Vetter Communications Oy

Ensimmäinen suomalainen ARC-naisisto valmiina purjehtimaan Atlantin yli

Jaa

Suomalainen Ocean Ladies -tiimi valmistautuu ylittämään Atlantin ensimmäisenä suomalaisena naisistona ARC-purjehduskilpailussa (Atlantic Rally for Cruisers). Marraskuussa 2018 alkavalle valtameripurjehdukselle lähtee yhdeksän naista, joista yksikään ei ole ammattipurjehtija.

Marraskuussa 2018 alkavalle valtameripurjehdukselle lähtevistä naisista yksikään ei ole ammattipurjehtija. Kuvaaja: Johanna Sandin
Marraskuussa 2018 alkavalle valtameripurjehdukselle lähtevistä naisista yksikään ei ole ammattipurjehtija. Kuvaaja: Johanna Sandin

Olemme ihan tavallisia mimmejä, mammoja ja yksi mummi. Ikähaitarimme on 46-72 vuotta. Olemme naisia, joita yhdistää ehkä hieman epätavallisempi haave – haluamme ylittää Atlantin”, naisiston kippari Raija Alapeteri kertoo. 

Naisten valmistautuminen Atlantin ylitykseen on kestänyt puolitoista vuotta. Tammikuussa 2017 naisistolla ei ollut vielä venettä eikä tarvittavia valtamerivarusteita. Nyt s/y Ocean Lady, suomalaisvalmisteinen Swan 441 -vene, on saatu valmisteltua ylitystä varten. Vene on hieman alle 14 metriä pitkä ja noin 4 metriä leveä.

Kilpailu alkaa Espanjan Las Palmasista ja päättyy Karibian St. Lucialle. ”Pelkästään purjehtiminen kotivesiltä starttiviivalle kestää useita viikkoja, matkaa sinne on noin 3000 merimailia. Hankkeemme on vaatinut myös monien osaamisalueiden päivittämistä ja kertaamista. Turvallisuusasiat, navigointi, Atlantin tuulet, sään tulkinta, teknisten laitteiden huolto, kovan kelin taidot, ongelmanratkaisukyky, psyyke ja fyysinen kunto sekä tiimin toimivuus ovat asioita, joiden on oltava kohdallaan kisaan lähdettäessä. Nämä osaprojektit pitävät tiimimme erittäin kiireisenä kilpailun starttiin asti. Voi todellakin sanoa, että juttumme on suunnattomasti suurempi kuin Atlantin ylittämiseen tarvittavat muutama viikkoa,” Alapeteri summaa. 

Venevalinta kuvastaa myös naisiston halua viedä suomalaisuutta maailmalle: ”Haluamme viedä suomalaista innostuneisuutta, sisua ja naisenergiaa maailman merille. Tavoitteenamme on rohkaista naisia uskomaan itseensä ja tekemään haaveista totta. Yhdessä olemme enemmän ja yhdessä saavutamme enemmän!”

ARC-kilpailu kestää noin kolme viikkoa ja siihen osallistuu yli 200 venekuntaa. Matkaa kilpailulle kertyy 2700 merimailia. S/y Ocean Lady starttaa matkalleen 25.8. Helsingistä, ja kilpailun virallinen lähtö tapahtuu 25.11.2018.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Jutta Vetter
Vetter Communications Oy
press@vetter.fi
 

Pressikuvat ja muuta taustatietoa:
http://www.oceanladies.fi
http://www.oceanladies.fi/media/

 

Avainsanat

Kuvat

Marraskuussa 2018 alkavalle valtameripurjehdukselle lähtevistä naisista yksikään ei ole ammattipurjehtija. Kuvaaja: Johanna Sandin
Marraskuussa 2018 alkavalle valtameripurjehdukselle lähtevistä naisista yksikään ei ole ammattipurjehtija. Kuvaaja: Johanna Sandin
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vetter Communications Oy
Vetter Communications Oy
Kuninkaankatu 30 A, 2. krs
33200 TAMPERE

http://www.vetter.fi

Vetter Communications Oy tarjoaa kokonaisvaltaisia viestintäratkaisuja yritysmaailman tarpeisiin – suomeksi, englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi.

Toimiva, tehokas ja virheetön tekstisisältö missä tahansa yrityksesi materiaalissa tuo liiketoiminnallesi uskottavuutta sekä hyvää näkyvyyttä. Ammattimainen viestintä myös erottaa yrityksesi kilpailijoista ja tuo kassavirtaa.

Vetter Communications Oy auttaa sinua kun tarvitset copywriteria sisällöntuottamiseen, etsit oikolukijaa tai kääntäjää, haet viestintästrategian laatijaa tai kaipaat yrityksellesi medianäkyvyyttä.

Yritys on myös erikoistunut kansainväliseen viestintään liittyviin asiakasprojekteihin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vetter Communications Oy

Suomen suurin verkkopohjainen musiikkikoulu tarjoaa palveluitaan jo noin 80 prosentissa maamme kirjastoista7.2.2020 10:00:00 EETTiedote

Suomen suurin internet-pohjainen musiikkikoulu Rockway tarjoaa maksutonta musiikinopetusta jo yli puolessa Suomen kirjastoalueista. Palvelu laajenee vuonna 2020 entisestään - tällä hetkellä se on saatavilla pääkaupunkiseudun lisäksi muun muassa Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä, Kuopiossa ja Iisalmessa. Konseptiin kuuluu kirjastokorttia vastaan tarjottavan musiikinopetuksen lisäksi myös erillisiä musiikkihuoneita, joissa kirjaston asiakkaat voivat kehittää soittotaitojaan yhtä lailla maksutta käytössä olevilla soittimilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme