Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Entisen kaatopaikan päälle avataan näyttävillä valoefekteillä valaistu puisto 31.8.2017

Jaa

Helsingin kaupunki järjestää Alakivenpuiston avajaiset 31.8.2017 klo 16.00-20.30. Myllypurolaiset ovat saaneet uuden puiston, Alakivenpuiston. Noin 11 hehtaarin laajuinen Alakivenpuisto on rakennettu osittain kunnostetun kaatopaikan päälle ja puistoa hallitsevan mäen huipulle pääsee kiipeämään uusia, kapeita polkuja pitkin kaikista lähestymissuunnista.

Pelejä ja leikkejä varten on käyttöä kestäviä nurmialueita, puistosta löytyy myös useampi oleskelu- ja piknikpaikka kalusteineen sekä liikuntapaikka.

”Mäki on rakennettu entisen kaatopaikan pilaantuneista maista, mutta maamassat on eristetty niin, että niistä ei aiheudu haittaa. Kartiota ympäröivät alueet on muotoiltu loivan kumpuileviksi ja kaikissa maastonmuotoiluissa ja pintaverhouksissa on hyödynnetty puhtaita ylijäämämaita”, kertoo Kaija Laine Helsingin kaupungilta.

Helsingin kaupunki juhlistaa uutta puistoa järjestämällä avajaiset torstaina 31.8.2017 klo 16.00–20.30. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton ja siellä on monenlaista mukavaa ohjelmaa. Helsingin kaupungin kaupunkitila- ja maisemasuunnittelupäällikkö Jussi Luomanen avaa tilaisuuden ja tilaisuudessa on mm. maksutonta hevoskärryajelua, saippuakuplapaja ja puistojumppaa. Tilaisuuden musiikkitarjonnasta vastaa Stadin juhlaorkesteri ja avajaisissa on myös mahdollisuus päästä tutustumaan Alakivenpuistoon ja sen kasvistoon ohjatuilla puistokävelyillä.

”Maisemapuistotyylistä näkymää hallitsevat kukkaniityt. Puiston teemapuuna on pihlaja eri muodoissaan, myös paljon muita puulajeja löytyy. Tervetuloa kuulemaan lisää puiston rakentamisesta ja sen kasvistosta puistokävelyiden aikana avajaisissa”, Kaija Laine jatkaa.

Puistossa on perusvalojen lisäksi näyttävä erikoisvalaistus. Näkyvimmät valoefektit heijastetaan Kartiomäen rinteille. Puiston itälaitaa mutkitteleva hulevesipainanne on valaistu sinisellä ja vihreällä valolla ja länsipuolelta löytyvä kallioreunus on valaistu. Näitä hienoja valaistusratkaisuja pääsee myös ihailemaan osana avajaisohjelmaa. Puiston on suunnitellut Ramboll Oy ja rakentamisen on toteuttanut Stara. Alakivenpuiston avajaiset järjestetään yhteistyössä elämystoimisto PuskaPromotionin kanssa.

Alakivenpuiston avajaiset torstaina 31.8.2017 klo 16.00–20.30, tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Alakivenpuistoon on hyvät liikenneyhteydet ja paikalle suositellaan saapumaan julkisilla liikennevälineillä.

Alakivenpuiston avajaiset ja tarkka ohjelma löytyvät Facebookista osoitteesta: http://www.facebook.com/events/1448710411887900

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mimosa Sukanen, tapahtumakoordinaattori
PuskaPromotion
mimosa.sukanen@puskapromotion.fi
p. 044 320 9530

Puiston rakentaminen:
Kaija Laine, projektinjohtaja
Kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 38625
etunimi.sukunimi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 19.6.201819.6.2018 18:14Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-06-19_Kylk_18_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme