Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Esiopetuksen haku toimintakaudelle 2020-2021 on tammikuussa

Jaa

Esiopetukseen haetaan ajalla 7.–23.1.2020 Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin kautta. Mikäli sähköinen hakeminen ei ole mahdollista, paikkaa voi hakea paperisella lomakkeella, joka palautetaan toivottuun päiväkotiin.

Helsingissä suomenkielistä esiopetusta järjestetään sekä kunnallisissa että yksityisissä päiväkodeissa. Yksityisen päiväkodin esiopetukseen haetaan suoraan päiväkotiin.

Esiopetus on maksutonta, ja sitä annetaan neljä tuntia päivässä pääsääntöisesti koulujen toiminta-aikoina. Varhaiskasvatus jatkuu esiopetusta täydentävänä perheen tarpeen mukaan. Jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista. Vastuu lapsen osallistumisesta on huoltajalla.

Esiopetuspaikka osoitetaan lapselle ensisijaisesti oman asuinalueen mukaiselta esiopetuksen oppilaaksiottoalueelta. Perheet saavat tiedon esiopetuspaikasta viikolla 13.

Esiopetuspaikan tarjoamista kokeillaan kahdella varhaiskasvatusalueella

Kaupunkilaisten arjesta halutaan tehdä entistä sujuvampaa. Osana tätä tavoitetta kokeilemme kahdella varhaiskasvatusalueella esiopetuspaikan tarjoamista tekstiviestillä.

Kokeilu koskee seuraavia asuinalueita: Kulosaari, Herttoniemi, Laajasalo, Kannelmäki, Malminkartano, Maununneva, Hakuninmaa, Kuninkaantammi, Maunula, Länsi-Pakila, Tuomarinkylä, Oulunkylä, Itä-Pakila.

Lapsen kanssa samassa osoitteessa asuva huoltaja saa tekstiviestinä tarjouksen esiopetuspaikasta 7.1.2020. Esiopetuspaikka tarjotaan lapselle oman asuinalueen esiopetuksen oppilaaksiottoalueella esiopetusta antavasta päiväkodista.

Mikäli huoltaja ei ota vastaan lapselle tarjottua esiopetuspaikkaa, perhe hakee esiopetuspaikkaa toisesta päiväkodista 7.–23.1.2020 Helsingin sähköisen asioinnin kautta. Myös tällöin lapselle taataan esiopetuspaikka omalta oppilaaksiottoalueelta. Toiselle alueelle siirtyminen on mahdollista, jos siellä on vapaita esiopetuspaikkoja.

Mitä esiopetus on?

Esiopetus on tavoitteellista ja suunnitelmallista opetusta ja kasvatusta, jossa korostuu toiminnallisuus ja leikinomaisuus. Tavoitteena on edistää ja tukea lapsen kasvu- ja oppimisedellytyksiä sekä edistää luontevaa siirtymistä kouluun. Lapsen opinpolku kulkee varhaiskasvatuksesta esiopetuksen kautta perusopetukseen.

Lisätietoja esiopetukseen hausta ja esiopetuspaikan tarjoamisen kokeilusta:

pedagoginen asiantuntija Henrietta Suomalainen,
henrietta.suomalainen@hel.fi, p. 09 310 22759

Lisätietoa verkkosivuilla hel.fi/esiopetus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mervi Kopomaa-Weymarn
palveluviestinnän päällikkö
p. 09 310 43360
mervi.kopomaa-weymarn@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 22.9.202018.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 22. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksen esityslista Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankinta ajalle 1.1.2021 - 31.12.2023 sekä tilahankkeita. Lautakunnalle esitetään päätettäväksi ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankintaa kolmelta eri yritykseltä. Hankintahinta ilman arvonlisäveroa on noin 4,8 miljoonaa euroa. Hankinnassa on käytetty kestävän kehityksen mukaisia kriteereitä vähimmäisvaatimuksissa. Palveluntuottajien edellytetään tuottavan sekä ruoka-, siivous- että käyttäjäpalvelut kestävien periaatteiden mukaisesti. Siivouspalvelujen tarjoajalla tulee olla ympäristöä säästävät siivousmenetelmät. Vähimmäisvaatimusten lisäksi ruokapalveluissa laadun yhtenä arviointikriteerinä on käytetty Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelman toteuttamista. Tilahankkeista lautakunnalle e

Kundnöjdheten i Helsingfors stads grundskolor är på en god nivå – skolornas styrkor är bland annat lärarna och stödet för lärandet18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsingfors kartlade i början av år 2020 hur nöjda klienterna inom den grundläggande utbildningen är. Enligt svaren är eleverna och vårdnadshavarna nöjda med skolan och undervisningen. En tredjedel av eleverna och en fjärdedel av vårdnadshavarna gav skolorna högsta betyg i helhetsbedömningen. Grundskolornas styrkor är stödet för lärandet, tryggheten, samarbetet mellan hem och skola samt lärarna och lärarrollen.

Helsingin peruskoulujen asiakastyytyväisyys hyvällä tasolla – vahvuuksina muun muassa opettajat ja oppimisen tuki18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsinki selvitti perusopetuksen asiakkaiden tyytyväisyyttä alkuvuodesta. Vastausten perusteella oppilaat ja huoltajat ovat tyytyväisiä kouluun ja opetukseen. Kolmasosa oppilaista ja neljäsosa huoltajista antoi kokonaistyytyväisyydessä parhaan arvosanan. Helsingin peruskoulujen vahvuuksia ovat oppimisen tuki, turvallisuus, kodin ja koulun yhteistyö sekä opettajat ja opettajuus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme