938

Lisätiedot lumitöihin varautumisesta:
yksikönjohtaja Ville Alatyppö
ville.alatyppo@hel.fi
Puh. 040 334 5430

Kuvat

Staran aura-auto Töölössä. Kuva: Veikko Somerpuro.
Staran aura-auto Töölössä. Kuva: Veikko Somerpuro.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Stara
Stara
Ilmalankuja 2 L, PL 1660
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 17000http://www.hel.fi/stara

Stara on Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos – rakentamisen, ympäristönhoidon ja logistiikan moniosaaja. Se huolehtii Helsingin siisteydestä, toimivuudesta ja vehreydestä. Staran hoidossa on noin 70 % Helsingin kaduista ja puistoista. Liikelaitoksessa on lähes 1 500 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa vuodessa. www.hel.fi/stara

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stara

Kaupungin työkoneiden päästöt pienentyneet merkittävästi25.5.2018 09:40:25 EESTTiedote

Kaupungin työkoneet ja muut ajoneuvot siirtyvät vauhdilla biopolttoaineisiin. Päästövähennykset ovat jo nyt huomattavia, vaikka vasta osa kaupungin ajoneuvoista on käyttänyt biopolttoaineita kesästä 2017. Nämä biopolttoaineella kulkevat työkoneet ovat tuottaneet huhtikuun 2018 loppuun mennessä 1 160 tonnia aiempaa vähemmän hiilidioksidia. Se tarkoittaa yli 20 prosentin vähennystä Staran ajoneuvojen yhteenlasketuista hiilidioksidipäästöistä. Myös haitalliset lähipäästöt vähenivät tuntuvasti, kun fossiilisten polttoaineiden käyttö väheni.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme