Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Esko jälleen paras tietojärjestelmä

Jaa

Esko todettiin parhaaksi tietojärjestelmäksi sairaanhoitajille tehdyssä tutkimuksessa julkinen sairaala -kategoriassa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksessa ”Tietojärjestelmät sairaanhoitajien työn tukena eri toimintaympäristöissä: kokemuksia tuotemerkeittäin” Esko-potilastietojärjestelmä koettiin sairaalaympäristössä parhaiten organisaation sisäistä tiedonkulkua tukevaksi, hyödyllisimmäksi, rutiinitehtävien suorittamisessa helpoimmaksi sekä vakaimmaksi ja nopeimmaksi järjestelmäksi.

Kysely toteutettiin keväällä 2020 ja siihen vastasi 3912 sairaanhoitajaa, joista pääosa työskenteli julkisessa sairaalassa, terveyskeskuksessa, sosiaalialalla tai yksityissektorilla. Kouluarvosana-arvioinneissa julkisen sairaalan toimintaympäristössä Esko sai ylivoimaisesti parhaan arvosanan, 8,2. Kyseisessä kategoriassa arvosanat jakautuivat välille 5,6 - 8,2. Yksikään muu järjestelmä Eskon lisäksi ei saanut arvosanaa 8 tai yli.

Eskon järjestelmäkehitystä on tehty alusta asti käyttäjien kanssa moniammatillisella kehittäjätiimillä ja jatkuvassa vuoropuhelussa terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. ”Olemme vilpittömän kiitollisia siitä, että tiivis yhteistyö käyttäjien ja tuotekehityksemme välillä kantaa hedelmää tässäkin tutkimuksessa”, iloitsee Esko Systemsin toimitusjohtaja Kaisa-Liisa Harjapää.

Potilastietojärjestelmällä on suuri merkitys hoitoprosessien toimivuudelle ja Esko on alusta saakka tehty tukemaan juuri suomalaisen terveydenhuollon toimintaa. Tietojärjestelmäkyselyn päätelmissä todetaankin osan tietojärjestelmistä saavuttaneen melko hyvin Sote-tieto hyötykäyttöön -strategiassa asetetut tavoitteet, ja sairaala-kategoriassa Esko on juuri tähän joukkoon yltänyt järjestelmä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaisa-Liisa Harjapää, toimitusjohtaja

Esko Systems Oy
p. 040 567 3240
kaisa-liisa.harjapaa@eskosystems.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Esko Systems Oy on vuoden 2020 alussa toimintansa aloittanut inhouse-yhtiö, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tytäryhtiö. Yhtiö on perustettu yhdessä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin, Oulun kaupungin, Lapin sairaanhoitopiirin, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin ja 2M-IT Oy:n kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme