Yhden vanhemman perheiden liitto ry

Eroisille valtakunnallinen vertaisryhmä Teams-alustalla

Jaa

Kokoontumiset keskiviikkoisin klo 18-20.15: 27.1. Isän oikeudet erossa / Marjo Meriranta, YVPL ry 24.2. Eron ABC / Karoliina Partanen, Asianajotoimisto Forte Oy 24.3. Ero ja tunteet / Laura Nousiainen, YVPL ry 28.4. Välikädessä? Lapset ja nuoret erossa / Piritta Kähkönen & Terhi Rapeli, YVPL ry, VeNyvä-hanke 26.5. Miten saan ääneni kuuluviin perheen asioissa? Markku Iso-Heiko, YVPL ry

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry järjestää viisiosaisen, ammattilaisten alustuksilla toteutetun vertaisryhmän verkossa eroa pohtiville tai eron kokeneille miehille. 

Tapahtumassa on viisi ammattilaisten alustusta eroon liittyvistä tunteista eron juridiikkaan, palveluverkostoihin ja oman äänen kuuluviin saamiseen sekä lasten ja nuorten näkökulmaan erossa. Vertaisryhmät toteutetaan Teams-alustalla ja jokaiselle kerralle on ilmoittautuminen. Illan alustus kestää kysymyksineen noin tunnin, jonka jälkeen on vapaata keskustelua koulutetun vertaisohjaajan johdolla. ”Kyseessä on ikään kuin miesten nuotiopiiri, jossa jokainen on läsnä oman tarinansa kanssa – paikalle voi tulla vain kuuntelemankin”, kertoo ryhmää vetävä vertaisohjaaja Janne.  

Ajatus verkkovertaisryhmästä lähti Kuopion viisi vuotta kokoontuneesta miesten "Ero-isät-erossa" -vertaisryhmän ohjaajilta. Alun perin Pohjois-Savon aluetta palvellut vertaisryhmä laajentuu kevään ajaksi valtakunnalliseksi vertaisryhmäksi, eli paikalle voi osallistua mistä tahansa.  

Miehille suunnattu verkkoryhmä tulee tukemaan liiton entisestään laajaa verkossa tapahtuvaa valtakunnallista ero- ja vertaisryhmätoimintaa. 

Kevään ohjelma, kokoontumiset keskiviikkoisin klo 18-20.15: 

27.1. Isän oikeudet erossa / Marjo Meriranta, YVPL ry
24.2. Eron ABC / Karoliina Partanen, Asianajotoimisto Forte Oy
24.3. Ero ja tunteet / Laura Nousiainen, YVPL ry
28.4. Välikädessä? Lapset ja nuoret erossa / Piritta Kähkönen & Terhi Rapeli, YVPL ry, VeNyvä-hanke
26.5. Miten saan ääneni kuuluviin perheen asioissa? Markku Iso-Heiko, YVPL ry 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: www.yvpl.fi, Marjo Meriranta, 0400 441 708 / marjo.meriranta@yvpl.fi  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marjo Meriranta, 0400 441 708 / marjo.meriranta@yvpl.fi

Tietoja julkaisijasta

Yhden vanhemman perheiden liitto ry
Yhden vanhemman perheiden liitto ry
Paciuksenkatu 19 (Allergiatalo)
00270 HELSINKI

http://www.yvpl.fi

 

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on 45-vuotias lastensuojelujärjestö. YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen toteutuminen on liiton keskeinen visio. Kohderyhmänä ovat erovanhempien perheet sekä alusta asti yksin lapsen kanssa asuneet vanhemmat.  Liitto on ajanut mm. lapsen elatusapujärjestelmän uudistuksen 1970-luvulla, lasten yhteishuollon vuoden 1984 lapsen huoltolakiin ja vuoroasumisen yleistymistä 1990-luvulta alkaen.  Vuonna 2007 liiton aloitteesta otettiin käyttöön elatusavun laskentakaava. 2000-luvulla lapsiperheköyhyyden poistaminen ja hoivapalveluiden parantaminen ovat olleet keskeisiä tavoitteita, joihin panostetaan edelleen.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yhden vanhemman perheiden liitto ry

”Aikuisten pitää kysyä kaikilta lapsilta ja nuorilta, miten menee.”17.2.2021 12:47:50 EETBlogi

Yhden vanhemman perheiden nuoret käyttäisivät kunnan rahoja mielenterveyden tukemiseen. Nuoret ovat kunnan asukkaita ja kuntapalveluiden käyttäjiä, ja kunnan poliittisista päätöksistä suuri osa koskettaa jollain tavoin heidän elämäänsä. Lisäksi nuorilla on Lapsen oikeuksien sopimuksen nojalla oikeus tulla kuulluksi heitä koskevissa asioissa. Yhden Vanhemman Perheiden Liiton vaikuttajaryhmien nuoret ovat kolmena toimintavuonnaan nostaneet esille kuntienkin lakisääteisiin tehtäviin liittyviä teemoja ja pohtineet tapoja ottaa lasten ja nuorten mielipiteet huomioon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme