Toimihenkilöliitto ERTO

ERTO jatkaa lakkoa Suomen Kennelliitossa vuoden loppuun

Jaa

Toimihenkilöliitto ERTO on tänään ilmoittanut jatkavansa 2.9. alkanutta lakkoa Suomen Kennelliitossa 31.12.2020 asti.

Suomen Kennelliiton syyskuun alussa alkanutta lakkoa on tänään päätetty jatkaa 31.12. asti, ellei asiassa sitä ennen saavuteta sovintoa.

Lakon syynä on työnantajan tavoite luopua ilman korvausta työehtosopimuksesta, heikentää työsuhteen ehtoja ja lisätä työnantajan mahdollisuutta määrätä jatkossa työehdoista. Henkilöstö taas on edellyttänyt työmarkkinoiden yleisen linjan mukaista ratkaisua.

"Edellytämme edelleen reilua, yhdenvertaista ja oikeudenmukaista työehtoratkaisua Kennelliittoon, jonka talous on loistavassa kunnossa. Työnantajalla ei ole taloudellisia eikä tuotannollisia syitä heikentää työehtoja", sanoo Toimihenkilöliitto ERTOn puheenjohtaja Juri Aaltonen.

Kennelliiton tiedotteet antavat virheellisen käsityksen työnantajan toiminnasta.

“Kennelliitto on muun muassa verkkosivujen tiedotteessaan todennut, ettei työnantaja ole heikentämässä työehtoja, vaan jopa muuttamassa niitä työntekijöille edullisemmiksi. Lisäksi Kennelliitto on ilmoittanut valmiuden yleisen linjan mukaiseen ratkaisuun”, Aaltonen kertoo.

Aaltonen antaa pari esimerkkiä niistä muutoksista työehtoihin, joita työnantaja on lokakuun alussa yksipuolisesti ilmoittanut:

  1. Kennelliitossa ei jatkossa enää ole viisipäiväistä (ma-pe) työviikkoa eikä vuorokautista säännöllistä työaikaa. Työpäiviä voisi olla viikossa esim. kuusi ilman mitään peruspalkan päälle tulevaa korvausta.
  2. Ylityökorvausten laskentaperiaatteita heikennetään. Työntekijällä olisi velvollisuus suunnitella ja joustaa työaikansa kanssa niin, että työnantaja säästää työaikakorvauksissa.
  3. Kennelliitto korottaa palkkoja vuosien 2020-2021 aikana 1,6 prosenttia. Valtakunnallisen yleisen linjan mukaiset korotukset olisivat vuosien 2020-2021 aikana 3,3 prosenttia eli noin kaksinkertaiset verrattuna Kennelliiton ilmoittamiin korotuksiin.
  4. Aiemmin sairasajan palkkaa on Kennelliitossa maksettu yli kuukauden työsuhteen jälkeen 28 - 56 päivää. Jatkossa enimmäisaika puolitettaisiin eli sairasajan palkkaa maksettaisiin enintään 28 päivää.
  5. Työehdoista ei enää jatkossa sovittaisi henkilöstön kanssa, vaan työnantaja päättäisi niistä vuosittain yksipuolisesti

Aaltosen mukaan kaksi ensimmäistä kohtaa pienentävät henkilökunnan vuosittaista rahapalkkaa keskimäärin yli viisi prosenttia laskettuna viime vuoden toteutuneista ansioista. Työnantaja ei ole ainakaan vielä hyväksynyt tai esittänyt mitään korvausta tai kompensaatiota edellä mainittuihin muutoksiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Puheenjohtaja Juri Aaltonen
040 553 8536
juri.aaltonen@erto.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Toimihenkilöliitto ERTO
Toimihenkilöliitto ERTO
Asemamiehenkatu 4
00520 Helsinki

09 613 231http://www.erto.fi

Toimihenkilöliitto ERTO on yksityisen palvelusektorin asiantuntijatehtävissä työskentelevien ammattiliitto. ERTOn noin 15 000 jäsentä edustavat muun muassa seuraavia aloja: logistiikka, markkinointiviestintä, digimedia, sosiaali- ja terveysala, henkilöstöpalveluala, tietotekniikan palvelut, matkailu-, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä taloushallinto. ERTO on osa Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Toimihenkilöliitto ERTO

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme