Espoon kaupunki - Esbo stad

Esbo firade utmärkelsetecken som förlänats veteranerna från våra krig

Jaa

Esbo stad ordnade 15.6.2018 en fest där veteranerna från Esbo tilldelades medaljen av I klass av Finlands Vita Ros’ orden som förlänats av republikens president.

Att belöna veteranerna med utmärkelsetecken är ett sätt att betona veteranernas värdefulla insats och uppoffringar för vårt fosterland och vår självständighet.

”Tidigare har det arbete ni utfört för Finland under kriget inte belönats tillräckligt. Jag är glad att ni nu får det erkännande ni förtjänar”, sade Esbos stadsdirektör Jukka Mäkelä i sitt tal vid medaljfesten.

Yrjö Viitasaari, ordförande för föreningen Esbo krigsveteraner, kom till festen med en hälsning från Finlands Vita Ros’ orden och försvarsmakten. I sin hälsning beskrev Viitasaari veteranernas insats för Finland med sloganen ”Constantem decorat honor – Heder är den uthålliges lön".

Nästan 80 veteraner och deras närstående deltog i medaljfesten i Sellosalens foajé där det rådde en varm stämning.

De veteraner som inte deltog i festen får sina medaljer under sommaren. Staden avtalar om överlämnandet av medaljerna personligen med veteranerna och vid behov med deras anhöriga.

Republikens president förlänade 163 veteraner från Esbo medaljen av I klass av Finlands Vita Ros’ orden, den så kallade veteranmedaljen, på den nationella veterandagen 27.4.2018. De nu belönade veteranerna har inte tidigare beviljats utmärkelsetecken. Nu har alla veteraner i Esbo förlänats utmärkelsetecken.

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Nämnden Svenska rum godkände behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område14.2.2019 21:14:52Tiedote

Nämnden Svenska rum godkände på sitt möte torsdagen 14.2 behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område samt de allmänna principerna för invånaranvändning av skollokaler och småbarnspedagogikens lokaler. Nämnden behandlade även åtgärdsprogrammet för att minska fattigdom bland barnfamiljer och fastställde antalet förskoleplatser och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2019-2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme