Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Esiopetuksen haku toimintakaudelle 2020-2021 on tammikuussa

Jaa

Esiopetukseen haetaan ajalla 7.–23.1.2020 Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin kautta. Mikäli sähköinen hakeminen ei ole mahdollista, paikkaa voi hakea paperisella lomakkeella, joka palautetaan toivottuun päiväkotiin.

Helsingissä suomenkielistä esiopetusta järjestetään sekä kunnallisissa että yksityisissä päiväkodeissa. Yksityisen päiväkodin esiopetukseen haetaan suoraan päiväkotiin.

Esiopetus on maksutonta, ja sitä annetaan neljä tuntia päivässä pääsääntöisesti koulujen toiminta-aikoina. Varhaiskasvatus jatkuu esiopetusta täydentävänä perheen tarpeen mukaan. Jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista. Vastuu lapsen osallistumisesta on huoltajalla.

Esiopetuspaikka osoitetaan lapselle ensisijaisesti oman asuinalueen mukaiselta esiopetuksen oppilaaksiottoalueelta. Perheet saavat tiedon esiopetuspaikasta viikolla 13.

Esiopetuspaikan tarjoamista kokeillaan kahdella varhaiskasvatusalueella

Kaupunkilaisten arjesta halutaan tehdä entistä sujuvampaa. Osana tätä tavoitetta kokeilemme kahdella varhaiskasvatusalueella esiopetuspaikan tarjoamista tekstiviestillä.

Kokeilu koskee seuraavia asuinalueita: Kulosaari, Herttoniemi, Laajasalo, Kannelmäki, Malminkartano, Maununneva, Hakuninmaa, Kuninkaantammi, Maunula, Länsi-Pakila, Tuomarinkylä, Oulunkylä, Itä-Pakila.

Lapsen kanssa samassa osoitteessa asuva huoltaja saa tekstiviestinä tarjouksen esiopetuspaikasta 7.1.2020. Esiopetuspaikka tarjotaan lapselle oman asuinalueen esiopetuksen oppilaaksiottoalueella esiopetusta antavasta päiväkodista.

Mikäli huoltaja ei ota vastaan lapselle tarjottua esiopetuspaikkaa, perhe hakee esiopetuspaikkaa toisesta päiväkodista 7.–23.1.2020 Helsingin sähköisen asioinnin kautta. Myös tällöin lapselle taataan esiopetuspaikka omalta oppilaaksiottoalueelta. Toiselle alueelle siirtyminen on mahdollista, jos siellä on vapaita esiopetuspaikkoja.

Mitä esiopetus on?

Esiopetus on tavoitteellista ja suunnitelmallista opetusta ja kasvatusta, jossa korostuu toiminnallisuus ja leikinomaisuus. Tavoitteena on edistää ja tukea lapsen kasvu- ja oppimisedellytyksiä sekä edistää luontevaa siirtymistä kouluun. Lapsen opinpolku kulkee varhaiskasvatuksesta esiopetuksen kautta perusopetukseen.

Lisätietoja esiopetukseen hausta ja esiopetuspaikan tarjoamisen kokeilusta:

pedagoginen asiantuntija Henrietta Suomalainen,
henrietta.suomalainen@hel.fi, p. 09 310 22759

Lisätietoa verkkosivuilla hel.fi/esiopetus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mervi Kopomaa-Weymarn
palveluviestinnän päällikkö
p. 09 310 43360
mervi.kopomaa-weymarn@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinkiläinen edelläkävijyys esillä Educa-messuilla20.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Educa-messuilla 24.-25.1. Helsingin messukeskuksessa messuvieraat pääsevät tutustumaan Helsingin koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten pedagogisiin ratkaisuihin henkilöstömme ja oppijoidemme opastuksella. Kerromme myös avoimista työpaikoista, työsuhdeasuntojen tarjonnasta, monipuolisista henkilöstöeduistamme sekä palkitsemisen tavoista Helsingissä. Toimialamme johto on myös tavattavissa osastollamme. Tervetuloa tutustumaan osastolle 6m50 millaista on työskennellä Helsingin kasvatuksessa ja koulutuksessa. Meillä pääset pedagogiikan edelläkävijöiden joukkoon!

Helsingfors går i täten – vi är med på Educa-mässan 20.1.2020 08:00:00 EETTiedote

På Educa-mässan 24-25.1 på Helsingfors mässcentrum har mässbesökarna möjlighet att bekanta sig med Helsingfors daghems, skolors och läroinrättningars pedagogiska lösningar under handledning av personal och lärande. Vi berättar också om lediga arbetsplatser, utbudet av tjänstebostäder samt om våra mångsidiga personalförmåner och olika belöningsformer. Sektorledningen är också anträffbar vid vår monter. Välkommen till monter 6m50 för att bekanta dig med arbetet vid fostrans- och utbildningssektorn i Helsingfors. Hos oss kan också du bli en föregångare inom pedagogiken!

Ennakkotiedote: kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous 21.1.17.1.2020 12:15:00 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu kevätkauden ensimmäiseen kokoukseen ensi tiistaina 21.1.2020 klo 16.00. Kokouksen esityslista Kasvatuksen ja koulutuksen maksullisten vierailujen hinnaston vahvistaminen Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättänee vahvistaa leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailuista perittävät maksut 1.8.2020 lukien (hinnasto esityksen liitteenä). Leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailut ovat lisääntyneet tasaisesti 2000-luvun alusta lähtien. Vierailuja järjestetään vuosittain noin 100 ryhmälle ja noin 1200 osallistujalle. Vierailut hoidetaan tällä hetkellä keskitetysti, eikä niistä peritä korvausta. Maksut otetaan käyttöön lukuvuoden 2020-2021 alussa tai viimeistään, kun digitaalinen kalenteri-, varaus- ja maksualusta on käytössä. Maksut tuloutetaan mukana oleville leikkipuistoille, päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille. Jatkossakin maksuttomina säilyvät yhteistyö- ja verkostokumppanien vierailut, valtiovierailut, kansainvä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme