Toimihenkilöliitto ERTO

ERTO käynnistää #työllistämistalkoot

Jaa

Toimihenkilöliitto ERTOn edustajisto päätti kevätkokouksessaan käynnistää #työllistämistalkoot -hankkeen erityisesti pitkäaikaistyöttömien työllistymiseksi. Pitkäaikaistyöttömyys on suurin ja vakavin kansallinen työmarkkinahaasteemme.

-  Työttömien työllistymistä voidaan tukea jopa 50 %:n palkkatuella, mutta harva työnantaja osaa käyttää sitä. Palkkatuki ja oikeus tehdä pitkäaikaistyöttömän kanssa aina määräaikainen työsopimus ovat erinomaisia työllistämisen tukimuotoja ja niitä tulisi käyttää huomattavasti nykyistä aktiivisemmin, ERTOn puheenjohtaja Juri Aaltonen sanoo.

Uudessa #työllistämistalkoot –hankkeessa ERTO aktivoi kaikki eri puolilla Suomea töissä olevat ertolaiset henkilöstön edustajat.

-  Pyydämme jokaista yli viittä sataa henkilöstön edustajaamme miettimään, mihin tehtävään omalla työpaikalla tarvittaisiin lisätyövoimaa sekä keskustelemaan esimiehensä kanssa ja kannustamaan työnantajaa palkkaamaan pitkäaikaistyöttömän tähän tai muuhun tehtävään palkkatuen avulla. Yhteydenotot voisivat tapahtua jo ennen juhannusta, kaavailee Aaltonen.

Työttömyystilastoilla kikkaillaan

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM, 10.5.) ennustaa pitkäaikaistyöttömien määrän laskevan kuluvana vuonna 23 000:lla, jonka jälkeen pitkäaikaistyöttömiä on arviolta 101 000. Pitkäaikaistyöttömien osuus työttömistä pysyisi edelleen yli 30 prosentissa.

ERTOn mukaan TEMin tiedote antaa väärän käsityksen. Pitkäaikaistyöttömien määrän lasku ei selity työllistymisellä, vaan tilastojen puhdistamisella.

-  Alkuvuoden aikana on arvioitu jopa 10 000 pitkäaikaistyöttömän siirtyneen työmarkkinoiden ulkopuolelle. Nämä pitkäaikaistyöttömät eivät ole työllistyneet, vaan heidät on siirretty pois työttömyystilastosta, Aaltonen huomauttaa.

-  Lisäksi loppuvuoden työttömyysluvuissa tulee näkymään pitkäaikaistyöttömien Lex Lindströmin käyttö. Arvioiden mukaan tälle eläketuelle siirtyy kuluvan vuoden aikana noin 5000 pitkäaikaistyötöntä, Aaltonen jatkaa.  

-  Kun nämä luvut yhdistetään ja vähennetään ennustetusta 23 000:sta, varovasti arvioiden pitkäaikaistyöttömiä näyttäisi työllistyvän kuluvana vuonna enintään 5000-8000. Ilman tilastokikkailua pitkäaikaistyöttömien osuus työttömistä voisi siis pahimmillaan rikkoa huimaavan 40 %:n rajan. Tässä ollaan rakentamassa inhimillistä katastrofia, Aaltonen kauhistelee.  

Aaltonen puhui tänään Toimihenkilöliitto ERTOn edustajiston kevätkokouksessa Tampereella.

Lisätietoja: puheenjohtaja Juri Aaltonen, p. 040 553 8536

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Toimihenkilöliitto ERTO
Toimihenkilöliitto ERTO
Asemamiehenkatu 4
00520 Helsinki

09 613 231http://www.erto.fi
Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTO on yksityisen palvelusektorin asiantuntijatehtävissä työskentelevien ammattiliitto. ERTOn 17 000 jäsentä edustavat mm. seuraavia aloja: logistiikka, markkinointiviestintä ja markkinointitutkimus, sosiaali- ja terveysala, henkilöstöpalveluala, tietotekniikan palvelut, matkailu-, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä taloushallinto. ERTO on osa Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ta, joka edustaa lähes 608 000 toimihenkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Toimihenkilöliitto ERTO

Avoin kirje Juhana Vartiaiselle1.6.2018 12:27Tiedote

Hyvä kansanedustaja Vartiainen, Luin surullisen mielin blogikirjoituksesi työehtosopimusten yleissitovuuden vahingollisuudesta. Pisteet kuitenkin alkuun siitä, että olet kunnioitettavan johdonmukaisesti viime vuodet kannattanut matalapalkkatyön lisäämistä, työntekijöiden aseman heikentämistä ja työehtosopimusturvasta (ainakin osittain) luopumista. Perustelet sekä matalapalkkatyötä että työehtosopimusten yleisistä palkankorotuksista luopumista työllisyyden parantamisella. Argumenttisi taitaa olla, että voidessaan maksaa vähemmän työnantajat palkkaavat useampia ja työllisyysaste nousee. Tämä pelastaa niin yritykset kuin koko julkisen taloudenkin. Käsittääkseni esität nämä argumentit yleensä aivan vilpittömin mielin, omaa ilmaisuasi lainaten. Minä kannatan työehtosopimusten yleissitovuutta. Olen tätä mieltä erityisesti kolmen työehtosopimusjärjestelmän vaikutuksen ja tavoitteen takia: 1) alenevilla ja alhaisimmilla palkoilla kilpailemisen eli palkkadumppauksen välttäminen ja 2) reilut työ

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme