Kirkko Helsingissä

Eri uskontojen pyhä musiikki soi Sacred Music Helsinki -festivaalissa

Jaa

Sacred music -festivaali järjestetään 16.–22.9. muun muassa kulttuurikeskus Caisassa ja Helsingin eri kirkoissa.

Tapahtuman pääesiintyjänä on islamin mystistä suuntausta, suufilaista musiikkia esittävä yhtye Ibn Arabi Marokosta. Toinen ulkomainen esiintyjäkokoonpano on juutalaista ja venäläistä musiikkia esittävä nuorisokuoro Eva Pietarista. Mukana on myös aimo kattaus kristillistä sekä muiden uskontojen musiikkia kotimaasta sekä luentoja ja Pop up -tapahtuma, jossa vietetään päivää musiikin, tanssin ja ruoan parissa.

”Festivaalissa kuulemme ensimmäistä kertaa Helsingin Vanhassakirkossa samassa konsertissa musiikkia kolmesta eri uskonnosta: kristinuskosta, juutalaisuudesta ja islamista. Perjantaina 20.9. Vanhassakirkossa esiintyvät Lumen valo, nuorisokuoro Eva ja Ibn Arabi”, festivaalin taiteellinen johtaja Jukka Ahokas kertoo.

Festivaaliin kuuluu myös muutama ilmaiskonsertti, Dzveli pepela -lauluyhtye esiintyy Diakonissalaitoksen kirkossa 18.9. kello 18 ja Eero Hämeenniemen Hengellinen impromeditaatiokonsertti 18.9. kello 20. Pyhä musiikki valtaa helsinkiläiset kirkot 19.9., jolloin vietetään kansallista Kirkkomusiikin päivää. Lauantaina 21.9. Caisassa järjestetään Pop up -tapahtuma, jossa esiintyvät Oriental Tune, Wimme Saari, Trio Sahrami, Kamarikuoro SonorEnsemble ja Hanna Mannila Kathak Ensemble. 

Sacred Music -festivaali on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton tapahtuma. Tapahtuman järjestää Helsingin seurakuntayhtymä yhdessä Helsingin kaupungin kulttuurikeskus Caisan kanssa.

Pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin Diakonissalaitos ja Marokon suurlähetystö. Muita yhteistyökumppaneita ovat Hakunilan kansainvälinen yhdistys, Resalat islamilainen yhdyskunta, Helsingin ortodoksinen seurakunta ja Helsingin evankelisluterilaisia seurakuntia.

Lisätietoja: Helsingin seurakunnat Jukka Ahokas, jukka.ahokas@evl.fi, p. 050 3780687, Kulttuurikeskus Caisa Kitari Mayelekitari.mayele@hel.fi, p. 050 412 0481
https://www.helsinginseurakunnat.fi/uutiset/pyhamusiikkisoisacredmusicfestivalhelsinki-tapahtumassa
Facebook-sivu: Sacred Music Festival Helsinki

Sacred Music Helsinki -festivaalin ohjelma

Maanantai 16.9.

Kello 18 Luento ja keskustelutilaisuus: Marokon Fezin Sacred Music -festivaalin perustaja etnologian, antropologian ja uskontotieteen tohtori Faouzi Skali, Kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4, vapaa pääsy.

Tiistai 17.9.

Kello 19 Konsertti, Ibn Arabi (Marokko), Caisa, maailman tunnetuimpia arabialais-andalusialainen suufi-musiikkia esittävä yhtye, liput 10,50/ 16,50

Keskiviikko 18.9.

Kello 18 Konsertti, Dzveli Pepela -lauluyhtye, Diakonissalaitoksen kirkko, Alppikatu 2, vapaa pääsy.

Kello 20 Hengellinen impromeditaatiokonsertti, Paavalin kirkko, Sammatintie 5, Eero Hämeenniemi, piano, vapaa pääsy

Torstai 19.9.

Kirkkomusiikin päivä

Konsertteja ja tapahtumia kirkoissa, Uspenskin katedraalissa ja kaupungilla.

Lisätietoja lähempänä tapahtumaa: www.helsinginseurakunnat.fi

Perjantai 20.9.

Kello 19 Uskontojen musiikit yhteiskonsertissa, Vanhakirkko, Lönnrotinkatu 6, Ibn Arabi-yhtye (Marokko), juutalainen nuorisokuoro Eva (Pietari), lauluyhtye Lumen Valo, liput 13,50/16,50

Lauantai 21.9.

YK:n Maailman Rauhanpäivä

Kello 12–17 Pop-up -tapahtuma Caisassa, Oriental Tune, Wimme Saari, Trio Sahrami ja Hanna Mannila Kathak Ensemble. Etnisiä ruokia ja Sacred Harp -laulutapahtuma.

Sunnuntai 22.9.

Kello 15 Kuorokonsertti, Kallion kirkko, Itäinen Papinkatu 2, juutalainen nuorisokuoro Eva (Pietari), liput 13,50/16,50                                         

Yhteyshenkilöt

Viestinnän asiantuntija Laura Koskelainen, laura.koskelainen@evl.fi, p. 09 2340 2580
Verkkotiedottaja Sirpa Patronen, sirpa.patronen@evl.fi, p. 09 2340 2609.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi
Me kaikki tarvitsemme uskoa, toivoa ja rakkautta. Kirkko Helsingissä – ihmistä varten.

Kirkko Helsingissä eli Helsingin seurakunnat muodostuu 17 suomenkielisestä ja kolmesta ruotsinkielisestä evankelis-luterilaisesta seurakunnasta. Pääkaupungissa 20:ssä seurakunnassamme on yhteensä noin 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Heikki Arikan ja Jarno Limnéllin ”Kymmenen teesiä selviytymisestä” -sarja käynnistyy Yle radio 1:ssä – ensimmäinen vieras Sauli Niinistö25.5.2020 09:05:45 EESTTiedote

Malmin kirkkoherra Heikki Arikka ja kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll aloittavat ohjelmasarjan Yle radio 1:ssä. Kaksikko esittelee kesän aikana kymmenen teesiä selviytymisestä poikkeusolojen Suomessa. Heidän kanssaan selviytymisen rakennuspuita etsivät muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, kirjailija Jari Tervo, psykoterapeutti Maaret Kallio, alivaltiosihteeri Päivi Nerg ja piispa Eero Huovinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme