Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Esiopetuksen haku toimintakaudelle 2020-2021 on tammikuussa

Jaa

Esiopetukseen haetaan ajalla 7.–23.1.2020 Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin kautta. Mikäli sähköinen hakeminen ei ole mahdollista, paikkaa voi hakea paperisella lomakkeella, joka palautetaan toivottuun päiväkotiin.

Helsingissä suomenkielistä esiopetusta järjestetään sekä kunnallisissa että yksityisissä päiväkodeissa. Yksityisen päiväkodin esiopetukseen haetaan suoraan päiväkotiin.

Esiopetus on maksutonta, ja sitä annetaan neljä tuntia päivässä pääsääntöisesti koulujen toiminta-aikoina. Varhaiskasvatus jatkuu esiopetusta täydentävänä perheen tarpeen mukaan. Jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista. Vastuu lapsen osallistumisesta on huoltajalla.

Esiopetuspaikka osoitetaan lapselle ensisijaisesti oman asuinalueen mukaiselta esiopetuksen oppilaaksiottoalueelta. Perheet saavat tiedon esiopetuspaikasta viikolla 13.

Esiopetuspaikan tarjoamista kokeillaan kahdella varhaiskasvatusalueella

Kaupunkilaisten arjesta halutaan tehdä entistä sujuvampaa. Osana tätä tavoitetta kokeilemme kahdella varhaiskasvatusalueella esiopetuspaikan tarjoamista tekstiviestillä.

Kokeilu koskee seuraavia asuinalueita: Kulosaari, Herttoniemi, Laajasalo, Kannelmäki, Malminkartano, Maununneva, Hakuninmaa, Kuninkaantammi, Maunula, Länsi-Pakila, Tuomarinkylä, Oulunkylä, Itä-Pakila.

Lapsen kanssa samassa osoitteessa asuva huoltaja saa tekstiviestinä tarjouksen esiopetuspaikasta 7.1.2020. Esiopetuspaikka tarjotaan lapselle oman asuinalueen esiopetuksen oppilaaksiottoalueella esiopetusta antavasta päiväkodista.

Mikäli huoltaja ei ota vastaan lapselle tarjottua esiopetuspaikkaa, perhe hakee esiopetuspaikkaa toisesta päiväkodista 7.–23.1.2020 Helsingin sähköisen asioinnin kautta. Myös tällöin lapselle taataan esiopetuspaikka omalta oppilaaksiottoalueelta. Toiselle alueelle siirtyminen on mahdollista, jos siellä on vapaita esiopetuspaikkoja.

Mitä esiopetus on?

Esiopetus on tavoitteellista ja suunnitelmallista opetusta ja kasvatusta, jossa korostuu toiminnallisuus ja leikinomaisuus. Tavoitteena on edistää ja tukea lapsen kasvu- ja oppimisedellytyksiä sekä edistää luontevaa siirtymistä kouluun. Lapsen opinpolku kulkee varhaiskasvatuksesta esiopetuksen kautta perusopetukseen.

Lisätietoja esiopetukseen hausta ja esiopetuspaikan tarjoamisen kokeilusta:

pedagoginen asiantuntija Henrietta Suomalainen,
henrietta.suomalainen@hel.fi, p. 09 310 22759

Lisätietoa verkkosivuilla hel.fi/esiopetus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mervi Kopomaa-Weymarn
palveluviestinnän päällikkö
p. 09 310 43360
mervi.kopomaa-weymarn@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 17.12.201913.12.2019 14:03:27 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 17. joulukuuta. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokous on julkinen ja se järjestetään Helsingin kaupungintalon tapahtumatorilla, osoitteessa Pohjoisesplanadi 11-13. Kaikki ovat tervetulleita seuraamaan kokousta klo 16.00 alkaen. Kokousta voi myös seurata Helsinki-kanavalta www.helsinkikanava.fi. Lautakunta käsittelee kokouksessa muun muassa kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tulosbudjettia vuodelle 2020 sekä Helsingin luonnontiedelukion uusia tiloja. Tulosbudjetti Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi toimialan tulosbudjetti vuodelle 2020. Tulosbudjetin käyttötalouden määrärahat ovat yhteensä noin 1,2 miljardia euroa ja investointimäärärahat noin 22 miljoonaa euroa. Tulosbudjetin valmistelun pohjana on ollut kasvatus- ja koulutuslautakunnan 27.8.2019 hyväksymä vuoden 2020 talousarvioehdotus huomioiden sen jälkeisessä talousarviokäsittelyssä siihen päätetyt muu

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 10.12.20195.12.2019 16:34:54 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 10. joulukuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa uudet kaksikieliset esiopetusryhmät sekä suomenkielisen perusopetuksen A2-kielen tuntijako. Laajamittaista kaksikielistä suomi-englanti-esiopetusta ehdotetaan alkavaksi 1.8.2020 päiväkoti Nalliin, päiväkoti Aapiskukkoon ja päiväkoti Poutapilveen. Kielirikasteista suomi-englanti-esiopetusta ehdotetaan päiväkoti Neulaseen ja päiväkoti Ruutiin. Ensimmäiset laajamittaiset kaksikieliset suomi-englanti-esiopetusryhmät aloittivat 1.8.2018. Jokaisella varhaiskasvatusalueella alkoi 1.8.2019 vähintään yksi uusi kielirikasteinen esiopetusryhmä Jaostolle esitetään myös, että A2-kieli alkaisi 1.8.2020 kolmannelta luokalta alkaen. Valinnaisen A2-kielen opetuksen tuntimäärän kasvattaminen ja opiskelun aloittaminen kolmannelta luokalta tukee Helsingin kaupunkistrategian tavoitetta helsi

Päätöstiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksesta 3.12.20193.12.2019 19:00:38 EETTiedote

Lautakunnan kokous pidettiin tiistaina 3. joulukuuta. Kokouksen päätöstiedote on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla samoin kuin esityslista. Lautakunta päätti muun muassa, että sen seuraava kokous on julkinen. Kokous järjestetään kaupungintalon tapahtumatorilla 17. joulukuuta klo 16. Lautakunta toivottaa kaupunkilaiset tervetulleiksi seuraamaan kokousta kaupungintalolle. Kokousta voi myös seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla. Kokouksen esityslista julkaistaan torstaina 12. joulukuuta.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 3.12.201929.11.2019 08:19:03 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 3. joulukuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa filosofian maisteri Harri Korhosen lukiokoulutuksen päällikön virkaan nimittäminen. Listalla on lisäksi useita tilahankkeita: Ressun peruskoulun ja Ressun lukion lisätilan hankesuunnitelman puoltaminen osoitteeseen Ruoholahdenkatu 23 Roihuvuoren ala-asteen ja esiopetuksen lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Vuorenpeikontie 7 Koskelan ala-asteen lisätilojen hankesuunnitelman puoltaminen osoitteeseen Käpyläntie 8 Vuoniityn peruskoulun lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Heteniityntie 4 Laajasalon peruskoulun lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Koulutanhua 1 Maunulan ala-asteen lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Maunulanmäki 5 Kannelmäen peruskoulun lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Ru

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme