Messukeskus

Erityisruokavaliot kiinnostivat Lautasella-tapahtumassa

Jaa

Messukeskuksen ja Keliakialiiton järjestämässä uudessa tapahtumassa tutustuttiin gluteenittomiin ja vegaanisiin tuotteisiin, raakaruokaan ja muihin free from -tuotteisiin. Mukana oli lähes 80 yritystä esittelemässä tuotevalikoimaansa. Tapahtuma houkutteli Messukeskukseen yli 4 300 erityisruokavalioista kiinnostunutta kävijää.

Lautasella-erityisruokavaliotapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kuva: Messukeskus/Pekka Hannila
Lautasella-erityisruokavaliotapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kuva: Messukeskus/Pekka Hannila

Kävijöille tehdyn tutkimuksen mukaan Lautasella tavoitti hyvin kohderyhmänsä: 80 % ilmoitti noudattavansa jotain erityisruokavaliota tai asuvansa taloudessa, jossa joku noudattaa erityisruokavaliota. 93 % kävijöistä ilmoitti saaneensa vinkkejä, tukea tai tietoa ruokavaliosta, jota noudattaa. Erityisesti tietoa haettiin gluteenittomasta ruokavaliosta sekä vegaani- ja vegeruokavaliosta.

- Suomi on erityisruokavalioiden noudattamiseen ravitsemuksellisesti maailman helpoin maa. Tuotevalikoimaa on paljon ja se on monipuolista. Esimerkiksi kuitua on helppo saada Suomessa riittävästi, sanoo Lautasella-tapahtuman tiedotustilaisuudessa puhunut ravitsemusterapeutti Leena Putkonen.

Putkosen mukaan suomalaisten haaste on enemmän henkinen: Ruoka ja ruokavalio ei saisi olla moraalikysymys, vaan syömisessä pitäisi olla iloa, nautintoa ja joustavuutta. Liian hypetetty terveysviesti voi aiheuttaa ahdistusta, Leena Putkonen toteaa.

Keliakialiitto palkitsi gluteenittomia tuotteita

Keliakialiitto julkisti tapahtumassa Vuoden 2017 gluteenittoman tuotteen ja vuoden gluteenittoman yrityksen. Gluteeniton tuote on Kesko Oyj:n Pirkka gluteeniton pullataikina ja gluteenittoman yrityksen palkinnon pokkasi Helsingin Konalassa sijaitseva täysin gluteeniton konditoria-leipomo Kakkutupa. Kunniamaininnan sai Lihajaloste Korpela, joka on viime vuonna tuonut markkinoille muun muassa gluteenittomat broilerinugetit.

- Päätös toteuttaa erityisruokavaliomessut yhteistyössä Messukeskuksen ja Keliakialiiton kanssa osoittautui hyväksi. Sekä messuvieraat että näytteilleasettajat olivat erittäin tyytyväisiä aiempaa laajempaan ja monipuolisempaan tapahtumaan, sanoo Keliakialiiton toiminnanjohtaja Leila Kekkonen. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään 26.–27.4.2019 Messukeskuksessa.

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com
Keliakialiitto, viestintäpäällikkö Leila Alivuotila, p. 050 5181 034, leila.alivuotila@keliakialiitto.fi
Kuvia tapahtumasta >>


”Lautasella - gluteeniton, vege, vegaani, allergia, elävä- ja raakaravinto” on Messukeskuksen ja Keliakialiiton järjestämä uusi tapahtuma erityisruokavalioista, seuraavan kerran 26.–27.4.2019. Tapahtuma esittelee tuotteita ja ratkaisuja erityisruokavaliota noudattaville tai sitä harkitseville ja tarjoaa runsaasti maksuttomia luentoja ruokavalioista. | #lautasella2018 | lautasella.messukeskus.com | www.facebook.com/lautasellamessut |

 

Kuvat

Lautasella-erityisruokavaliotapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kuva: Messukeskus/Pekka Hannila
Lautasella-erityisruokavaliotapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kuva: Messukeskus/Pekka Hannila
Lataa
Lautasella-tapahtumassa saattoi tutustua gluteenittomien tuotteiden lisäksi myös muihin free from -tuotteisiin. Kuva: Messukeskus/Pekka Hannila
Lautasella-tapahtumassa saattoi tutustua gluteenittomien tuotteiden lisäksi myös muihin free from -tuotteisiin. Kuva: Messukeskus/Pekka Hannila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Musiikkia, vanhemmuusvinkkejä ja maaseudun eläimiä – Lapsimessut kokoaa perheet Messukeskukseen huhtikuussa15.2.2019 09:53:26Tiedote

Perheen pienimmille, vanhemmille ja perheen perustamista suunnitteleville on luvassa tietoa, hauskaa tekemistä ja paljon ohjelmaa Lapsimessuilla 12.–14.4. Helsingin Messukeskuksessa. Mukana kokonaisuudessa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös maaseudun eläimiä ja kädentaitoja esittelevä ELMA. Lapsimessujen ensimmäiset ohjelmanumerot ovat vahvistuneet, ja ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan maaliskuun alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme