Sininauhaliitto

Eron silmässä -podcastista apua erokriisiin

Jaa

Sininauhaliiton Eron silmässä -podcast-sarja on tehty ihmiselle, jota ero koskettaa juuri nyt. Ohjelmasarja pureutuu eron peruskysymyksiin: tunteisiin, vuorovaikutukseen, itsetuntoon ja erosta selviytymiseen. Podcastin ensimmäisessä osassa on vieraana Suomalaisen eroseminaarin® kehittäjä, parisuhdekouluttaja ja kirjailija Marianna Stolbow, jonka kanssa käsitellään eron peruskysymyksiä.

- Toivon, että podcastimme tarjoaisi turvallisen hetken ja toivoa eron silmässä olevalle ihmiselle, seuraavan askelen eteenpäin. Podcast voi olla monelle helpompi tapa käsitellä tunteitaan, kuin kirjaan tarttuminen tai eroryhmään etsiytyminen, Sininauhaliiton erotyön kehittäjä, podcastin toimittaja Irene Komu sanoo.

Tulevien jaksojen vieraina on sekä erotyötä tekeviä ammattilaisia että oman kokemuksensa kautta erosta puhuvia ihmisiä.

Kuuntele Eron silmässä -podcast-sarjan ensimmäinen osa tästä


Podcastit tarpeen koronakriisin aikaan

Suomessa on eletty runsaan kuukauden ajan poikkeustilassa, joten kasvokkain kokoontuvia eroryhmiä tai muita tilaisuuksia ei voi nyt järjestää. Keskittymiskyky voi olla koronastressin vuoksi koetuksella ja oman rauhallisen hetken löytyminen kotona vaikeaa. Reilun puolen tunnin podcastin voi ottaa nappikuulokkeisiin lenkkikaveriksi.

- Monen erotilanteessa olevan täytyy nyt jaksaa toimia yhdessä saman katon alla epämääräisen pitkälle venyvä aika. Tai jos asumusero on juuri astunut voimaan, voi totaalinen yksin oleminen tuntua aluksi lohduttomalta.

Podcast-sarjan introssa Komu pohdiskelee poikkeustilan seurauksia ja tutustuttaa kuulijan sarjaan.


Kuuntele Eron silmässä -podcast-sarjan intro tästä

Tuotanto: Slap Media


Koko Eron silmässä -podcast-sarja löytyy tästä
Lue lisää Eron silmässä -podcast-sarjasta tästä


Lisätietoja: Irene Komu, 050 574 8809, irene.komu@sininauha.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sininauhaliitto
Opastinsilta 7 A
00520 HELSINKI

+358 50 5909 339http://www.sininauhaliitto.fi

Sininauhaliitto on runsaan sadan jäsenyhteisön yhteistyöverkosto, joka auttaa vaikeaan tilanteeseen joutuneita ihmisiä. Liiton ja sen runsaan sadan, ympäri Suomea toimivan jäsenyhteisön erityisosaamista ovat päihde- ja pelihaitat, riippuvuudet, mielenterveysongelmat, pitkäaikaisasunnottomuus sekä sosiaalinen työllistäminen.

Paneudumme Sininauhaliitossa päihteistä johtuvien erojen erityiskysymyksiin sekä kehitämme saavutettavaa vertaistoimintaa niille ihmisille, jotka ovat jonkin erityistarpeen tai muutoin haastavan elämäntilanteen vuoksi vaarassa jäädä tuen ulkopuolelle.

Järjestämme Suomalaiseen eroseminaariin pohjautuvia vertaisryhmiä ihmisille, joilla on taloudellisesti tai sosiaalisesti vaikea elämäntilanne. Olemme järjestäneet päihde-erityisiä eroryhmiä, sateenkaarieroryhmiä sekä esteettömiä eroryhmiä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sininauhaliitto

Kaikilla on oikeus vanheta onnellisesti4.10.2020 13:00:00 EESTTiedote

Vanhustenviikon teema ”Onni on vanheta” on haastava monelle ikääntyneelle, sillä kaikilla ei ole taitoa tai edes halua vanheta, saati vanheta onnellisesti. Vanheneminen voi olla kurjaa, kivuliasta ja yksinäistä. Monelle ikääntyneelle yksin olemisesta tulee tottumus, ja keinot löytää uusia ihmissuhteita tai harrastuksia käyvät vähiin. Valitettavasti joidenkin ikääntyneiden ainoat kaverit ovat alkoholi ja lääkkeet.

Osallisuutta ruoka-avun rinnalle? Sininauhaliiton uusi julkaisu tuo kaivattua tietoa ruoka-avun osallistavista mahdollisuuksista ja haasteista30.9.2020 08:34:22 EESTTiedote

Osallisuutta ruoka-avun rinnalle? Havaintoja ja näkökulmia toiminnan ääreltä (Sininauhaliitto, 2020) valottaa ruoka-avun osallistavia mahdollisuuksia ja haasteita, joita osallistavaan prosessiin voi liittyä. Samalla julkaisu tuo olemassa olevaan kotimaiseen ruoka-apukirjallisuuteen näkökulmia toimijoiden suunnalta, joista tutkimustieto on ruoka-avussa käyvien kokemuksiin verrattuna vähäistä. Kaikkea uutta toimintaa ei aina otettu vastaan riemumielin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme