Johnny L

Equinixin vuosittainen markkinakatsaus paljastaa miten koroviruspandemia vauhdittaa digitaalistumista

Jaa

Maailman suurin datakeskusyhtiö Equinix julkaisi tänään vuosittaisen Global Interconnection Index (GXI) -markkinakatsauksensa, joka osoittaa miten koronaviruspandemia on vaikuttanut dramaattisesti yritysten seuraavien kolmen vuoden digitalisoitumissuunnitelmiin. Sarjassaan neljännestä GXI-katsauksesta selviää muun muassa, että digitaalisten palveluiden tarjoajat telekommunikaatio-, pilvipalvelu-, ja digitaalisten sisältöjen aloilla ennustavat suorien, julkisen internetin ohittavien datayhteyksien viisinkertaistuvan vuosien 2019 ja 2023 välillä. Kasvuun vaikuttaa muun muassa yritysten kasvaneet tarpeet verkon reuna-alueilla.

GXI-raportti ennustaa, että koko maailman ja EMEA-alueen suorien, julkisen internetin ohittavien datayhteyksien kaistanleveydet kasvavat 45 % vuodessa (CAGR) vuosien 2019 ja 2023 välillä.
GXI-raportti ennustaa, että koko maailman ja EMEA-alueen suorien, julkisen internetin ohittavien datayhteyksien kaistanleveydet kasvavat 45 % vuodessa (CAGR) vuosien 2019 ja 2023 välillä.

Equinixin vuosittainen Global Interconnection Index (GXI) -markkinakatsaus ennustaa muun muassa seuraavaa: 

Koronaviruspandemian kiihdyttäessä digitalisaatiota erityisesti yritykset, jotka tuottavat palveluita etätyön mahdollistamiseen, kuten operaattorit ja pilvi- ja IT-palveluiden tarjoajat, vastaavat arvioiden mukaan 54 prosentista EMEA-alueen suorien datayhteyksien kasvusta lähivuosina. Suorilla datayhteyksillä (engl. interconnection) tarkoitetaan eri organisaatioiden välisiä keskinäisiä, julkisen internetin ohittavia yhteyksiä.

Euroopan alueen suorien yhteyksien kasvu näkyy eniten Frankfurtin, Amsterdamin, Pariisin ja Lontoon alueiden liikenteissä. Koko EMEA-alueen suorien keskinäisten datayhteyksien kaistanleveyden (3782 Tbps)  arvioidaan kattavan 23 % koko maailman suorien yhteyksien kaistasta vuonna 2023.   

GXI-raportti ennustaa myös, että EMEA-alueen suorien datayhteyksien kaistanleveys nousee 45 % vuodessa (CAGR) vuosien 2019 ja 2023 välillä. Odotettu kasvu syntyy yleisen digitalisoitumisen voimistumisesta sekä erityisesti yritysten lisääntyneistä yhteystarpeista niiden siirtyessä keskitetystä datan hallinnasta kohti hajautettuja, verkon reunoilla sijaitsevia tiedonkäsittelypisteitä. Tarpeet lisääntyvät kun yritykset skaalaavat toimintojaan ja tukevat reaaliaikaisia kohtaamisia ihmisten, esineiden  (IoT), sijaintien sekä pilvipalveluiden välillä. Näiden yhteyksien yhteenlaskettu kapasiteetti on 64 tsettatavua, joka vastaa kaistanleveydeltään tilannetta, jossa jokainen maapallon 7,8 miljardista asukkaasta välittäisi koko DNA-sekvenssinsä yhden tunnin aikana.      

“Keskenään verkottuneiden palveluiden, hajautettujen pilviratkaisujen, verkon reunalla toimimisen ja SaaS-tuotteiden kasvaessa jatkuvasti huimalla tahdilla, perinteiseen datakeskusmalliin turvautumisella on vain rajalliset mahdollisuudet", kertoo David Cappuccio, johtava analyytikko, Gartner. "Tämä muutos ei ole tapahtunut hetkellisesti vaan kyseessä on pikemminkin evoluutio palveluiden asiakkaille toimittamisessa. Tämä trendi, yhdistettynä muuttuneeseen maailmantilanteeseen, jossa datakeskuksiin pääsy saattaa olla fyysisesti rajoitettu, on muuttanut pysyvästi ajattelutapoja infrastruktuurisuunnitteluun liittyen.” [1]

"Suorien keskinäisten tietoliikenneyhteyden kasvava maailmanlaajuinen trendi näkyy hyvin myös Suomessa ja laajemmin Pohjoismaissa", kommentoi Sami Holopainen, Equinix Finlandin toimitusjohtaja. "Yhä useammat kotimaiset yritykset ovat alkaneet hyödyntämään julkisen internetin ohittavia suoria yhteyksiä asiakkaiden, kumppaneiden ja laajemman digitaalisen ekosysteemin yhdistämiseen. Tilastojemme mukaan uusia suoria yhteyksiä luodaan vuosittain koko ajan enemmän kuin aikaisemmin ja globaalin trendin mukaisesti tämän kasvun uskotaan jatkuvan vahvana myös lähivuosien aikana.”

Olennaisia faktoja:

GXI Vol.4 -raportti sisältää runsaasti tietoa siitä miten globaalit makrotrendit ja COVID-19-pandemia ovat vaikuttaneet eri aloilla:

 • Valtava murros muuttaa digitaalisten palveluiden käyttöönottotapoja
  • GXI Vol.4 -raportti ennustaa, että digitaalisten palveluiden tarjoajat hyödyntävät vuonna 2023 kaksi kertaa enemmän suoria keskinäisiä datayhteyksiä kuin suuryritykset. Digitaalisten palveluntarjoajien datan määrä on 10284 Tbps vuonna 2023.
  • Suuri osa palveluntarjoajien ennustetusta yhteystarpeen kasvusta tulee yrityksiltä, jotka priorisoivat digikehitystään koronapandemista selviämiseen
  • Raportti myös ennustaa, että yritykset joilla on oma digitaalinen infrastruktuuri lisäävät kilpailuetuaan ja kasvavat vauhdikkaammin kuin yritykset, jotka ovat jättäneet liiketoimintojensa digitalisoinnin palveluntarjoajien varaan
 • Perinteiset liiketoiminnot siirtävät dataansa kohti verkon reunaa
  • GXI Vol.4 - raportti ennustaa, että perinteiset alat, kuten pankki- ja vakuutusala, valmistus sekä muut liiketoiminnan palvelut vastaavat vuonna 2023 yhteensä 30 prosentista suorien keskinäisten datayhteyksien kaistanleveydestä maailmassa. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että yritykset skaalaavat IT-infraansa ja siirtävät dataansa lähemmäksi verkon reunaa ja käyttäjiä. Vuoteen 2023 asti näiden toimijoiden julkisen internetin kiertävien yhteyksien määrän ennustetaan kasvavan noin 50 % vuodessa.
  • Terveydenhuollon ja tieteen sekä julkishallinnon ja opetustoiminnan odotetaan kasvattavan suorien datayhteyksien käyttöään 47 % vuodessa vuosien 2019 ja 2023 välillä. Tämä kasvutahti johtuu pääasiassa lisääntyvistä julkisista ja yksityisistä tekoäly- ja koneoppimisen projekteista.
 • Hyötyä verkostovaikutuksesta (”network effect”)
  • Monet organisaatiot pyrkivät maksimoimaan digitaalista etumatkaansa olemalla läsnä paikoissa, joissa on eniten datan käyttäjiä, palveluntarjoajia ja digitaalista toimintaa. IDC arvioi, että vuoteen 2025 mennessä 80 % digitaalisista edelläkävijöistä hyötyy useisiin ekosysteemeihin kuulumisesta ja ne pystyvät näin lisäämään arvoaan loppukäyttäjille. [2]
  • GXI Vol.4 -raportti ennustaa, että digitaalisten palveluntarjoajien yhteydet verkkopalveluihin sekä pilvi- ja IT-palveluntarjoajiin ovat kaksi eniten kasvavaa aluetta, joissa ekosysteemien välillä käytetään suoria keskinäisiä datayhteyksiä. Nämä kasvavat vuosien 2019 ja 2023 välillä n. 49 % vuodessa.

Materiaalia:

Global Interconnection Index (GXI)
Equinixin vuosittain julkaisema Global Interconnection Index -katsaus antaa olennaista tietoa digiliiketoiminnoille seuraamalla, mittaamalla ja ennustamalla suorien keskinäisten datayhteyksien liikenteen kasvua. Näiden yksityisten ja suorien yhteyksien toimittamisessa on mukana lukuisia eri kumppaneita ja palveluntarjoajia hajautetuissa IT-solmukohdissa. GXI on ainoa markkinakatsaus, joka ennustaa julkisen internetin ulkopuolisen liikenteen kehittymistä maailmanlaajuisesti vuoteen 2023 asti. Raportti perustuu käyttäjäprofiileihin Equinixin tuhansista ekosysteemikumppaneista, jotka hyödyntävät toimittajariippumattomia colocation-datakeskuskuksia maailmanlaajuisesti. Data perustuu paikalliseen ja alueelliseen markkinatietoon (sisältäen makrotason trendejä, markkinademografioita sekä teollisuuden näkymiä). Tarkka metodologia löytyy itse raportista.

Equinix

Equinix toimittaa digitaalisen infrastruktuurin maailmalle. Johtavat digiyritykset valjastavat luotetun alustamme menestyksensä moottoriksi yhdistämällä tärkeän infrastruktuurinsa suorien keskinäisten tietoliikenneyhteyksiemme kautta. Autamme asiakkaitamme tavoittamaan kaikki sijainnit, kumppanit ja mahdollisuudet, joita ne tarvitsevat kilpailuetunsa kasvattamiseen. Equinixin avulla yritykset voivat skaalata ketterästi, vauhdittaa uusien digitaalisten palveluiden markkinoille tuomista, toimittaa maailmanluokan kokemuksia ja moninkertaistaa arvonsa. www.equinix.fi

[1] “Your Data Center May Not Be Dead, but It’s Morphing,” Gartner, September 17, 2020 

[2] “IDC FutureScape Webcast: Worldwide Digital Transformation 2020 Predictions,” IDC, Doc # US46287720, May 2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediakontakti:
Juhani Lassila, Johnny L
040 541 2365
juhani@johnnyl.fi

Kuvat

GXI-raportti ennustaa, että koko maailman ja EMEA-alueen suorien, julkisen internetin ohittavien datayhteyksien kaistanleveydet kasvavat 45 % vuodessa (CAGR) vuosien 2019 ja 2023 välillä.
GXI-raportti ennustaa, että koko maailman ja EMEA-alueen suorien, julkisen internetin ohittavien datayhteyksien kaistanleveydet kasvavat 45 % vuodessa (CAGR) vuosien 2019 ja 2023 välillä.
Lataa
"Suorien keskinäisten tietoliikenneyhteyden kasvava maailmanlaajuinen trendi näkyy hyvin myös Suomessa ja laajemmin Pohjoismaissa", sanoo Sami Holopainen, toimitusjohtaja, Equinix Finland.
"Suorien keskinäisten tietoliikenneyhteyden kasvava maailmanlaajuinen trendi näkyy hyvin myös Suomessa ja laajemmin Pohjoismaissa", sanoo Sami Holopainen, toimitusjohtaja, Equinix Finland.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Johnny L
Johnny L
Sampsantie 33
00610 HELSINKI

+358 40 541 2365https://www.johnnyl.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Johnny L

RadioGaalassa palkittiin poikkeusvuoden parhaat radiotekijät ja -teot sekä yleisön radiosuosikit – katso kaikki voittajat26.3.2021 19:50:35 EET | Tiedote

Radiovuosi huipentui tänään RadioGaala-tapahtumaan, jossa palkittiin alan ansiokkaimmat teot ja tekijät sekä julkistettiin vuoden radiojuontajat ja radio-ohjelmat. Vuoden valtakunnalliseksi radioksi valittiin Radio Rock ja paikallisen radion tittelin pokkasi Radio 957. Yleisöäänestyksen valtakunnallisessa kategoriassa tutut nimet pitivät pintansa: Jaajo Linnonmaa valittiin jo 10. kerran vuoden radiojuontajaksi ja Aamulypsyn vuodesta 2014 alkanut voittoputki ei katkennut tänäkään vuonna.

Kaiku-radiomainoskilpailun Grand Prix -työssä synnytään uudelleen – Pohjola Vakuutuksen Markku ja Johannes voittoon25.3.2021 16:20:27 EET | Tiedote

Vuosittaisen radiomainoskilpailu Kaikun voittajat palkittiin tänään virtuaalisessa KaikuGaalassa. RadioMedia ry:n järjestämässä kilpailussa kruunattiin koronavuoden parhaat radiomainokset kahdeksassa kategoriassa sekä valittiin vuoden toimistot. Kilpailun Grand Prix -palkinto jaettiin Pohjola Vakuutuksen Markku ja Johannes -mainossarjalle.

Vuoden parhaimmat radiojuontajat ja -ohjelmat valitaan nyt – yleisöäänestys käynnistyi tänään15.2.2021 09:00:04 EET | Tiedote

Radioalan perinteikäs ja samalla Suomen suurin yleisöäänestys käynnistyi tänään. Suomalaiset radion kuuntelijat valitsevat vuoden suosikkijuontajansa ja -ohjelmansa RadioGaalan äänestyksessä, joka on käynnissä 7.3.2021 asti. Valtakunnalliset ja paikalliset yleisön radiosuosikit palkitaan virtuaalisessa RadioGaala-tapahtumassa maaliskuun 26. päivänä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme