Toimihenkilöliitto ERTO

ERTOn jäsenistä yli 80 prosenttia haluaa painostaa hallitusta luopumaan irtisanomissuojan heikennyksestä

Jaa

Toimihenkilöliitto ERTO vastustaa hallituksen hanketta heikentää alle 20 hengen yrityksissä työntekijän irtisanomissuojaa. ERTOn hallitus päätti tänään ylityökielloista perustuen jäsenkyselynsä vastauksiin.

Toimihenkilöliitto ERTOn hallitus on tänään päättänyt julistaa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon 26.9 klo 6.00 - 28.9. kello 23.59. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana ERTOn jäsenet eivät tee ylitöitä eivätkä vaihda työvuoroja.

Lisäksi liiton hallitus velvoitti puheenjohtajan kutsumaan lakkotoimikunnan koolle mahdollisimman nopeasti. Toimikunnan tehtäväksi annettiin valmistella lisätoimenpiteitä, joilla hallituksen hanke saadaan estettyä.

35 prosenttia valmis vähintään päivän lakkoon

Päätöksessä on huomioitu liiton 18.-20.9. tekemä jäsenkysely, johon vastasi 1730 jäsentä. Yli 80 prosenttia vastanneista ERTOn jäsenistä haluaa toimenpiteitä, joilla painostetaan hallitusta luopumaan irtisanomissuojan heikentämisestä. Toimenpiteistä jäsenet kannattavat eniten ylityökieltoa.

Ertolaiset ovat laajasti valmiita myös lakkoon hallituksen hankkeen pysäyttämiseksi. Valmius vaihtelee voimakkaasti alakohtaisesti, mutta kaikkien jäsenten keskimääräinen valmius vähintään vuorokauden lakkoon on 35 prosenttia.

Toimihenkilöliitto ERTO vaatii hallitusta luopumaan välittömästi ja kokonaan työntekijän irtisanomissuojan heikentämishankkeesta.

ERTOn mielestä irtisanomissuojan heikentäminen ei lisäisi työllisyyttä, vaan se lisäisi irtisanomisia ja työvoiman vaihtuvuutta sekä johtaisi eriarvoisiin työmarkkinoihin lisäten työelämän epävarmuutta ja turvattomuutta.

Lisätietoja:
ERTOn puheenjohtaja Juri Aaltonen,
juri.aaltonen@erto.fi puh. 040 553 8536
ERTOn edunvalvontajohtaja Saara Arola, saara.arola@erto.fi, puh. 040 631 6521

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Toimihenkilöliitto ERTO
Toimihenkilöliitto ERTO
Asemamiehenkatu 4
00520 Helsinki

09 613 231http://www.erto.fi

Toimihenkilöliitto ERTO on yksityisen palvelusektorin asiantuntijatehtävissä työskentelevien ammattiliitto. ERTOn noin 15 000 jäsentä edustavat muun muassa seuraavia aloja: logistiikka, markkinointiviestintä, digimedia, sosiaali- ja terveysala, henkilöstöpalveluala, tietotekniikan palvelut, matkailu-, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä taloushallinto. ERTO on osa Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Toimihenkilöliitto ERTO

Puolueet myöntävät: Itsensä työllistäjien asema sosiaaliturvassa on epäselvä 11.3.2019 14:53:07 EETTiedote

Itsensä työllistäjiä tulkitaan tällä hetkellä epäselvästi palkansaajaroolin ja yrittäjän välillä, myönsivät kansanedustajat tänään Itset ry:n vaalipaneelissa Helsingin Musiikkitalossa. Toimihenkilöliitto ERTOn mielestä itsensä työllistäjän pitäisi saada itse valita, haluaako hän vakuuttaa ei-työsuhteisen tulonsa kuten palkansaaja vai kuten yrittäjä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme