Rakentamisen Laatu RALA ry

Ensimmäinen RALA Kuivaketju10-status Helsingin kaupungin asuntotuotannon kerrostalokohteelle

Jaa

RALA Kuivaketju10-status on puolueeton osoitus kuivaketjun katkeamattomuudesta rakentamisen aikana. Ensimmäinen status myönnettiin 15.6.2022 Helsingin kaupungin asuntotuotannon kahden kerrostalon kohteelle Pohjois-Pasilan Postipuiston alueella. Statuksen myöntää Kuivaketju10-toimintamallin ylläpidosta ja kehityksestä vastaava Rakentamisen Laatu RALA ry.

”Esittelimme RALA Kuivaketju10-statuksen loppuvuodesta 2020 osoitukseksi siitä, että kohteessa on rakentamisen aikana kiinnitetty erityishuomiota kosteudenhallintaan. Noudattamalla Kuivaketju10-toimintamallia systemaattisesti koko hankkeen ajan, tilaamisesta käyttöönottoon, rakentamisen aikaisen kosteusvaurion riski pienenee merkittävästi. Tällä on positiivinen vaikutus niin takuukorjausten määrään ja kohteen elinkaarikustannuksiin kuin valmiin kohteen terveellisyyteenkin”, Rakentamisen Laatu RALA ry:n asiantuntija Rune Paananen kertoo.

”Kuivaketju10-status myönnetään kohteelle tilaajan hakemuksesta, koska hankkeen toteuttaminen Kuivaketju10-toimintamallin periaatteiden mukaisesti on aina tilaajan päätös. Toimintamallissa kosteusriskien hallinta perustuu ketjuun, jossa tunnistetut riskit torjutaan rakennusprosessin kaikissa vaiheissa ja torjunnan onnistuminen todennetaan luotettavalla tavalla. Tässä Helsingin kaupungin asuntotuotanto ja Postipuiston hankkeen muut toimijat olivat onnistuneet hyvin. Todentamisdokumentointi oli kattavaa ja arvioinnin perusteella toimintamalli on toiminut aidosti yhteistyön välineenä eri osapuolten välillä.”

Ensimmäisenä Kuivaketju10-statuksen saanut kohde muodostuu kahdesta 5-kerroksisesta kerrostalosta ja niiden yhteisalueista. As Oy Helsingin Kuriirissa on 82 asuntoa ja Helsingin Asumisoikeus Oy Haso Postimiehessä 81 asuntoa. Pääurakoitsijana hankkeessa toimi NCC Suomi Oy. Tilaaja, Helsingin kaupungin asuntotuotanto, tuottaa vuokra-, omistus- ja asumisoikeusasuntoja helsinkiläisten tarpeisiin.

Statuksen myöntäminen edellyttää, että hankkeessa on rakentamisen aikana hyödynnetty RALAn Kuivaketju10-sähköistä järjestelmää ja kosteusriskien hallinta on todennettu järjestelmään systemaattisesti ja luotettavalla tavalla. Aie hakea statusta pitää olla kirjattu järjestelmään jo hankkeen alussa.

Edellytysten täyttyminen arvioidaan RALAn määrittelemiä myöntämiskriteerejä vasten. Kriteeristö on julkaistu RALAn verkkosivuilla. Statusta ei myönnetä, jos kriteeristössä edellytetyt asiat eivät hankkeessa toteudu tai esitetty dokumentaatio on puutteellinen. Statuksen myöntää RALAn arviointilautakunta ja statuksen saaneet kohteet julkaistaan RALAn verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rune Paananen, asiantuntija, Rakentamisen Laatu RALA ry
p. 050 522 6764, rune.paananen[at]rala.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rakentamisen Laatu RALA ry
Rakentamisen Laatu RALA ry
Vänrikinkuja 2
02600 Espoo

010 292 2100 (vaihde)https://www.rala.fi

Rakentamisen Laatu RALA ry on puolueeton suomalaisen rakennetun ympäristön laatua ja vastuullisuutta sekä rakennusalan läpinäkyvyyttä edistävä asiantuntijaorganisaatio. RALAn palvelut – RALA-pätevyys, RALA-laatusertifikaatti, RALA-ympäristösertifikaatti, RALA-turvallisuussertifikaatti, RALA-palaute ja Kuivaketju10 – parantavat rakentamisen laadun ja terveen kilpailun edellytyksiä.

RALA kerää, tulkitsee ja julkaisee luotettavaa ja läpinäkyvää tietoa alan yritysten laadukkaasta ja vastuullisesta toiminnasta rakennetun ympäristön tilaajille, alan yrityksille ja loppukäyttäjille. Tavoitteenamme on olla johtava rakentamisen laadun asiantuntija sekä laatutiedon jalostaja ja tulkitsija Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakentamisen Laatu RALA ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme