Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Esbo tar hjälp av digital teknik för att stödja ungas psykiska hälsa

Jaa

Esbo stad startar ett arbete som varar tre månader och har som mål att hitta innovativa digitala lösningar för att främja ungas psykiska hälsa. Utvecklingsomgången, som ingår i programmet för snabba pilotprojekt, börjar med en verkstad på servicetorget i Iso Omena torsdag 5.4 och pågår ända till juni.

De snabba pilotprojekten bygger på ett koncept för samutveckling där tjänsterna utvecklas gemensamt av experterna vid staden, företag, sammanslutningar och läroanstalter samt kommuninvånarna – den här gången särskilt unga i åldern 13–22 år.

Pilotprojekten som inleds nu genomförs inom ramen för Välmående Esbo, som är ett av stadens utvecklingsprogram.

Tre olika pilotprojekt har valts:

  • Stärka ungas krafter med hjälp av digitala gruppövningar (Vapaamieli Oy)
  • Testning och utveckling av en digital tjänst för elevvården som förebygger utmattning bland gymnasieelever(Cauhare Oy)
  • Digitalt koncept för att sammanföra hobbykompisar och hobbyverksamhet (Innofactor Oy).

En grupp förmedlare sammanför utvecklare

Det här är den tredje omgången med snabba pilotprojekt i Esbo stad och även själva försökskulturen har utvecklats kontinuerligt – genom försöken.

För första gången har staden samlat en grupp förmedlare för att stödja pilotprojekten. Gruppen består av experter inom välfärd och serviceutveckling, bland annat från forsknings- och innovationsinstitut, företag och stadens olika tjänster. En så mångprofessionell grupp med så bred expertis har inte tidigare deltagit i planeringen av tjänster på gräsrotsnivå.

– Förmedlargruppens uppgift är att bidra till att människor och idéer hittar varandra och stödja det praktiska genomförandet av pilotprojekten. Jag hoppas att medlemmarna i gruppen blir brobyggare som ger stöd, men inte gör själva arbetet, berättar projektchef Katja Hagman.

Till förmedlargruppen hör bland andra Esbos ungdomsfullmäktiges ordförande Joel Vanhanen, ordföranden för styrgruppen för utvecklingsprogrammet Välmående Esbo, riksdagsledamot Arja Juvonen och Senior Business Advisor Kimmo Koponen från Helsinki Business Hub.

Första verkstaden samlar förmedlargruppens medlemmar samt ett antal företag som arbetar med digitalisering, ungdomar och lärare på Stage på servicetorget i Iso Omena torsdag 5.4 kl. 13–16. I verkstaden planeras det praktiska genomförandet av pilotprojekten och där preciseras målen, fördelarna och resultaten man vill nå tillsammans med partnerna.

Medier är välkomna att följa verkstaden. Under samma eftermiddag ges på servicetorget information för medier med anledning av att bedömaren från tävlingen Intelligent Community Awards 2018 besöker Esbo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektchef Katja Hagman Esbo stad, serviceutvecklingsenheten, 043 826 7645, katja.m.hagman@esbo.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Nämnden Svenska rum godkände behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område14.2.2019 21:14:52Tiedote

Nämnden Svenska rum godkände på sitt möte torsdagen 14.2 behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område samt de allmänna principerna för invånaranvändning av skollokaler och småbarnspedagogikens lokaler. Nämnden behandlade även åtgärdsprogrammet för att minska fattigdom bland barnfamiljer och fastställde antalet förskoleplatser och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2019-2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme