Messukeskus

Erityisruokavaliot kiinnostivat Lautasella-tapahtumassa

Jaa

Messukeskuksen ja Keliakialiiton järjestämässä uudessa tapahtumassa tutustuttiin gluteenittomiin ja vegaanisiin tuotteisiin, raakaruokaan ja muihin free from -tuotteisiin. Mukana oli lähes 80 yritystä esittelemässä tuotevalikoimaansa. Tapahtuma houkutteli Messukeskukseen yli 4 300 erityisruokavalioista kiinnostunutta kävijää.

Lautasella-erityisruokavaliotapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kuva: Messukeskus/Pekka Hannila
Lautasella-erityisruokavaliotapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kuva: Messukeskus/Pekka Hannila

Kävijöille tehdyn tutkimuksen mukaan Lautasella tavoitti hyvin kohderyhmänsä: 80 % ilmoitti noudattavansa jotain erityisruokavaliota tai asuvansa taloudessa, jossa joku noudattaa erityisruokavaliota. 93 % kävijöistä ilmoitti saaneensa vinkkejä, tukea tai tietoa ruokavaliosta, jota noudattaa. Erityisesti tietoa haettiin gluteenittomasta ruokavaliosta sekä vegaani- ja vegeruokavaliosta.

- Suomi on erityisruokavalioiden noudattamiseen ravitsemuksellisesti maailman helpoin maa. Tuotevalikoimaa on paljon ja se on monipuolista. Esimerkiksi kuitua on helppo saada Suomessa riittävästi, sanoo Lautasella-tapahtuman tiedotustilaisuudessa puhunut ravitsemusterapeutti Leena Putkonen.

Putkosen mukaan suomalaisten haaste on enemmän henkinen: Ruoka ja ruokavalio ei saisi olla moraalikysymys, vaan syömisessä pitäisi olla iloa, nautintoa ja joustavuutta. Liian hypetetty terveysviesti voi aiheuttaa ahdistusta, Leena Putkonen toteaa.

Keliakialiitto palkitsi gluteenittomia tuotteita

Keliakialiitto julkisti tapahtumassa Vuoden 2017 gluteenittoman tuotteen ja vuoden gluteenittoman yrityksen. Gluteeniton tuote on Kesko Oyj:n Pirkka gluteeniton pullataikina ja gluteenittoman yrityksen palkinnon pokkasi Helsingin Konalassa sijaitseva täysin gluteeniton konditoria-leipomo Kakkutupa. Kunniamaininnan sai Lihajaloste Korpela, joka on viime vuonna tuonut markkinoille muun muassa gluteenittomat broilerinugetit.

- Päätös toteuttaa erityisruokavaliomessut yhteistyössä Messukeskuksen ja Keliakialiiton kanssa osoittautui hyväksi. Sekä messuvieraat että näytteilleasettajat olivat erittäin tyytyväisiä aiempaa laajempaan ja monipuolisempaan tapahtumaan, sanoo Keliakialiiton toiminnanjohtaja Leila Kekkonen. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään 26.–27.4.2019 Messukeskuksessa.

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com
Keliakialiitto, viestintäpäällikkö Leila Alivuotila, p. 050 5181 034, leila.alivuotila@keliakialiitto.fi
Kuvia tapahtumasta >>


”Lautasella - gluteeniton, vege, vegaani, allergia, elävä- ja raakaravinto” on Messukeskuksen ja Keliakialiiton järjestämä uusi tapahtuma erityisruokavalioista, seuraavan kerran 26.–27.4.2019. Tapahtuma esittelee tuotteita ja ratkaisuja erityisruokavaliota noudattaville tai sitä harkitseville ja tarjoaa runsaasti maksuttomia luentoja ruokavalioista. | #lautasella2018 | lautasella.messukeskus.com | www.facebook.com/lautasellamessut |

 

Kuvat

Lautasella-erityisruokavaliotapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kuva: Messukeskus/Pekka Hannila
Lautasella-erityisruokavaliotapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kuva: Messukeskus/Pekka Hannila
Lataa
Lautasella-tapahtumassa saattoi tutustua gluteenittomien tuotteiden lisäksi myös muihin free from -tuotteisiin. Kuva: Messukeskus/Pekka Hannila
Lautasella-tapahtumassa saattoi tutustua gluteenittomien tuotteiden lisäksi myös muihin free from -tuotteisiin. Kuva: Messukeskus/Pekka Hannila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Helsingin Kirjamessuilla kahdeksan lukupiiriä18.6.2018 12:19Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on julkaistu. Tarjolla on kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2018 kirjauutuuksista. Lukupiiriin osallistuu messuvieraiden lisäksi kirjailija ja kustantajan edustaja. Lukupiirikirjailijoita ovat Rafael Donner, Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Riikka Pulkkinen, Sisko Savonlahti, Katariina Souri ja Saara Turunen. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme