Helsingin yliopisto

Ensimmäiset työelämäprofessorit nimitetty Helsingin yliopistoon

Jaa

Uudet työelämäprofessorit OTT Timo Kaisanlahti, OTT Tuomas Lehtinen, FT Petri Peltonen sekä PhD Pekka Sauri tiivistävät yliopiston yhteyksiä työelämään.

Helsingin yliopistoon on nimitetty ensimmäiset työelämäprofessorit (Professor of practice). OTT Timo Kaisanlahti (tilinpäätösoikeus), OTT Tuomas Lehtinen (asianajajaoikeus), FT Petri Peltonen (taloudellinen geologia) sekä PhD Pekka Sauri (organisaatioviestintä) on kutsuttu tehtäviinsä 3–5 vuoden määräajaksi.

– Helsingin yliopistolle työelämäprofessorit ovat hieno uusi, erilainen mahdollisuus syventää yhteistyötä työelämään ja jakaa työelämän oppeja ja odotuksia opiskelijoille, sanoo Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola.

Työelämäprofessori on Helsingin yliopistossa uusi tehtävä, johon voidaan ottaa tohtorin tutkinnon suorittanut henkilö, jolla on yliopistomaailman ulkopuolisessa työelämässä saavutettuja erityisen merkittäviä ansioita ja kokemusta. Tehtävä täytetään kutsusta ja se on aina määräaikainen. Työelämäprofessori työskentelee osa-aikaisena varsinaisen oman tehtävänsä ohella.

Uudet työelämäprofessorit

OTT, dosentti Timo Kaisanlahti, tilinpäätösoikeuden työelämäprofessori
Timo Kaisanlahti työskentelee Keskinäinen eläkeyhtiö Varman päälakimiehenä. Hän on koulutukseltaan oikeustieteen tohtori ja toimii Itä-Suomen yliopiston oikeustaloustieteen dosenttina. Oikeustieteellinen tiedekunta on kutsunut hänet tilinpäätösoikeuden työelämäprofessorin tehtävään (5 vuotta, 20 %).

OTT, dosentti Tuomas Lehtinen, asianajajaoikeuden työelämäprofessori
Tuomas Lehtinen on Asianajotoimisto Castrén & Snellmanin osakas. Hän on koulutukseltaan oikeustieteen tohtori ja toimii Turun yliopiston sopimusoikeuden ja kansainvälisen kauppaoikeuden dosenttina. Tuomas Lehtisellä on erittäin laaja kokemus riita-asioiden hoitamisesta niin oikeudenkäynneissä kuin välimiesmenettelyissäkin. Oikeustieteellinen tiedekunta on kutsunut hänet asianajajaoikeuden työelämäprofessorin tehtävään (5 vuotta, 50 %).
Asianajajaoikeuden työelämäprofessorin tehtävää rahoittavat osin Suomen Asianajajaliiton Säätiö ja Suomen Asianajajaliitto.

FT, dosentti, Petri Peltonen, taloudellisen geologian työelämäprofessori
Petri Peltonen on taloudellisen geologian ja mineralogian asiantuntija. Peltonen työskentelee toimitusjohtajana Aurora Exploration Oy -nimisessä suomalaisessa malminetsintään erikoistuneessa yrityksessä. Peltosella on pitkä kokemus sekä tutkimustoiminnasta että teollisuudesta. Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta on kutsunut hänet taloudellisen geologian työelämäprofessorin tehtävään (5 vuotta, 50 %).

PhD Pekka Sauri, organisaatioviestinnän työelämäprofessori, erityisalueena yhteiskunnallinen viestintä
Pekka Sauri on pitkän linjan poliitikko ja virkamies, joka työskenteli aiemmin Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtajana. Tällä hetkellä hän työskentelee Viestintätoimisto Tekirin sekä Aalto Executive Educationin (Aalto EE) neuvonantajana.
Valtiotieteellinen tiedekunta on kutsunut Pekka Saurin organisaatioviestinnän työelämäprofessorin tehtävään (3 vuotta, 80%). Valtiotieteellinen tiedekunta valmistelee myös toisen organisaatioviestinnän työelämäprofessorin kutsumista vuoden 2018 aikana yritysviestinnän alueelle.
Organisaatioviestinnän työelämäprofessuurit toteutetaan osittain lahjoitusvaroin. Suurimpia lahjoittajia ovat ProCom – Viestinnän ammattilaiset, Taloudellinen tiedotuskeskus TaT, Suomen Messusäätiö, Juho ja Lempi Pitkäsen Säätiö sekä Nokia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rehtori Jukka Kola
puh. 02941 22211
president@helsinki.fi

Työelämäprofessorit:

Timo Kaisanlahti
timo.kaisanlahti@varma.fi

Tuomas Lehtinen
tuomas.lehtinen@castren.fi

Petri Peltonen
petri.peltonen@auroraexploration.fi

Pekka Sauri
pekka.sauri@helsinki.fi

Kuvat

Timo Kaisanlahti
Timo Kaisanlahti
Lataa
Tuomas Lehtinen
Tuomas Lehtinen
Lataa
Petri Peltonen
Petri Peltonen
Lataa
Pekka Sauri
Pekka Sauri
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme