Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Epidemiatilanne Pohjois-Pohjanmaalla ennallaan

Jaa

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi 3.11. kokouksessaan, että Pohjois-Pohjanmaalla ei ole tällä hetkellä tarvetta uusille koronasuosituksille. Aikaisemmat suositukset ovat edelleen voimassa ja niitä on tärkeää noudattaa myös talvikauden juhlia suunnitellessa.

Koronatartuntojen määrät ovat laskusuunnassa niin koko Pohjois-Pohjanmaalla kuin Oulun alueellakin. Tiistai-iltapäivään mennessä alueella oli todettu kuluneen vuorokauden aikana neljä uutta koronatartuntaa, jotka kaikki olivat lähtöisin vanhoista tartuntaketjuista. Valtaosa kaikista tartunnoista on ollut alueella edelleen jäljitettävissä.

Koska tartuntojen lähteet ovat pääosin tiedossa ja epidemiatilanne näin ollen edelleen hallinnassa, ei koordinaatioryhmä antanut alueelle uusia suosituksia. Aikaisemmin annetut suositukset maskien käytöstä, yksityistilaisuuksien järjestämisestä, ryhmäharrastuksista ja riskiryhmien luokse tehtävistä vierailuista ovat edelleen voimassa, ja niitä on tärkeää noudattaa myös esimerkiksi isänpäivän, itsenäisyyspäivän ja pikkujoulukauden juhlia suunniteltaessa.

Lisätietoa Pohjois-Pohjanmaan koronatilanteesta, voimassa olevista suosituksista sekä neuvoja ja ohjeita epidemiatilanteeseen liittyen on koottu osoitteeseen oyskorona.fi.

Koordinaatioryhmän suositukset Oulun kaupungin alueella ajalla 29.10.–12.11.2020 

  • Suu-nenäsuojainten käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Suositus koskee yli 15-vuotiaita. Suositus ei koske yläkouluja eikä toisen asteen oppilaitoksia.  
  • Yli 20 hengen yksityistilaisuuksien järjestämistä ei suositella. Ryhmämuotoiseen harrastamiseen annetaan tarkennettuja turvallisuusohjeita.
  • Vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse suositellaan välttämään 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle. Tällaisia tilaisuuksia ovat esimerkisi yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliikkeet.

Taustaa

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen covid 19 -koordinaatioryhmä vastaa koronaepidemiaan liittyvästä viranomaistyöstä Pohjois-Pohjanmaalla STM:n edellyttämällä tavalla. Koordinaatioryhmä kokoontuu vähintään kerran viikossa ylläpitämään tilannekuvaa ja arvioimaan epidemiatilannetta, alueellisia suosituksia sekä rajoituksia eri kriteerien pohjalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme