Asuntosäätiö

Esa Kankaisen blogi: Juhlavuonna tarkastelemme asumista eri teemojen kautta

Jaa

Asuntosäätiö täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Aloitimme juhlavuoden käynnistämällä tammikuussa artikkelisarjan, jossa käsitellään sekä yksittäisen ihmisen että koko yhteiskunnan kannalta tärkeitä teemoja. Historiamme lähtee kodin tärkeyden ymmärtämisestä, siksi aloitimme tuomalla esiin kodin merkitystä niin sosiologian, sisustamisen kuin asukkaiden näkökulmasta katsottuna.

Viimeisimmässä artikkelissa tuodaan elävästi esiin asukkaiden kertomana, millaista elämä oli Tapiolassa vuosikymmeniä sitten. Samalla kerrotaan kiteyttäen siitä, miten perustajärjestöt linjasivat tehtäväksemme hyvien kotien tuottamisen lisäksi viihtyisien asuinalueiden luomisen.

Sitä tehtävänantoa ovat säätiöläiset noudattaneet vuosikymmenestä toiseen ja haluankin tässä yhteydessä kiittää niin nykyisiä kuin entisiäkin työntekijöitämme. Jokaisen panos on ollut ja on tärkeä. Tiedän henkilöstömme myös ymmärtävän, että emme rakennuta ja omista vain asuntoja vaan teemme yhteiskunnallisesti merkittävää työtä. Turvallinen koti ja asuinympäristö luovat yhä ihmiselle perustan hyvään elämään ja vastuullisena kansalaisena toimimiseen.

Vaikka juhlavuoden artikkeleissa on aina ripaus historiaa läsnä, ne luotaavat myös tulevaisuuteen. Historia on tärkeä tekijä nykyisyyden ymmärtämiseen ja uuden luomiseen. Tulemme käsittelemään artikkeleissa niin asunto- ja aluesuunnittelua, ilmastokysymyksiä, segregaatiota, yhteisöllisyyttä, työelämää kuin myös asuntopolitiikkaa.

Haluamme korostaa asumisen vaikutuksia laajasti koko yhteiskuntaan ja toisin päin. Hyvä asuminen syntyy monen eri tekijän summana ja siksi se vaatii pitkäjänteistä työtä monella sektorilla. Se vaatii myös monen toimijan keskeistä yhteistyötä. Meidänkin onnistumisten takana on aina ollut suuri joukko erinomaisia kumppaneita ja tiivistä vuorovaikutusta, josta erikseen haluan nostaa esiin asukkaiden kanssa tehdyn yhteistyön. Asukkaat ovat asukashallinnon kautta tuoneet toimintaamme tärkeän käyttäjänäkökulman.

Kiitos kaikille, jotka ovat olleet mahdollistamassa sen, että omistuksessamme on jo noin 18 000 asumisoikeus- ja vuokra-asuntoa sekä sen, että olemme saaneet toteuttaa myös kohtuuhintaisia omistusasuntoja ja kehittää monia asuinalueita Tapiolan jälkeenkin.

Noin kahden viikon välein julkaistavat artikkelit ovat luettavissa verkkosivuillamme. Toiveenamme on, että ne herättävät keskustelua lukijoiden omissa piireissä ja kannustavat pohtimaan, miten kukin taho voi kehittää omalta osaltaan asumista tulevaisuuden tarpeisiin. Kuten sanottua, asumisen aihe koskettaa jollain lailla kaikkia ihmisiä, jos ei alan toimijana niin asukkaana.

Vuoden aikana osallistamme asukkaitamme ja sidosryhmiämme juhlimaan kanssamme 70-vuotista taivaltamme. Juhlavuosi huipentuu syksyllä. Toiveenamme on, että pääsisimme jollain tavoin juhlistamaan pyöreitä vuosiamme kasvotusten kanssanne, mutta se on luonnollisesti koronatilanteesta kiinni. On tärkeää antaa arvoa historialle, joka on luonut vankan perustan nykyiselle ja myös tulevalle toiminnallemme.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö on neljänneksi suurin asuinkiinteistöjen omistaja Suomessa. Tarjoamme lähes 18 000 kotia 31 paikkakunnalla; asokoteja, vuokrakoteja ja omistuskoteja. Vuosittain käynnistämme noin 400 uuden asunnon tuotannon. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli noin 200 miljoonaa euroa. Kaiken toimintamme ytimessä ovat vastuullisuus ja yleishyödyllisyys: emme tavoittele välitöntä voittoa tai taloudellista etua.

asuntosaatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Jari Riskilän blogi: Asumisoikeuslaki uudistui asukkaiden eduksi14.5.2021 09:30:00 EEST | Blogi

Uuden asolain säätäminen on ollut pitkäkestoinen, vaiherikas ja paikoin yllätyksiäkin tarjonnut projekti. Asiassa päästiin lopultakin maaliin, kun eduskunnan maaliskuun lopulla hyväksymä laki sai presidentin vahvistuksen 7.5.2021. Laki tulee voimaan pääosin vuoden 2022 alussa, asukashallintoa koskevat säännökset syyskuussa 2022 ja asukasvalintaa sääntelevä lain 2. luku vuotta myöhemmin, eli syyskuussa 2023.

Suomalaisten huoleen on vastattava25.3.2021 10:20:32 EET | Tiedote

Monet suomalaiset ovat huolissaan rahatilanteestaan, mikä käy ilmi helmikuussa julkaistusta maksukykytutkimuksesta. Yli puolet vastaajista ilmaisi suoran huolensa asiasta, joka viides kertoi taloutensa olevan epävakaalla pohjalla ja joka neljäs kertoi, että olisi mahdotonta suoriutua 500 euron odottamattomasta menosta kuukauden sisällä. Samaa huolta asumiskustannusten osalta nosti esiin Turun yliopiston asuntopoliittisen toimenpideohjelman pohjaksi laatima selvitys.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme