Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Epidemiatilanteessa suunta parempaan

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä ei linjannut muutoksia alueella voimassa oleviin suosituksiin.

Pohjois-Pohjanmaan epidemiatilanne on kehittynyt kuluneen viikon aikana hyvään suuntaan. Tartuntoja on todettu aikaisempia viikkoja vähemmän, eikä tilanne näy kuormituksena alueen sairaaloissa. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on koronan vuoksi hoidossa alle viisi potilasta.

Yleisin tartuntojen lähde alueella on tällä hetkellä oma perhe, kun edellisviikkojen ketjuista lähtöisin olevat tartunnat heijastuvat nyt perhepiiriin.

Alueella voimassa olevat suositukset esimerkiksi maskien käytöstä ja etätyöstä pidetään toistaiseksi ennallaan, sillä tilanteen kehittymistä halutaan seurata vielä hieman pidemmälle.

Yli 60 prosenttia yli 12-vuotiaista täysin rokotettuja

Pohjois-Pohjanmaan yli 12-vuotiaasta väestöstä 80,8 prosenttia on saanut vähintään yhden rokoteannoksen. Täysin rokotettuja eli kaksi rokoteannosta saaneita yli 12-vuotiaista on nyt 60,2 prosenttia. Vaikka rokotukset ovat edenneet alueella hyvin, erityisesti nuorempien ikäryhmien rokotusaktiivisuuteen toivotaan vielä nostetta.

”Paitsi että rokotuksen ottamalla suojelee niin itseään kuin läheisiäänkin koronatartunnalta ja erityisesti taudin vakavalta muodolta, riittävän rokotekattavuuden avulla pystymme pitämään yhteiskuntaa auki”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala kommentoi.

Pohjois-Pohjanmaalla voimassa olevan käytännön mukaan kaksi kertaa rokotettu välttää myös koronatestin, ellei hänellä ole tiedossa altistumista koronavirukselle viimeisen kahden viikon ajalta, eikä hän työskentele sosiaali- tai terveysalalla. Kahteen kertaan rokotettuja henkilöitä ei myöskään aseteta enää karanteeniin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, vs. johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 040 352 7​257, terhi.nevala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme