Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Erottaja muuntautuu peruskorjauksessa viihtyisäksi aukioksi

Jaa

Keskustan kehittäminen jatkuu Erottajan katutilan muuttamisella katuaukioksi. Peruskorjauksessa Erottajan kunnallistekniikkaa uusitaan, uusia pyöräkaistoja rakennetaan ja aukiolle sijoitetaan kahvila tai kioski sekä taideteos. Rakentaminen alkaa kesäkuussa 2018.

Erottaja havainnekuvassa.
Erottaja havainnekuvassa.

Bussien päätepysäkistä kaupunkilaisten oleskelualue

Peruskorjaus alkaa kunnallisteknisillä töillä. Aukio päällystetään monivärisillä luonnonkivilaatoilla. Erottajasta tulee peruskorjauksessa viihtyisä ja kestävä oleskelu- ja tapahtumapaikka, jossa voidaan järjestää pieniä kaupunkitapahtumia.

Erottajan risteysalueella selkeytetään kaistajärjestelyjä sekä jalankulun ja pyöräteiden ylityskohtia. Bussilinjan 21 päätepysäkki siirtyy Eiraan. Eteläesplanadin varteen tulee tilausbussipaikkoja saatto- ja turistiliikenteelle.

Pyöräkaistat aukiolle ja Erottajankadulle

Alueen pyöräily-yhteyksiä parannetaan. Mannerheimintielle aukion viereen tulee ajoradalle yksisuuntainen pyöräkaista. Eteläesplanadin suuntaista pyörätietä parannetaan. Erottajankadun länsipuolen ajoradalle rakennetaan myös uusi yksisuuntainen pyöräkaista.

Pyöräilyn pääreitti päällystetään aukion eteläreunalla punamustalla luonnonkivilaatalla ja Mannerheimintien varrella ajoradalla punaruskealla asfaltilla.

Puurivistöt säilytetään

Mannerheimintien keskiosan ja Pohjoisesplanadin puurivistöt säilytetään. Aukion alla olevan kunnallistekniikan (tunnelit, putket, johdot ym.) takia puita ei saada mahtumaan Mannerheimintien varteen. Siksi rakentamisessa panostetaan aukion pohjoisosan puuryhmän säilyttämiseen. Aukiolle sijoitetaan penkkejä, roska-astioita ja pyörätelineitä.

Aukion osalta peruskorjaus on valmis kesäkuun 2019 loppuun mennessä. Erottajan risteysalue valmistuu lokakuun 2019 loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Tomas Palmgren,
kaupunkitila- ja maisemasuunnittelu,
p. 09 310 38586

Projektijohtaja Teemu Koivula,
kaupunkiympäristön rakennuttaminen
p. 09 310 39925

Urakoitsijan yhteystiedot
Työmaapäällikkö Santtu Vesterinen
VM Suomalainen Oy
p. 040 5543 199

Kuvat

Erottaja havainnekuvassa.
Erottaja havainnekuvassa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Silakkaherkut, toritanssit ja koko viikon yleisöohjelma juhlistavat Stadin Silakkamarkkinoita 201820.9.2018 08:00Tiedote

Helsingin Kauppatori täyttyy jälleen kalastajista, silakasta ja syyssesongin herkuista, kun viikon mittaisia Stadin Silakkamarkkinoita juhlitaan 7.–13. lokakuuta. Tämän vuoden markkinoilla on mukana 30 kalastajaa, jotka myyvät tuotteitaan suoraan kalastajaveneistä ja myyntimökeistä sunnuntaista perjantaihin 7. –12. lokakuuta kello 7–19 ja lauantaina 13. lokakuuta kello 7–15. Markkinaviikko on täynnä ilmaista koko perheen ohjelmaa, ruoka- ja saaristolaiskulttuuria sekä Helsingin merellisyyden tunnelmointia perinteitä unohtamatta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 18.9.201818.9.2018 17:56Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-09-18_Kylk_24_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Kestävä liikkuminen tutuksi Helsingin kouluissa Liikkujan viikolla17.9.2018 08:57Tiedote

Liikkujan viikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta arjen liikkumisen kestävistä valinnoista. Esillä ovat kaikki viisaan liikkumisen muodot, kuten kävely, pyöräily, joukkoliikenne ja fiksu autoilu. Tämän vuoden teema ”Miksaa ja Mene!” haastaa pohtimaan omia matkatottumuksia, erilaisia tapoja liikkua ja mahdollisuuksia yhdistellä eri kulkumuotoja. Liikkujan viikkoa vietetään ympäri Eurooppaa 16.–22.9.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.9.201814.9.2018 17:26Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-09-14_Ylja_12_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 28.9.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme