Messukeskus

Erikoisnäyttelyt syventävät Habitaren sisältöä

Jaa

Suomen suurimmassa muotoilu-, huonekalu- ja sisustustapahtumassa Habitaressa on lähes 400 yritystä ja 11 erikoisnäyttelyä sekä neljä teema-aluetta. Habitaren kanssa samaan aikaan järjestetään myös kaksi muuta tapahtumaa: antiikin, vintagen ja vanhan taiteen myyntitapahtuma Antiikki ja laadukkaan kuvan ja äänentoiston tapahtuma HighEnd Helsinki. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017.

Vuoden 2016 Habitaren Signals-trendinäyttely esitteli asumisen trendejä. Kuva: Martti Järvi
Vuoden 2016 Habitaren Signals-trendinäyttely esitteli asumisen trendejä. Kuva: Martti Järvi

Habitaren 400 yrityksen valikoimaa täydentävät Habitaren 11 omaa näyttelyä, jotka syventävät näkökulmaa muotoiluun, kulttuuriin ja nykytaiteeseen. Näyttelyiden ja yritysten osastojen lisäksi Habitaressa on neljä teema-aluetta: Habitare Light, Habitare Digi, Habi Kids ja Habitare Start up. Samalla sisäänpääsylipulla voi tutustua koko Habitaren sisältöön sekä samanaikaisiin tapahtumiin Antiikkiin ja HighEnd Helsinkiin.

Habitaren näyttelyt vuonna 2017:

The Block
Nuoret muotoilijat ja muotoilukoulut valtaavat Habitaresta oman korttelinsa, jonne pystytetään kaksi kiinnostavaa näyttelyä, Protoshop ja Talentshop. The Block on kansainvälisesti katsottuna monipuolisin ja laajin suomalaisen nuoren nykymuotoilun ja muotoilijoiden esittelypaikka. Talentshop-näyttelyssä esitellään nuoret suunnittelijat Saija Halko, Tero Kuitunen, Erin Turkoglu ja Aoi Yoshizawa. Prototyyppien Protoshopissa esitellään 12 aivan uutta tuoteideaa yleisölle ja valmistajille.

The Block -korttelin kuratoi Imu Design eli Elina Aalto, Saara Renvall ja Krista Kosonen.

EcoDesign
Kansainvälinen kutsunäyttely esittelee ekologista muotoilua. Tuotteiden suunnittelun lähtökohtana on ollut tee-se-itse koottava huonekalu ja sisustusesine, joka on valmistettu sertifioidusta puusta ja kierrätettävästä materiaalista. Mukana on 35 tuotantoon sopivaa tuotetta suomalaisilta ja ulkomaisilta muotoilijoilta. Parhaiten näyttelyn kriteereihin soveltuva tuote palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3 000 euron arvoisella EcoDesign-palkinnolla.

EcoDesign-näyttelyn tuottaa mainostoimisto Valo.

Far Ahead - Presents Becoming Futures
Far Ahead -paviljonki on tulevaisuuden tekniikan, teknologian, materiaalien ja tuotteiden näyttämö. Far Ahead, Far Behind -teemainen osasto näyttää, miten uusi teknologia ja vanha iätön suunnittelu yhdistyvät - myös tulevaisuuden kodissa. Kaksikerroksinen paviljonki on rakennettu liimapuupalkeista, hiilikuituprofiileista, kuitupaperista, nanoselluloosasta ja on tuettu graniittisin aluskivin. Sisällä olevat materiaalit ja tuotteet liittyvät kaikki puhtaampaan sisäilmaan ja sen ylläpitoon.
Far Aheadin yhteistyökumppanit ovat Exel Composites, Versowood, Loimaan Kivi, Naava, Vaisala, Ahlstrom-Munksjo, Kvadrat, Beneq ja Aalto Yliopisto.

Far Aheadin suunnittelee ja toteuttaa teollinen muotoilija Ville Kokkonen.

Habitare Collection
Habitare Collection esittelee 15 tällä hetkellä kaikkein mielenkiintoisinta muotoiluesinettä maailmalta. Designmuseon ja Habitaren muotoilukokoelmaa kartutetaan asiantuntijajuryn johdolla. Kokoelmaan valitut esineet edustavat muotoilun eri alueita konseptiajattelusta huonekalusuunniteluun ja teolliseen muotoiluun. Habitaren jälkeen valitut tuotteet siirtyvät Designmuseon pysyviin kokoelmiin. Kokoelman hankinnat rahoittaa Suomen Messusäätiö.

Habitare suunnittelukilpailu
Messukeskuksen ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun järjestämässä kilpailussa opiskelijoiden tehtävänä oli suunnitella ja toteuttaa Valo–Aika–Tila -teos, jossa aistiminen ja kokeminen on mahdollisimman intensiivistä. Neljä finaalin valittua työtä nähdään Habitaressa, finalistit ovat:
Black & Light – Pasi Lehtinen ja Vilja-Riina Erkamo, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK
Halo – Meri Wiikinkoski, Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Arkkitehtuurin laitos
Silta – Kamomilla Sarajärvi ja Liinu Kivioja, Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Muotoilun laitos
Loputon – Janne Pärssinen ja Sami Markkula, Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Muotoilun laitos

Kilpailun pääpalkinto on 5 000 euroa, jonka lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Kilpailun päätuomareina ovat arkkitehtitoimisto OFFICE Kersten Geers David Van Severenin perustajat Kersten Geers ja David Van Severen.

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2016
Kaj Franck -muotoilupalkinnon 2016 voittaneen Juhani Salovaaran näyttely nähdään Habitaressa. Professori, teollinen muotoilija Salovaara on ensimmäisiä teolliseen muotoiluun erikoistuneita muotoilijoita Suomessa. Hän on toiminut muotoilijana lukuisilla eri teollisuuden aloilla, mm. Philipsillä, ja ollut mukana tuomassa käyttäjälähtöisen suunnittelun periaatteita Suomeen. 10 000 euron arvoisen Kaj Franck -muotoilupalkinnon on perustanut Design Forum Finland ja sen rahoittaja on Suomen Messusäätiö.

Mobile Home(less)
Habitaren teemaa, tulevaisuuden kotia, kommentoi Suomen Benelux-instituutin hanke Mobile Home(less). Taiteilija Anssi Pulkkisen kodittomuutta käsittelevän nykytaideteoksen Street View (Reassembled) lähtökohtana ovat Syyrian sodassa tuhoutuneen kodin rauniot. Teos herättää kysymyksiä muun muassa sodasta ja kodin menettämisestä, julkisesta ja yksityisestä, todellisuudesta ja sen representaatiosta.

Street View (Reassembled) on osa Suomen Pariisissa, Berliinissä ja Lontoossa sijaitsevien kulttuuri- ja tiedeinstituuttien yhteistä Mobile Home 2017 -hanketta.

No Trash
Habitaren kierrätysmateriaalinäyttely No Trash! tekee romumuotoilusta salonkikelpoista ja esittelee viimeisteltyä ja esteettisesti laadukasta kierrätysmateriaalien käyttöä muotoilussa. Näyttelyssä mukana olevat muotoilijat antavat romulle elämän uusina tuotteina, kalusteina ja esineinä. Trash Designin näyttelyiden tarkoituksena on herätellä katsoja ymmärtämään, ettei jatkuva kasvu ja kulutus ole enää mahdollista.

No Trash! -näyttelyn tuottavat Dodo Oy:n Isa Kukkapuro-Enbom ja Henrik Enbom.

Signals
Elämyksellinen trendinäyttely luotaa sisustuksen, asumisen ja muotoilun tulevia trendejä ja pohtii yhteiskunnallisia ilmiöitä ja megatrendejä teemojen takana. Se esittelee neljä maailmaa eli huonetta kattoteeman Millä laseilla katsot? alla. Neljä teemahuonetta ovat:
OFFLINE - Digitaalisuuden megatrendin vastatrendinä arvostetaan omaa aikaa, intuitiota, käsintehtyjä tuotteita ja pehmeitä arvoja.
ONNI - MILLÄ LASEILLA KATSOT? - Subjektiivinen näkemys elämisestä tekee kaikkien kodeista erilaisia ja persoonallisia. Maailma muuttuu hiljalleen ja samalla myös arvot ja kulutuskäyttäytyminen muuttuu. Mikä on kodin rooli onnellisuudessa?
AGE LESS pohtii fyysisen iän merkitystä asumisessa esimerkiksi, miten väestön ikääntyminen näkyy kodissa ja estetiikassa. Ikäkonventiot ovat murenemassa.
SATTUMA - Sattuma vaikuttaa asuinpaikkaan, kumppanin löytymiseen, kodin perustamiseen ja hankintoihin, sillä elämä tuo yllätyksiä eikä kaikkea voi kontrolloida. Onneksi.

Signals-näyttelyn on suunnitellut ja tuottanut trendianalyytikko Susanna Björklund yhdessä muotoilija Sisse Collanderin kanssa.

Signature
Signaturessa kohtaa raikkaasti ja ennakkoluulottomasti muotoilu ja nykytaide, kun tunnetut muotoilijat ja arkkitehdit poimivat suosikkejaan nykytaiteen maailmasta. Näyttelyssä ovat mukana:
ARTag gallery ja keramiikkataiteilija Heini Riitahuhta
Forum Box ja arkkitehtitoimisto ALA, arkkitehti Samuli Woolston
Galerie Forsblom ja arkkitehti Juhani Pallasmaa
Galleria Huuto ja suunnittelija Mika Tolvanen
Galleria Sculptor ja muotoilija Laura Väinölä sekä
Helsinki Contemporary ja tekstiilitaiteilija Maija Louekari.

Signature-näyttelyn kuratoivat visuaalisen kulttuurin julkaisun Around Journalin Katja Räisänen ja Mia Dillemuth.

United Stories
Uusi myyntinäyttelykonsepti yhdistää muotoilijat, yritykset ja kansainvälisyyden. United Storiesissa muotoilijat ja yritykset Suomesta, Japanista, Kiinasta ja Etelä-Koreasta ovat tehneet yhteistyötä yli kulttuurirajojen ja luoneet uutta, ainutlaatuista muotoilua yhdessä. Myyntiin tulee noin 20 tuotetta 12 muotoilijan ja 6 yrityksen toteuttamana. Näyttelyalueella voi tutustua aasialaiseen kulttuuriin työpajoissa. United Stories Cafessa myydään riisikulhoannoksia.

Näyttelyn tuottajana on muotoilija Satoko Taguma.

Lisätietoja:
Habitare, tiedottaja Johanna Suni, 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

The Block: Saara Renvall 0505857399 ja Elina Aalto 0505118888
EcoDesign: Jari Pirhonen 0505257062
Far Ahead: Ville Kokkonen 0503243285
Habitare Collection: Susanna Thiel 050 400 5957
Habitare suunnittelukilpailu: Natalia Baczynska-Kimberley 0442750656
Kaj Franck -muotoilupalkinto: Laila Alanen 0505484114
Mobile Home(less): Suomen Benelux-instituutti +3225130941
No Trash: Isa Kukkapuro-Enbom 0405005202
Signals: Susanna Björklund 0500770690
Signature: Mia Dillemuth 0505929456
United Stories: Satoko Taguma 0400212234


Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJI:n pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |

Kuvat

Vuoden 2016 Habitaren Signals-trendinäyttely esitteli asumisen trendejä. Kuva: Martti Järvi
Vuoden 2016 Habitaren Signals-trendinäyttely esitteli asumisen trendejä. Kuva: Martti Järvi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Helsingin Kirjamessuilla kahdeksan lukupiiriä18.6.2018 12:19Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on julkaistu. Tarjolla on kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2018 kirjauutuuksista. Lukupiiriin osallistuu messuvieraiden lisäksi kirjailija ja kustantajan edustaja. Lukupiirikirjailijoita ovat Rafael Donner, Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Riikka Pulkkinen, Sisko Savonlahti, Katariina Souri ja Saara Turunen. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme