Kustannusosakeyhtiö OtavaKustannusosakeyhtiö Otava

Eroasiantuntija uutuuskirjassaan: nämä 10 vinkkiä auttavat erosta eteenpäin

Jaa

Kukaan ei mene naimisiin erotakseen, eikä rakastunut ihminen halua uskoa, että oma rakkaussuhde päättyisi jonakin päivänä. Kuitenkin liki puolet liitoista päättyy eroon. Yleisintä eroaminen on 2–4-vuotiaiden lasten vanhempien keskuudessa.

Erokouluttaja Marika Rosenborg muistuttaa "Sinä selviät kyllä – Erovuoden matkaopas" -uutuuskirjassaan, että ero on aina mahdollisuus.  

"Eronneella on käytössään arvokasta elämänkokemusta, joka auttaa luomaan paremman tulevaisuuden – vaikkei se siltä eron hetkellä tuntuisikaan", hän muistuttaa.  

Rosenborg on helsinkiläinen eroasiantuntija ja muutosvalmentaja, joka on työskennellyt eronneiden parissa viidentoista vuoden ajan. Kutsumus löytyi oman eron ja hyvin sujuneen erovanhemmuuden kautta. 

Sinä selviät kyllä -kirjassa Rosenborg jakaa kymmenen vinkkiä, jotka auttavat eronnutta eteenpäin:  

1. Uskalla tuntea tunteitasi  

Uskalla kohdata myös pelottavat ja kipeät tunteet. Ota aikaa ja käytä tunteiden käsittelyssä apuna esimerkiksi musiikkia, urheilua tai kirjallisuutta. 

2. Luo rakkaudellinen suhde itseesi olemalla itsesi paras ystävä 

Nyt on aika panostaa elämäsi tärkeimpään ihmissuhteeseen. Tutustu itseesi, helli itseäsi, puhu itsellesi kauniisti. Kun saat itsestäsi parhaan ystäväsi, et ole koskaan enää yksin. 

3. Keskity omaan elämääsi 

Älä märehdi mennyttä elämäänne loputtomiin. Unohda eksän elämän kyttääminen. Jos et tiedä mihin muuhun aikasi käyttäisit, hanki oma, uusi ja upea elämä. 

4. Hae vertaistukea 

Ystävienkin kestokyvyllä on rajansa. Paras keskustelukaveri on toinen eronnut. Verkosta löytyy keskusteluryhmiä ja eroryhmistä vertaistukea. 

5. Muista, että ero on mahdollisuus 

Elämä jatkuu. Vaikka nyt voi tuntua siltä, että loppuelämä olisi peruutettu, on kaikki vielä mahdollista. 

6. Lopeta veivaaminen 

Asioiden puimisella on aikansa, mutta jossain vaiheessa ne voivat jäädä junnaamaan paikalleen. Suuntaa huomiosi silloin lempeästi ulospäin itsestäsi. 

8. Aika hoitaa 

Aika on armollinen parantaja. Pohdi vaikka kymmenen vuoden takaisia huoliasi, jos niitä vielä muistat. Miltä ne näyttävät tänään?  

9. Rakkaus pysyy luonasi 

Kukaan ei voi viedä sinulta rakkautta pois. Rakkaus on luonasi aina, eikä se ole riippuvainen toisen ihmisen läsnäolosta.  

10. Jos mikään ei tunnu auttavan 

Akuutein ja rajuin sokkivaihe kestää yleensä korkeintaan puoli vuotta eron jälkeen. Jos et pääse omin voimin eteenpäin, hakeudu ammattiavun tai vertaistuen piiriin. 

Marika Rosenborgin haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi, p. 045 1425272 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi    

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi, p. 045 142 5272

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

Hidasta elämää -verkkoyhteisö on kasvanut Suomen pidetyimmäksi hyvinvointikanavaksi. Se tavoittaa kuukausittain yli 500 000 eri lukijaa. Kustannusosakeyhtiö Otava on kustantanut Hidasta elämää –tekijöiden kirjoja keväästä 2017 lähtien.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme