Helsingin seudun kauppakamari

Esimies tuottavuuden kehittäjänä

Jaa

Miten suhtaudut ajatukseen, että tulevaisuudessa robotit olisivatkin työkavereitasi? Pelkäätkö tulevaisuutta ja työelämän muutoksia? Mitä sinun tulisi oppia, jotta osaisit suhtautua avoimin mielin muutokseen, joka tulee tapahtumaan elinaikanamme? Mitä tarkoittaa kaikki kehittävät -kulttuuri?

Jos yrityksen prosessit ja organisaatiorakenne pidetään vuodesta toiseen samoina, yritykset eivät saa hyötyä digitaalisesta kehityksestä. Ihmiset helposti vierastavat kehitystä robotisaation osalta ja pelkäävät, että robotit vievät työpaikat, vaikka asia on päinvastoin: robotit mahdollistavat alasta riippuen toiminnan jatkumisen. Jos robotiikkaa halutaan osaksi kehitystä, on muutettava työtehtäviä, prosesseja ja organisaatiorakennetta. Muuten yrityksien on hankala toteuttaa asiakaslähtöisyyttä. Esimiehen ei tarvitse pelätä asemansa menetystä, vaikka hänestä saattaakin tuntua, että hän on joutunut uuteen lähtötilanteeseen.

Menestyvissä organisaatioissa vastuu tuottavuuden kehittämisestä kuuluu esimiehen lisäksi kaikille, koska viisaus organisaation toiminnoista ei ole vain johdolla. Ottamalla koko henkilöstö mukaan kehittämään luodaan mielekkäitä työkokonaisuuksia sekä parannetaan motivaatiota ja työhyvinvointia.

Esimies tuottavuuden kehittäjänä -teoksessa käydään läpi, mitä esimiehen rooliin toiminnan kehittäjänä kuuluu, mitä haasteita toimeen liittyy ja millä tavalla tuloksekkaisiin tavoitteisiin päästään. Kirjaan on koottu runsaasti esimerkkejä, joiden avulla havainnollistetaan, miten monissa suomalaisissa organisaatioissa on ymmärretty esimiehen rooli ja tuottavuus tuloksekkaalla tavalla ja teknologiaa hyödyntäen.


Valmistaudu muutokseen ja tulee kuulemaan lisää ja vaihtamaan ajatuksia!

KTM, tietokirjailija Juhani Kauhanen on hankkinut laajan kokemuksen johtamisesta, erityisesti henkilöstövoimavarojen johtamisesta teollisuudessa ja palvelualoilla keski- ja ylimmän johdon tehtävissä. Hän on arvostettu kouluttaja ja luennoitsija sekä yliopistoissa että yrityksissä ja muissa organisaatioissa. Kauhanen on kirjoittanut yksin tai muiden kanssa lähes kolmekymmentä kirjaa johtamisesta, esimiestyöstä ja palkitsemisesta.

Kauppakamarin kirja Esimies tuottavuuden kehittäjänä ilmestyy ti 27.2.

Tervetuloa julkistustilaisuuteen ti 27.2. klo 8.00–10.30 kauppakamarille Koulutustila Metropoliin (Kalevankatu 12, 2. krs).

Ilmoittautuminen kustannus@helsinki.chamber.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:
Katariina Suominen, myyntipäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari
Puh.: 045 7733 2978
Hilkka Vainio, markkinointipäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari
markkinointi@helsinki.chamber.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Kauppakamari on arvostettu ammattikirjallisuuden kustantaja, joka julkaisee vuosittain kymmeniä ajankohtaisia teoksia mm. juridiikan, johtamisen ja työsuhteen, taloushallinnon ja verotuksen aihealueilta. Muita suosittuja tuotteita ovat mm. www.kauppakamaritieto.fi, ammattilaisen ajantasainen verkkopalvelu, sekä säännöllisesti päivitettävät kansiot.

www.kauppakamarikauppa.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Yksityinen sektori tuottaa jo yli puolet Uudenmaan perusterveydenhuollosta13.12.2018 08:00Tiedote

Sote-ratkaisun antaessa odottaa itseään, Uudenmaan terveydenhuollon markkinat muuttuvat vauhdilla. Yksityisillä lääkäriasemilla tuotetaan jo 54 % perusterveydenhuollon markkinoista. Ilman vuodeosastohoitoa yksityisen toiminnan osuus on 62 %. Suun terveydenhuollosta yksityisen sektorin osuus on peräti 65 %. Luvut perustuvat Helsingin seudun kauppakamarin juuri ilmestyneeseen selvitykseen Uudenmaan terveydenhuoltomarkkinasta.

Kaupan sijaintia säädellään liian tiukasti maakuntakaavassa5.12.2018 08:00Tiedote

Uudellamaalla valmistelussa oleva maakuntakaava säätelee liian tiukasti vähittäiskauppaa. Hallitusohjelman keskeisiä tavoitteita on sääntelyn purkaminen, minkä osana on muun muassa vapautettu kauppojen aukiolo. Lainsäädäntöä muutettiin siten, että kaavoituksessa luovuttiin myytävän tavaran laatuun perustuvasta kaupan sijainnin ohjauksesta. Tavoitteena oli edistää kaupan kilpailua ja mahdollistaa uusien liiketoimintamallien kehittäminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme