Lastensuojelun Keskusliitto

Erityislasten vanhempien yhdistys Leijonaemot saa kunnian kantaa olympiasoihtua

Jaa

Erityislapsiperheiden vertaistukiyhdistys Leijonaemot saa kunnian edustaa Suomea ja kantaa olympiasoihtua tulevien talviolympialaisten soihtuviestissä Etelä-Koreassa.

Kuva: Juuso Valkeejärvi
Kuva: Juuso Valkeejärvi

Samsung järjesti olympiasoihdunkantajien nimeämisprosessin. Soihdunkantajat valittiin organisaatioista, jotka ovat omistautuneet yhteiskunnan parantamiseen. Leijonaemot ry on saanut kunniatehtävän olla yksi neljästä suomalaisesta olympiasoihtuviestin kantajasta.

Tammikuussa yhdistyksen edustaja, toiminnanjohtaja ja erityislapsen äiti Janet Grundström nousee Korean-koneeseen ja valmistautuu kantamaan soihtua sovitun matkan.

– Olympiasoihtukulkueeseen pääseminen symboloi meille ajatusta, että jokaisessa erityislapsessa palavan valon tulisi saada loistaa kirkkaasti. Meille on tärkeää, että kaikkien erityislasten perheet saavat näkyä olympiasoihtukulkueen liekissä silloin, kun kannamme soihtua, Grundström sanoo. 

– Omalla vuorollani edustan kaikkia suomalaisia erityislapsia, heidän sisaruksiaan sekä perheitään ja samalla toivon, että soihdun valo voi tuoda toivoa paremmasta huomisesta jokaiselle.

Let everyone shine! Erityisen loistava!

Leijonaemot työskentelee aktiivisesti erityislasten ja heidän perheidensä hyväksi eri tavoilla. Yhdistys tarjoaa valtakunnallisesti laadukasta vertaistukea ja perhetoimintaa erityislapsiperheille yli lasten diagnoosirajojen sekä tukee erityislasten vanhempien ja koko perheen hyvinvointia.

Yhdistys vaikuttaa myös yhteiskunnallisesti erityislapsiperheiden aseman parantamiseksi. Erityisesti lasten omaishoidon asema yhteiskunnassa puhututtaa yhdistyksessä kovasti. Toiminnan tavoitteena on vaikuttaa päättäjiin ja viranomaisiin toimimalla heikossa asemassa olevien äänenä.

– Toivomme, että mukaan pääsy olympiasoihtukulkueeseen nostaa esiin erityislapset ilman diagnoosirajoja. Kuka kantaisi soihtua heidän puolestaan, ellemme me, leijonaemot ja -isät, Janet Grundström pohtii.

Muut Suomen edustajat ovat Pekka Hyysalo, Fight Back, Ari Koponen, Brother Christmas ja Kaj Kunnas, Yksi Elämä.

Tammikuussa Koreaan

– Samsungille sosiaalinen innovaatio on tärkeä toimiala, jonka parissa olemme työskennelleet aktiivisesti jo pidemmän aikaa. Olen erittäin onnellinen ja ylpeä kaikista neljästä organisaatiosta, jotka matkaavat Etelä-Koreaan edustamaan Suomea. Kaikki neljä tekevät kovasti töitä vaikuttaakseen positiivisesti yhteiskuntaan ja parantaakseen tulevaisuuttamme. Toivomme monien inspiroituvan tästä työstä edelleen, sanoo Eva Carrero, Corporate Marketing Director at Samsung Electronics Nordic AB.

Pyeongchangin Olympialaisten soihtuviesti aloitti 101-päiväisen matkansa 24. lokakuuta ja tulee kulkemaan yhteensä 2018 kilometriä. Suomen edustajat kantavat soihtua tammikuun toisella viikolla.

Lisätietoa soihtuviestistä: https://www.olympic.org/olympic-torch-relay


Lisätietoja Leijonaemoista: www.leijonaemot.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toiminnanjohtaja Janet Grundström, Leijonaemot ry
p. 040 4877209, janet@leijonaemot.fi

Kuvat

Kuva: Juuso Valkeejärvi
Kuva: Juuso Valkeejärvi
Lataa
Janet Grundström
Janet Grundström
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lastensuojelun Keskusliitto
Lastensuojelun Keskusliitto
Armfeltintie 1
00150 HELSINKI

09 329 6011http://www.lskl.fi

Emma & Elias on STEAn rahoittama ja Lastensuojelun Keskusliiton koordinoima avustusohjelma (2012–2017). Ohjelma kokoaa yhteen järjestöjen hankkeita ja toimintoja, joilla edistetään lasten ja heidän perheidensä terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia. Ohjelman avulla pyritään parantamaan yläkouluikäisten (15 vuotta) ja sitä nuorempien lasten kasvuolosuhteita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lastensuojelun Keskusliitto

Lastensuojelun työntekijät kaipaavat lisää aikaa lasten kanssa20.8.2018 10:28Tiedote

Lastensuojelun työntekijät pitävät työssään onnistumisen edellytyksenä työskentelyä kasvokkain lapsen kanssa. Tuoreiden selvitysten perusteella tähän jää liian vähän aikaa. Lastensuojelun työntekijät kokevat kovia työpaineita ja riittämättömyyttä ja suurin osa on miettinyt työpaikan tai alan vaihtoa. Suurimpia syitä tähän ovat liian pienet resurssit, liialliset työpaineet, palkkaus ja esimiestyöhön liittyvät tekijät.

Ei enää vuoden pätkälupia turvapaikanhakijoina tulleille nuorille4.4.2018 09:00Tiedote

Lapsi- ja perhejärjestöt vaativat, että ilman huoltajaa tulleiden jatkolupakäytäntöä muutetaan niin, että se tukee kotoutumista. Lyhyet jatkoluvat tai kielteiset päätökset ovat Maahanmuuttoviraston uusi laintulkinta, joka on tehty ilman lakimuutosta ja voidaan ilman sellaista myös korjata. On kohtuutonta ja myös kotoutumista heikentävää, että lähes tuhat nuorta joutuu jatkuvasti pelkäämään oleskeluoikeutensa päättymistä Maahanmuuttoviraston uuden käytännön takia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme