Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Esbodagen firas åter den 30–31 augusti 2019

Dela

Esbodagen 2019 är en två dagar lång stadsfest den 30–31 augusti. Esbodagen är det största årliga stadsevenemanget i Esbo som varje år samlar över 70 000 besökare till evenemang runtom i staden. Alla evenemangen under Esbodagen är kostnadsfria.

Esbodagen firas åter den 30–31 augusti 2019. Otavamedia / Miika Kainu.
Esbodagen firas åter den 30–31 augusti 2019. Otavamedia / Miika Kainu.

Kommande evenemang

Esbodagens invigning firas fredagen den 30 augusti kl. 10 på Sveaborgstorget i Alberga. På invigningsdagens morgon firas det enorma samhällskonstverket Lintukato som tillverkats av Essi Ruuskanen och Tuuli Huovila. Verket är skapat av överblivet förpackningsmaterial och har tillverkats under hela sommaren runtom i Esbo tillsammans med stadsinvånarna. Verket är utställt fram till den 1 september.

I Utställningscentret WeeGees museer väntar många upplevelser i verkstäder och med olika guidningar. Alla fyra museerna i WeeGee har fritt inträde på fredag kl. 17-19 och på lördag kl 11-17.

På fredagskvällen är stämningen på topp med film i det fria, när A Star Is Born visas på solterrassen i Hagalund. Föreställningen börjar kl. 21.15. Filmen har finsk text och åldersgränsen är F12.

Finska naturens dag firas i Haltia och dess omgivning på lördagen. Den populära vildmarksmässan Erämessut hålls för första gången i Haltia. På programmet finns något för alla åldrar, till exempel utflykter och skogskonserter.

Suomen Latu utmanar för fjärde gången hela Finland att sova i det fria den 31 augusti 2019. Vid Bodomsjön, i det idylliska strövområdet i Oitans, byggs ett skogshotell med 400 platser för evenemanget Nuku yö ulkona (”Sov en natt utomhus”). 

Esbodagens konsert som ordnas för första gången i år börjar kl. 14 på lördagen. På scen ses Reino Nordin, Kasmir, Paperi T, Töölön Ketterä samt Espoo Big Band med Marzi Nyman som dirigent och Maria Ylipää som solist.

Alla evenemangen under Esbodagen har fritt inträde.

●●●●●
Esbodagens samordningsansvarig på stadens sida är Stadsevenemang Esbo.

Under Esbodagen 2018 ordnades 244 evenemang och upplevelser av 1 500 aktörer från olika samfund, företag och staden.

Nyckelord

Kontakter

Saara Vanhala
Evenemangskoordinator
saara.vanhala@esbo.fi
t. 043 825 9147

Bilder

Esbodagen firas åter den 30–31 augusti 2019. Otavamedia / Miika Kainu.
Esbodagen firas åter den 30–31 augusti 2019. Otavamedia / Miika Kainu.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum