Johnny L

Equinix laajentaa voimakkaasti Suomessa ja maailmalla: Suomeen nyt avattava seitsemäs datakeskus on osa yhtiön yli 1,7 miljardin investointia tänä vuonna

Jaa

Datakeskus- ja yhteyspalveluyritys Equinix (Nasdaq: EQIX) laajentaa tänä vuonna vahvasti datakeskuskapasiteettiaan maailmanlaajuisesti ja investoi myös Suomeen ja muihin Pohjoismaihin. Yhtiö investoi kansainvälisesti 1,7-1,9 miljardia dollaria kapasiteettinsa kasvattamiseen ja avaa osana tätä seitsemännen International Business Exchange™ (IBX®) -datakeskuksensa Suomeen.

Vahvaa kansainvälistä kasvua: Equinix laajentaa toimintaansa Balkanilla avaamalla toisen datakeskuksen  kesään mennessä  Sofiaan. Bulgaria on strategisesti tärkeä lokaatio Equinixille, sillä se yhdistää EU:n, Turkin ja Kaukasian toisiinsa.
Vahvaa kansainvälistä kasvua: Equinix laajentaa toimintaansa Balkanilla avaamalla toisen datakeskuksen kesään mennessä Sofiaan. Bulgaria on strategisesti tärkeä lokaatio Equinixille, sillä se yhdistää EU:n, Turkin ja Kaukasian toisiinsa.

Equinixin Helsingin seudun seitsemäs datakeskus aloittaa toimintansa Espoossa kesäkuussa. HE7-keskus tukee vauhdilla kasvanutta suorien keskinäisten tietoliikenneyhteyksien tarvetta - lukuisat suomalaiset ja kansainväliset yritykset tarvitsevat julkisen internetin ohittavia yhteyksiä digitalisoituvan liiketoimintansa mahdollistamiseen. Kaikki Suomen Equinix-datakeskukset ovat kiinteä osa kansainvälistä Platform Equinix™ -kokonaisuutta, joka koostuu yhteensä 202:sta yhteenliitetystä datakeskuksesta yli 50 maassa.

Kansainvälisesti Equinix suunnittelee avaavansa tänä vuonna 12 täysin uutta datakeskusta eri puolilla maailmaa. Nykyisten datakeskusten laajennuksia on suunnitelmissa 23. Yhteensä näiden investointien arvoksi arvioidaan 1,73-1,92 miljardia dollaria. Yhtiö on investoinut kaikkiaan yli 25 miljardia dollaria datakeskuksiinsa perustamisensa jälkeen.

Suomen uuteen HE7-datakeskukseen Equinix investoi ensimmäisessä vaiheessa 20 miljoonaa dollaria (n. 17M€). Puhtaasti uusiutuvaa energiaa käyttävään HE7-keskukseen on tulossa yhteensä 1475 laitekaappia, joista kesäkuun ensimmäisessä vaiheessa otetaan käyttöön 250.

”Uusi HE7-datakeskuksemme avautuu palvelemaan lukuisten asiakkaidemme kasvavia digitaalisen transformaation tarpeita”, kommentoi Equinix Finlandin toimitusjohtaja Sami Holopainen. ”HE7 on turvallinen datakeskus, jossa on valmiina asiakkaidemme tarvitsema laaja kumppaniekosysteemi. HE7:n kautta sekä kotimaiset että kansainväliset yritykset pääsevät hyödyntämään Equinixin markkinoiden laajinta liiketoimintaverkostoa, koko maailman kattavaa peittoa ja todistettua luotettavuutta.”  

Kaksi kolmasosaa pitää suoria yhteyksiä elintärkeinä

Equinixin vuonna 2018 teettämän tutkimuksen mukaan 69% yli 100:sta tutkimukseen osallistuneesta suomalaisesta IT-johtajista oli sitä mieltä, että suorat keskinäiset yhteydet julkisen internetin ulkopuolella ovat elintärkeitä julkisen internet-liikenteen turvaamiseksi. Niin ikään 73% sanoi, että suorat yhteydet ovat kriittisessä roolissa heidän yhtiöidensä liiketoiminnan jatkuvuudessa.  

Global Interconnection Index, Vol. 2 -tutkimus osoitti myös, että paikallisuus nähdään tärkeänä datakeskustoiminnassa: 59% vastaajista sanoi, että datakeskustoimijan on hyvä sijaita kotimaassa ja 72% sanoi, että suorat yhteydet pilvipalveluiden toimittajiin ovat avainasemassa kumppania valittaessa.

Equinixin asiakas 3 Step IT Oy:n palvelu- ja IT-johtaja Marko Ortela:

”Kansainvälisenä teknologialaitteiden elinkaaren hallinnan yhtiönä tarvitsimme kumppanin, joka voi toimittaa meille turvallisen, ketterän ja luotettavan datakeskuspalvelun. Equinix tarjoaa myös suorat keskinäiset tietoliikenneyhteydet asiakkaiden, kumppaneiden ja työntekijöidemme välille. Equinixin investointi Suomen HE7-datakeskukseen vahvistaa luottamustamme yritykseen ja osoittaa, että Suomi on heille tärkeä sijainti”.

Suomi on tärkeä digitaalinen kansainvälinen yhteyspiste, joka yhdistää Venäjän ja Baltian maat muuhun Eurooppaan tehokkailla suorilla yhteyksillä ja merenalaisilla kaapeleilla. Näihin kuuluu tehokas Cinia C-Lion1 -datakaapeli Suomen ja Saksan välillä, jonka ansiosta tieto kulkee 144 terabittiä sekunnissa alle 20 millisekunnin viiveellä Helsingin ja Frankfurtin välillä sekä suunnitteilla oleva uusi arktinen merenalainen datakaapeli.

Equinix
Equinix on kansainvälinen datakeskus- ja yhteyspalveluyritys, jonka tehokkaat palvelinkeskukset ja palvelut auttavat maailman johtavia yrityksiä rakentamaan saumattomat suorat keskinäiset yhteydet asiakkaiden, kumppaneiden ja oman organisaation välillä. Equinix toimii 52 maassa, jokaisessa viidessä maanosassa. Yhtiön datakeskukset ja palvelut toimivat asiakkaiden yritystoiminnan vauhdittamisen sekä IT- ja pilviteknologiastrategioiden kivijalkana.
www.equinix.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kontakti medialle:

Juhani Lassila, Johnny L
+358 40 541 2365
juhani@johnnyl.fi

Kuvat

Vahvaa kansainvälistä kasvua: Equinix laajentaa toimintaansa Balkanilla avaamalla toisen datakeskuksen  kesään mennessä  Sofiaan. Bulgaria on strategisesti tärkeä lokaatio Equinixille, sillä se yhdistää EU:n, Turkin ja Kaukasian toisiinsa.
Vahvaa kansainvälistä kasvua: Equinix laajentaa toimintaansa Balkanilla avaamalla toisen datakeskuksen kesään mennessä Sofiaan. Bulgaria on strategisesti tärkeä lokaatio Equinixille, sillä se yhdistää EU:n, Turkin ja Kaukasian toisiinsa.
Lataa
Tammikuussa 2019 Equinix avasi Shanghaihin viidennen IBX-datakeskuksensa. SH6-datakeskus on Equinixin suurin datakeskus Shanghaissa ja on tärkeä yhteyspisten erityisesti finanssialan toimijoille Aasiassa.
Tammikuussa 2019 Equinix avasi Shanghaihin viidennen IBX-datakeskuksensa. SH6-datakeskus on Equinixin suurin datakeskus Shanghaissa ja on tärkeä yhteyspisten erityisesti finanssialan toimijoille Aasiassa.
Lataa
Kesäkuussa 2019 toimintansa aloittava Equinix HE7-datakeskus avautuu samalle kampukselle nykyisen HE6:n kanssa ja voi hyödyntää kaikkia sen palveluja.
Kesäkuussa 2019 toimintansa aloittava Equinix HE7-datakeskus avautuu samalle kampukselle nykyisen HE6:n kanssa ja voi hyödyntää kaikkia sen palveluja.
Lataa
Equinix Finlandin toimitusjohtaja Sami Holopainen.
Equinix Finlandin toimitusjohtaja Sami Holopainen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Johnny L
Johnny L
Sampsantie 33
00610 HELSINKI

+358 40 541 2365https://www.johnnyl.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Johnny L

Kysely: suomalaiset aikovat viettää lomansa kotimaassa, liikkua autolla ja syödä ravintoloissa19.5.2020 07:10:38 EESTTiedote

Tuoreen kyselyn mukaan koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila muuttaa lähes kaikkien kesälomia: 83 % suomalaisista kertoo, että korona-aika on vaikuttanut kesälomasuunnitelmiin. Valtaosa (76 % kyllä, 15 % ehkä) aikoo edelleen pitää lomaa kesällä, pääasiassa autolla kotimaassa liikkuen. Medioiden käyttö lisääntyy kaikissa ikäryhmissä kesällä. Tiedot käyvät ilmi kaupallisten radioiden kattojärjestö RadioMedian teetättämästä tutkimuksesta, jossa haastateltiin tuhatta 15-69-vuotiasta suomalaista toukokuussa 2020.

Kaupallinen radio täyttää 35 vuotta haastavissa olosuhteissa - uutta tutkimustietoa suomalaisten mediatottumuksista korona-aikana27.4.2020 08:00:05 EESTTiedote

Suomalainen kaupallinen radio saavuttaa nuorekkaan, mutta silti jo elämänkokemusta omaavan 35 vuoden iän tänään huhtikuun 27. päivänä 2020. Vuosikymmenten aikana kaupallinen radio on kasvanut, kypsynyt ja ollut aina ihmisille läsnä niin hyvässä kuin pahassa. Radio on nyt kiinteä osa laajempaa audion suosion nousua ja kaupallisesti ala on kasvanut viimeiset kuusi vuotta. Poikkeustilassa radio on ihmisten ystävä ja arjen rytmittäjä, jota kuunnellaan paljon: RadioMedian tuoreen kyselyn mukaan 62 % suomalaisista on lisännyt medioiden käyttöään poikkeusaikana.

IDC nimesi Equinixin maailman johtavaksi colocation-datakeskusten ja suorien yhteyspalveluiden toimittajaksi24.2.2020 09:54:58 EETTiedote

Equinix, maailman suurin datakeskusyhtiö nimettiin maailman johtavaksi colocation-datakeskusten ja suorien yhteyspalveluiden (eng. interconnection) tarjoajaksi IDC:n ensimmäisessä aihetta käsittelevässä MarketScape-raportissa. IDC:n selvityksessä analysoitiin syvällisesti yhdeksän maailmanlaajuisesti merkittävän palveluntarjoajan nykyhetken ja tulevaisuuden valmiuksia vastata yritysasiakkaiden tarpeisiin.

Suomen suurin yleisöäänestys alkoi tänään: haussa vuoden valtakunnallinen ja paikallinen radiojuontaja ja -ohjelma10.2.2020 08:00:00 EETTiedote

Suomen suurin yleisöäänestys käynnistyi tänään maanantaina 10. helmikuuta, kun radion kuuntelijat ympäri Suomen pääsevät äänestämään suosikkejaan vuoden radiojuontajaksi ja radio-ohjelmaksi. Kaupallisen radion 35v-juhlavuoden RadioGaalan yleisöäänestyksen valtakunnalliset ja paikalliset voittajat palkitaan Helsingin Narinkkatorilla 24.4.2020 pidettävässä RadioGaalassa. Juhlavuoden kunniaksi RadioGaala on myös saanut uuden logon ja visuaalisen ilmeen.

Kaupallinen radio teki jälleen kaikkien aikojen mainosmyyntiennätyksen vuonna 2019 - kasvua jo kuusi vuotta peräkkäin23.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Radio on Suomessa voimissaan. Kaupallisen radion mainosmyynti kasvoi vuonna 2019 RadioMedian keräämien myyntitilastojen mukaan 6,1 % edellisvuoteen verrattuna ollen nyt 69,74 miljoonaa euroa (2018: 65,5M€). Vuoden 2020 alusta alkaneen uuden 10-vuotisen radioiden toimilupakauden innostuksessa 35 vuotta täyttävän kaupallisen radion tulevaisuus näyttää hyvin valoisalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme