Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Epidemiatilanne jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla edelleen vaikeana

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen tilannekuvaa tiistaina 7.12.

Ryhmä totesi epidemiatilanteen säilyneen alueella pääosin edellisviikon kaltaisena. Tartuntoja todetaan paljon ja ilmaantuvuus on korkealla, vaikka tartuntamäärien kasvu onkin joulukuun ensimmäiselle viikolle tultaessa hidastunut. Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on edelleen korkealla tasolla. Tilanne aiheuttaa kuormitusta sekä erikoissairaanhoitoon että perusterveydenhuoltoon.

”Tilanne on vakava, mutta jokainen meistä voi vaikuttaa epidemian hillitsemiseen ottamalla rokotteen ja noudattamalla voimassa olevia suosituksia esimerkiksi etätyöstä ja maskien käytöstä. Sairaana ei tule lähteä ihmisten ilmoille, vaan on tärkeää sairastaa kotona”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala toteaa.

Pohjois-Pohjanmaalla on otettu tällä ja edeltävällä viikolla useita rajoitustoimia ja suosituksia, joiden vaikutusten odotetaan alkavan näkyä tilanteessa vähitellen. Esimerkiksi aluehallintoviraston päätös asiakas- ja yleisötilojen rajoittamisesta on astunut voimaan tänään tiistaina. Rajoitusten vaihtoehtona toimijat voivat edellyttää asiakkailta koronapassia.

Rokotekattavuus kipusi yli 80 prosentin

Alueellinen koordinaatioryhmä muistuttaa, että vaikka suositukset ja rajoitukset auttavat turvaamaan terveydenhuollon kantokykyä väliaikaisesti, ainoa kestävä tie ulos epidemiasta on riittävän korkea rokotekattavuus. Myönteistä on, että ensimmäisiä rokoteannoksia on Pohjois-Pohjanmaalla annettu edellisten kolmen viikon aikana aiempaa enemmän.

”Marraskuun loppupuolella ja joulukuun alussa ensimmäisiä rokoteannoksia on annettu noin 2000 rokotteen viikkotahtiin. Vielä lokakuussa ja marraskuun alkupuolella tahti oli noin 1000 rokotetta viikossa”, Nevala kommentoi.

Kaikkiaan Pohjois-Pohjanmaan yli 12-vuotiaista asukkaista toisen rokoteannoksen on saanut nyt 80,3 prosenttia. Ensimmäisen rokoteannoksen saaneita on vastaavasti 86,2 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, vs. johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 040 352 7​257, terhi.nevala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Esko Systems hankkii suun terveydenhuollon ja sosiaalihuollon tietojärjestelmät kotimaiselta Mediconsultilta27.6.2022 13:14:37 EEST | Tiedote

Esko Systems Oy on kilpailuttanut sekä suun terveydenhuollon että sosiaalihuollon tietojärjestelmien hankinnan. Molempien osa-alueiden kilpailutukset voitti kotimainen Mediconsult Oy. Mediconsultista tulee suomalaisen Esko Systemsin kumppani, joka mahdollistaa Esko asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden rakentamisen. Kahden erillisen kilpailutuksen vertailuarvioinneissa painotettiin laatua 60 % ja hintaa 40 %.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme