Espoon kaupunki - Esbo stad

Esbo delar ut sin årsberättelse till alla hem

Jaa

Esboborna får ett aktuellt infopaket om stadens verksamhet som bilaga till Esbotidningen på veckoslutet.

Staden gör inte längre den traditionella årsberättelsen som endast nådde ut till en liten målgrupp. 

”Med den här reformen vill vi rapportera om vad som är på gång inom Esbo stad direkt till våra skattebetalare. Staden gör fina saker som invånarna kanske ännu inte alls hört om”, säger kommunikationsdirektör Satu Tyry-Salo.

”I början av mars kommer vi att be Esboborna om åsikter och utvecklingsidéer för Esbotidningen och bilagan. Då vi har fått svaren beslutar vi om vi ska dela ut berättelsen till alla hem också nästa år.”

”Berättelser om Esbo” är en inblick i vardagen i och utvecklingen av Esbo. Stadens strategi, Berättelsen om Esbo, uppger att Esbo växer snabbt, men hållbart. I fjol fick Esbo 4 900 nya invånare. Av invånarna har 16,1 procent andra modersmål än finska eller svenska.

Esbo växer snabbast kring metrostationerna och Jokerbanans omgivning, men å andra sidan kommer Kera, som korsas av järnvägen, att växa till ett nytt lokalcentrum under de närmaste åren. Inom bostadsproduktionen gjorde Esbo ett nytt rekord med 3 270 färdigställda nya bostäder i fjol.

Att fixa skolorna är ett av fullmäktigeperiodens viktigaste mål. Staden använder över 900 miljoner euro på att förbättra skolornas och daghemmens lokaler under de följande 10 åren.

Den officiella berättelsen om stadens fjolår finns i verksamhetsberättelsen, som stadsstyrelsen godkänner som en del av bokslutet i mars och fullmäktige före slutet av juni.

Broschyren Berättelser om Esbo har delvis översatts till svenska. Den finns också på engelska. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kommunikationsdirektör Satu Tyry-Salo, tel. 046 877 1445

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme