Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Erottaja muuntautuu peruskorjauksessa viihtyisäksi aukioksi

Jaa

Keskustan kehittäminen jatkuu Erottajan katutilan muuttamisella katuaukioksi. Peruskorjauksessa Erottajan kunnallistekniikkaa uusitaan, uusia pyöräkaistoja rakennetaan ja aukiolle sijoitetaan kahvila tai kioski sekä taideteos. Rakentaminen alkaa kesäkuussa 2018.

Erottaja havainnekuvassa.
Erottaja havainnekuvassa.

Bussien päätepysäkistä kaupunkilaisten oleskelualue

Peruskorjaus alkaa kunnallisteknisillä töillä. Aukio päällystetään monivärisillä luonnonkivilaatoilla. Erottajasta tulee peruskorjauksessa viihtyisä ja kestävä oleskelu- ja tapahtumapaikka, jossa voidaan järjestää pieniä kaupunkitapahtumia.

Erottajan risteysalueella selkeytetään kaistajärjestelyjä sekä jalankulun ja pyöräteiden ylityskohtia. Bussilinjan 21 päätepysäkki siirtyy Eiraan. Eteläesplanadin varteen tulee tilausbussipaikkoja saatto- ja turistiliikenteelle.

Pyöräkaistat aukiolle ja Erottajankadulle

Alueen pyöräily-yhteyksiä parannetaan. Mannerheimintielle aukion viereen tulee ajoradalle yksisuuntainen pyöräkaista. Eteläesplanadin suuntaista pyörätietä parannetaan. Erottajankadun länsipuolen ajoradalle rakennetaan myös uusi yksisuuntainen pyöräkaista.

Pyöräilyn pääreitti päällystetään aukion eteläreunalla punamustalla luonnonkivilaatalla ja Mannerheimintien varrella ajoradalla punaruskealla asfaltilla.

Puurivistöt säilytetään

Mannerheimintien keskiosan ja Pohjoisesplanadin puurivistöt säilytetään. Aukion alla olevan kunnallistekniikan (tunnelit, putket, johdot ym.) takia puita ei saada mahtumaan Mannerheimintien varteen. Siksi rakentamisessa panostetaan aukion pohjoisosan puuryhmän säilyttämiseen. Aukiolle sijoitetaan penkkejä, roska-astioita ja pyörätelineitä.

Aukion osalta peruskorjaus on valmis kesäkuun 2019 loppuun mennessä. Erottajan risteysalue valmistuu lokakuun 2019 loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Tomas Palmgren,
kaupunkitila- ja maisemasuunnittelu,
p. 09 310 38586

Projektijohtaja Teemu Koivula,
kaupunkiympäristön rakennuttaminen
p. 09 310 39925

Urakoitsijan yhteystiedot
Työmaapäällikkö Santtu Vesterinen
VM Suomalainen Oy
p. 040 5543 199

Kuvat

Erottaja havainnekuvassa.
Erottaja havainnekuvassa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.2.201915.2.2019 16:34:22Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-02-15_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 1.3.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme