Entistä nopeammat yhteydet Haminaan – DNA:n ja Telian 5G-verkon rakennus alueella alkaa

Suomi on siirtynyt isoin harppauksin kohti parempia tietoliikenneyhteyksiä. Ensimmäiset 5G-verkot otettiin käyttöön jo vuonna 2018, ja nyt 5G-verkkoja löytyy jo yli 200 paikkakunnalta. Kevään aikana DNA:n ja Telian Yhteisverkko rakentaa kattavaa 5G-verkkoa myös Haminaan.
"Me puhumme Haminasta maailmanluokan pikkukaupunkina, joten kattavat ja nopeat tietoliikenneyhteydet sopivat hienosti tähän kuvaan. On selvää, että nopeat tietoliikenneyhteydet parantavat niin asukkaiden arkea kuin yritysten toimintaedellytyksiä”, sanoo Haminan vs. kaupunginjohtaja Maria Ovaska.
Sekä isot että pienet yritykset hyötyvät nopeista yhteyksistä
Kattava 5G-verkko tarjoaa hyötyjä paikalliselle yritystoiminnalle. Suurille yrityksille avautuu mahdollisuus rakentaa privaattiverkkoja 5G-teknologialla. Toisaalta korkean 5G-taajuuden alueilla kiinteä 5G tarjoaa toimipisteisiin kuidunkaltaiset internet- tai yritysverkkoyhteydet taatulla kapasiteetilla. Pienille yrityksille 5G-verkko tarjoaa entistä paremman mahdollisuuden rakentaa koko tietoliikenneinfransa mobiiliyhteyksien päälle. Pienessä yrityksessä yksi huippunopea liittymä soveltuu jatkossa kaikkeen tarpeeseen: liikkuvaan työhön, konttorille, kotiin, varayhteydeksi ja yhteydenjakoon.
Nopeat yhteydet sujuvoittavat myös arkea. Etätöistä on tullut monelle arkipäivää ja viihdesovelluksia käytetään jatkuvasti enemmän. Etätyöt ja viihdesovellukset vaativat verkolta entistä enemmän kapasiteettia, luotettavuutta ja viiveettömyyttä. 5G-verkko on entistä luotettavampi ja toimintavarmempi verkko, jolla suoratoistopalvelut, videot, etäkokoukset ja TV-ohjelmat toimivat laadukkaasti.
Mitä ja milloin Haminassa tapahtuu?
Tukiasemien päivitystyö aloitetaan maanantaina 20. helmikuuta, ja työn on tarkoitus olla valmis perjantaina 10. maaliskuuta. Rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 29 tukiasemaa seuraavilla alueilla:
-
Hamina: Alakaupunki, Haru, Hevoshaka, Hillo, Husula, keskusta, Kolsila, Kylänpää, Linnoitus, Lupinlahti, Mustakorpi, Neuvoton, Petkele, Poitsila, Reitkalli, Ruissalo, Saksala, Salmenkylä, Saviniemi, Summa, Tallinmäki, Töytäri, Uusi-Summa ja Vilniemi
- Kotka: Juurikorpi ja Ylänummi
Tukiasemien vaihdosta voi aiheutua lyhyitä palvelukatkoksia
Tukiasemien vaihtoon liittyvistä töistä saattaa aiheutua enimmillään työpäivän mittaisia paikallisia katkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Katkokset pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.
700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista. Lisätietoa aiheesta täällä: https://taajuustalkoot.fi/
Lisätiedot:
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
Telian viestintä, puh. 02040 54000, communications-fi@telia.fi
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Suomen Yhteisverkko on DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n vuonna 2014 perustama yhteinen verkkoyhtiö, joka suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää matkaviestinverkkoa Pohjois- ja Itä-Suomen alueella.
DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 997 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj
Suomen Yhteisverkko Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu23.3.2023 11:15:00 EET | Tiedote
DNA:n ja Telian yhteisesti omistaman Suomen Yhteisverkko Oy:n toimitusjohtaja Antti Jokinen jättää tehtävänsä yhtiön palveluksessa. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 24.3.2023 alkaen Sami Siiki, joka on aiemmin työskennellyt Telian verkoista vastaavana johtajana ja Suomen Yhteisverkko Oy:n hallituksen varapuheenjohtajana.
DNA:n ja Telian 5G-verkon rakentaminen alkaa Lapinlahdella, Rautavaaralla ja Kuopion Nilsiässä21.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote
Lapinlahden, Rautavaaran ja Kuopion Nilsiän asukkaat saavat pian nauttia entistä nopeammista yhteyksistä. DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) aloittaa 5G-verkon rakentamisen alueella maaliskuussa. Samalla myös alueen 4G-yhteydet paranevat.
DNA’s new data security service blocks harmful content and makes browsing safer15.3.2023 11:35:00 EET | Press release
DNA is expanding its selection of data security services with DNA Selausturva. The service makes browsing the Internet on your phone safer by blocking harmful websites and phishing attempts. DNA Selausturva operates on DNA’s mobile network and does not require you to install a separate application on your phone.
DNA:n uusi tietoturvapalvelu estää haitalliset sisällöt ja tekee netinkäytöstä turvallisempaa15.3.2023 11:35:00 EET | Tiedote
DNA laajentaa tietoturvapalveluvalikoimaansa DNA Selausturvalla. Palvelu tekee puhelimella surffaamisesta turvallista estämällä haitalliset verkkosivut ja tietojenkalasteluyritykset. DNA Selausturva toimii DNA:n mobiiliverkossa eikä edellytä erillistä sovellusta ja sen lataamista puhelimeen.
DNA:n iäkkään kupariverkon palvelut päättyvät Itä-Suomessa vuosien 2023–2024 aikana – katso kuntakohtainen aikataulu14.3.2023 09:45:00 EET | Tiedote
DNA:n kupariverkkojen purkaminen Itä-Suomessa alkaa loka–marraskuussa 2023 ja jatkuu vuonna 2024. Purkamistöitä tehdään pääosin Pohjois-Savossa, mutta pieneltä osin myös Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Kupariverkkoa on käytetty viime vuosina lankapuhelinten ja vanhan xDSL-laajakaistatekniikan yhteyksiin, mutta yhteensä kupariverkko on palvellut televiestintää jo yli 160 vuotta. Nykyaikaisiin tarpeisiin kupariverkko on kuitenkin riittämätön, ja sen korvaajaksi on tarjolla kattavasti moderneja kaapeli-, kuitu- ja mobiiliratkaisuja.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme