Atradius Suomi

Epävarmuus herätti yritykset suojautumaan Aasiassa

Jaa

Eurooppalaiset yritykset käyvät huolettomammin kansainvälistä kauppaa verrattuna aasialaisiin tai amerikkalaisiin yrityksiin.

Juhani Laitala
Juhani Laitala

Luottovakuutusyhtiö Atradiuksen uusimman barometrin mukaan lähes joka kolmas aasialaisista yrityksistä aikoo suojautua paremmin mahdollisilta luottotappioilta kuin tähän mennessä. Amerikkalaisista yrityksistä suojaustasoa nostaa joka neljäs ja eurooppalaisista vain joka seitsemäs yritys.

Syinä epävarmuuteen ovat Aasian talouskasvun hiipuminen, Brexit ja Yhdysvaltojen protektionismi.  

- Ero eurooppalaisten ja aasialaisten yritysten välillä on hätkähdyttävä. Saa nähdä, ollaanko Aasiassa ylivarovaisia vai Euroopassa liian luottavaisia asiakkaiden maksuhaluista tai –kyvyistä, sanoo Atradius Suomen maajohtaja Juhani Laitala.

Atradiuksen uusimmassa barometrissa on tietoa yritysten maksutapakäyttäytymisestä seitsemästä Aasian maasta ja Australiasta. Mukana ovat muun muassa Kiina, Intia, Indonesia, Japani ja Singapore.

Laitalan mukaan tulokset ovat samansuuntaisia kuin kevään barometrissa, jossa kohderyhmänä olivat eurooppalaiset yritykset. Suomi ei ollut mukana.

- Yritysten välisessä kaupankäynnissä maksuehto on nyt keskimäärin 30 päivää. Siitä huolimatta aasialaiset yritykset pystyvät kotiuttamaan myyntisaatavat kotimaisilta ja ulkomaisilta yritysasiakkailtaan vasta 55 päivässä. Lähes puolet kaikista laskuista maksetaan vasta eräpäivän jälkeen, Laitala kertoo.

Lisäksi 2,1 prosenttia laskuista kirjautuu lopulta luottotappioiksi. Euroopassa vastaava luku on 1,3 prosenttia.

Syyt laskujen myöhässä maksamiseen ovat samat kuin muuallakin maailmassa. Kassassa ei joko ole rahaa tai laskujen maksamisen prosessi on tehty liian monimutkaiseksi.

- Tuntuu aika uskomattomalta, että maissa, joissa talouskasvu on yli kaksinkertainen Eurooppaan verrattuna, kärsitään samoista ongelmista kuin Euroopassa eli kassan riittämättömyydestä, Laitala sanoo.

Atradius toimii 52 maassa ja yhtiöllä on tiedot yli 240 miljoonan yrityksen maksutapakäyttäytymisestä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juhani Laitala, Atradius Suomen maajohtaja, 050-050 8368. 
juhani.laitala@atradius.com

Kuvat

Juhani Laitala
Juhani Laitala
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Atradius Suomi
Mannerheimintie 4
00100 Helsinki

09 6811 2422http://www.atradius.fi

Atradius tarjoaa luottovakuutuksia, takauksia ja perintäpalveluja maailmanlaajuisesti ja on läsnä 52 maassa. Tavoitteenamme on luoda kestäviä asiakassuhteita. Teemme kanssasi tiivistä yhteistyötä, jotta ymmärrämme liiketoimintaasi ja voidaksemme tarjota ratkaisuja, joista yrityksesi todella hyötyy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atradius Suomi