Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Ensimmäisen koronarokotteen saa jatkossakin ilman ajanvarausta Helsingissä

Jaa

Keskiviikosta 21.7. alkaen helsinkiläiset saavat ensimmäisen koronarokotuksen halutessaan myös ilman ajanvarausta kaikilta rokotuspisteiltä. Rokotuspisteelle voi tulla ottamaan ensimmäisen koronarokotteen ilman ajanvarausta arkisin klo 10 - 15.15 ja lauantaisin klo 11 - 16.15. Tehosterokotukseen tulee edelleen varata aika.

Rokotusvuorossa ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat helsinkiläiset, eli vuonna 2005 tai aikaisemmin syntyneet sekä 12–15-vuotiaat, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2.

Rokotukseen tarvitsee mukaan henkilö- tai Kela-kortin. Rokotuksen jälkeen pyydetään jäämään seurantaan vähintään 15 minuutiksi. Kun asiakas tulee ensimmäiseen rokotukseen ilman ajanvarausta, hänelle varataan samalla aika tehosterokotukseen 8 - 12 viikon päähän. 

Rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta sitä mukaan, kun asiakkaita saapuu paikalle. Mahdollisesti ajoittain voi joutua odottamaan hetken omaa rokotusvuoroa.

”Kokeilimme viime lauantaina rokotuksia ilman ajanvarausta. Yli 1100 helsinkiläistä kävi lauantaina hakemassa ensimmäisen koronarokotteen”, terveysasemien johtaja Timo Lukkarinen kertoo.

”Lauantain menestyksen innoittamama laajennamme nyt rokotuksia niin, että ensimmäisen rokotuksen voi hakea jatkossa ilman ajanvarausta kaikilta rokotuspisteiltä tiettyinä aikoina arkisin ja lauantaisin.”

”Haluamme, että koronorokotuksen hakeminen on helsinkiläisille mahdollisimman helppoa ja vaivatonta”, Lukkarinen jatkaa.

Sekä ensimmäiseen koronarokotukseen että tehosteeseen voi edelleen myös varata ajan. Helpoiten rokotusajan voi varata verkosta osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi varata myös ajanvarausnumerosta 09 310 46300 (arkisin klo 8 - 18).

Helsingin rokotuspisteet sijaitsevat Jätkäsaaressa (Tyynenmerenkatu 6 L3), Malmilla (Stadin ammattiopisto, Vanha Helsingintie 5/Latokartanontie 16), Messukeskuksessa (Pohjoinen sisäänkäynti, Ratapihantie 17) ja Myllypurossa (Metropolia, Myllypurontie 1).

Tarkempia tietoja helsinkiläisten koronarokotuksista koronarokotus.hel.fi

Lisätietoja
Terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 09 310 42700, timo.lukkarinen@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki, Espoo, Vantaa ja HUS kannustavat nuoria ottamaan koronavirusrokotteen8.7.2021 10:53:27 EEST | Tiedote

Koronavirusrokotteiden ajanvaraus on avattu koko pääkaupunkiseudulla 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Helsinki, Espoo, Vantaa ja HUS aloittavat yhdessä nuorille ja nuorille aikuisille kohdennetun kampanjan koronavirusrokotuksista. Kampanja toteutetaan sosiaalisessa mediassa julkaistavina videoina. Kampanjassa on mukana nuorille tuttuja some-vaikuttajia. Kanavina on Snapchat, Jodel, Instagram ja Facebook.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme