Messukeskus

Ensimmäinen Lääkäri & Kongressi -palkinto EAACI 2017 -kongressin kotiuttajille

Jaa

LKT, professori Antti Lauerma ja professori, lastenallergologi Mika Mäkelä ovat voittaneet ensimmäisen Lääkäri & Kongressi -palkinnon. Uusi vuosittain jaettava palkinto nostaa esiin lääkäreitä, jotka ovat tuoneet menestyksekkäästi oman alansa kongresseja Suomeen. 5000 euron arvoisen palkinnon rahoittaa Suomen Messusäätiö. Palkinto jaettiin Messukeskuksessa Lääkäri-tapahtuman yhteydessä.

Voittoisa EAACI-kongressi järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä kesäkuussa 2017.
Voittoisa EAACI-kongressi järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä kesäkuussa 2017.

Palkinnonsaajaa haettiin Suomessa vuosina 2015-2019 järjestetyistä lääketieteen alan kongresseista. Voittoisa EAACI-kongressi järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä kesäkuussa 2017. Allergologit Antti Lauerma ja Mika Mäkelä olivat avainhenkilöitä neuvoteltaessa tapahtuman tuomisesta Suomeen ja sen käytännön järjestelyistä European Academy for Allergy and Clinical Immunology -järjestön kanssa.

– Kansainvälisen lääketieteen kongressin Suomeen tulo vaatii lähes aina paikallisen innokkaan ja lahjakkaan lääkäritutkijan. Oman alansa kliiniset huippututkijat toimivat useimmiten myös alansa erikoislääkäreinä yhdistäen viimeisimmän tutkimusnäytön vahvaan kliiniseen osaamiseen, mikä on potilaiden parhaaksi. Vahva suomalainen asiantuntemus vakuuttaa myös kansainvälisissä lääketieteen järjestöissä, kun valitaan kansainvälisten kongressien järjestäjämaaksi Suomi. Tätä ansiokasta työtä Messusäätiö haluaa palkita, sanoo voittajan valintaan osallistunut Duodecimin koulutuspäällikkö Juha Pekka Turunen.

- Antti Lauerman ja Mika Mäkelän työ on näyttö suomalaisesta sisusta ja suomalaislääkäreiden tiiviistä yhteistyöstä. EAACI-kongressia haettiin lannistumatta Suomeen useita kertoja peräti 15 vuoden ajan. Kongressin myötä Suomi ja sen korkeatasoinen lääketieteellinen osaaminen sai hienon näkyvyyden itsenäisyytemme juhlavuonna, kertoo Turunen valintaperusteista.

– Oman erikoisalan kongressin saaminen Suomeen edellyttää pitkäjänteistä ja kovaa työtä kansainvälisillä foorumeilla. On äärimmäisen palkitsevaa nähdä lopputulos, kun on luotu ohjelmaltaan huipputasoinen kongressi ja puitteet ovat juuri niin erinomaiset kuin Messukeskus ja oma kotikaupunki Helsinki tarjoavat. Positiivista palautetta tuli roppakaupalla ystäviltä ja kollegoilta ympäri maailman ja se oli jo tärkein palkinto. Messusäätiön nyt myöntämä tunnustus on iso asia: siinä kiteytyy hedelmällinen yhteistyö Messukeskuksen ja Helsingin kaupungin kanssa, minkä tuloksena kongressi saatiin Helsinkiin. Toivon, että tämä palkinto innostaa jatkossa kaikkia kollegoja Suomessa hakeutumaan mukaan todella mielenkiintoiseen maailmaan, sanoo professori, lastenallergologi Mika Mäkelä.

– EAACI-kongressi on maailman suurin allergiakongressi, johon saapuu osallistujia yli sadasta maasta. Oli suuri etuoikeus saada järjestää se Suomessa ja samalla se oli suuri kunnianosoitus suomalaiselle uraauurtavalle allergia-alan tutkimustyölle. Kongressin hakeminen vaati pitkäjänteistä työtä, mutta Messukeskuksen ja Helsingin kaupungin tuki tekivät hakuprosessista joustavan ja kivuttoman. On ollut hienoa todistaa suomalaista huippuosaamista kansainvälisessä ympäristössä, mikä teki myös järjestöön lähtemättömän vaikutuksen. Ennen kaikkea kongressiin osallistuneet delegaatit olivat vaikuttuneita ja innostuneita Helsingistä kongressikohteena. Suosittelen lämpimästi kaikkia kollegoja hakemaan omia kongressejaan Suomeen! sanoo LKT, professori Antti Lauerma.

EAACI toi pääkaupunkiseudulle 12 miljoonaa euroa

EAACI-kongressi teki kävijäennätyksensä kooten Helsinkiin yli 8000 delegaattia sadasta maasta. Kongressi toi pääkaupunkiseudulle muhkean 12 miljoonan euron potin. Käytännön järjestelyistä vastasi yli satahenkinen ammattilaisten joukko, sillä tieteellinen ohjelma tarvitsi tuekseen muun muassa av-tekniikkaa, ravintolapalveluita, näyttelysuunnittelijoita ja -rakentajia, opastesuunnittelua ja turvallisuusosaamista.

Messukeskus järjestää tai isännöi vuosittain 1500 kokousta ja kongressia ja on tullut tunnetuksi erityisesti suurista kansainvälisistä tiede- ja järjestökongresseistaan, joissa osallistujamäärät nousevat useisiin tuhansiin. Kongresseista kilpaillaan ankarasti niiden laajojen taloudellisten vaikutusten vuoksi.

– Kongresseilla on vahvaa tilausta tässä ajassa, koska digitaalisuuden rinnalla on äärimmäisen tärkeää tavata myös kasvotusten. Me Messukeskuksessa teemme kovasti työtä tapahtumien eteen mutta yksin emme voi onnistua. Hienot tilamme jäisivät tyhjiksi, jollemme tekisi tiivistä yhteistyötä tiedeyhteisöjen, yritysten ja Helsingin kaupungin kanssa. Tätä yhteistyötä haluamme jatkaa. Emme myy vain Messukeskusta, vaan Helsinkiä ja koko Suomea, sanoo kongressipäällikkö Paula Blomster Messukeskuksesta.

Seuraava Lääkäri & Kongressi -palkinto jaetaan vuoden kuluttua. Silloin palkitaan vuosina 2016-2020 pidettyjen kansainvälisten lääketieteen kongressien tekijöitä. Valinnan tekee lääketieteen ja tapahtuma-alan asiantuntijoista koostuva valtuuskunta. Ehdotuksia palkinnonsaajiksi voi jättää hakulomakkeella, joka löytyy osoitteesta https://messukeskus.com/laakari-kongressi-palkinto.

Kuvia EAACI 2017 -kongressista:
https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Messukeskus/Kongressit+%7C+Conferences/EAACI+2017/

Kuvat palkintotilaisuudesta saatavilla 9.1.20 klo 17.30 Messukeskus-kuvapankissa, linkki kansioon:
https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Messukeskus/Palkinnot+%7C+Awards/L%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ri_&_Kongressi/

Suomen Messusäätiö – Stiftelsen Finlands Mässa tukee suomalaista tuotantoa jakaen vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Tunnetuimpia niistä ovat Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto ja Vuoden nuori suunnittelija -palkinto. Lääkäri & Kongressi on uusin Messusäätiön ohjelmassa oleva palkinto. www.messusäätiö.fi

#lääkärijakongressi #messusäätiö

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palkinnonsaajat
Antti Lauerma, LKT, professori, antti.lauerma@hus.fi, puh. 050 427 0972
Mika Mäkelä, professori, lastenallergologi, mika.makela@hus.fi, puh. 09 471 86305

Valinnan tehnyt valtuuskunta
Juha Pekka Turunen, koulutuspäällikkö, juha.turunen@duodecim.fi, puh. 09 6188 5217
Lääkäri & Kongressi -palkinto
Paula Blomster, Messukeskuksen kongressipäällikkö, paula.blomster@messukeskus.com, puh. 040 456 6066

Kuvat

Voittoisa EAACI-kongressi järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä kesäkuussa 2017.
Voittoisa EAACI-kongressi järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä kesäkuussa 2017.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme