Vaasan kaupunki - Vasa stad

Esiopetukseen ilmoittautuminen alkaa 11.1.: uutuutena metsäeskari

Jaa

Vuonna 2016 syntyneet vaasalaiset lapset ilmoitetaan esiopetukseen sähköisesti 11.–28.1.2022.

Sähköinen ilmoittautuminen sekä lisätietoa esiopetuksesta: www.vaasa.fi/esiopetus

Lapsi täytyy ilmoittaa esiopetukseen, vaikka hän olisi jo varhaiskasvatuksessa tai kaksivuotisen esiopetuksen kokeilussa eikä varhaiskasvatuspaikka muutu.

Lapselle osoitetaan esiopetuspaikka kotiosoitteen mukaisesti, perusopetuksen mukaisia aluerajoja noudattaen.

Kirjallinen päätös esiopetukseen ottamisesta postitetaan huoltajille viimeistään huhtikuussa.

Esiopetusta ulkopäiväkotiryhmissä Gerbyssä, Huutoniemellä ja Suvilahdessa

Vaasassa lisätään ulkopäiväkotitoimintaa toimintakautena 2022−2023. Ruotsinkielinen ryhmä toimii Huutoniemellä ja suomenkieliset ryhmät Länsimetsässä sekä Suvilahdessa.

Vanhemmat voivat hakea lapselleen paikkaa ulkopäiväkotiryhmään esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Ulkopäiväkotitoiminnassa lapsiryhmä viettää suurimman osan esiopetusajastaan (klo 9-13) ulkona.

- Luonnossa liikkumisen etuja ovat kokemuksellisuus, toiminnallisuus ja fyysinen aktiivisuus. Luonnon kierto, ympäristökasvatus ja lähiyhteisö ovat luonnollinen osa esiopetuspäivää. Ulkona luonnossa keskittyminen voi onnistua paremmin ja stressi vähentyä, kuvailee varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Maria Karvonen.

Vuonna 20156 syntyneiden lasten esiopetus alkaa Vaasassa 16.8.2022. Maksutonta esiopetusta järjestetään neljä tuntia päivässä.

Yhteyshenkilöt

palvelupäällikkö Maria Karvonen, maria.karvonen@vaasa.fi, puh. 050 325 4821

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

I Gamla Hamnen har försvarsmaktens övningsmaterial hittats – vilken verkan det har på byggandet på småhusområdet reds ut20.1.2022 09:12:18 EET | Tiedote

I Gamla Hamnens område har hittats gammalt övningsmaterial från försvarsmakten, såsom rökgranater och övningsammunition. Gamla Hamnen har planlagts som småhusområde och syftet är att anläggandet av infrastruktur i området ska inledas i början av detta år. Vasa stad reder tillsammans med polisen och försvarsmakten ut vilka verkningar fynden har på byggtidtabellerna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme