Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Espan lavan avajaiset – varma kesän merkki

Jaa

Pormestari Jan Vapaavuori avaa Espan lavan kesäkauden torstaina 17.5. klo 17. Avajaispäivänä esiintyy kaksi suomalaista persoonallista artistia: klo 16.30 Jaakko Laitinen & Väärä Raha yhdistää balkanilaisvaikutteita ja suomalaista iskelmää, ja klo 18 lavalle nousee Tik Takista ja Vain elämää -ohjelmasta tuttu artisti Petra.

Espan lavan monipuolinen musiikkitarjonta jatkuu koko kesän aina elokuun loppuun asti. Konsertteja kuullaan pääsääntöisesti keskiviikosta perjantaihin klo 16.30 ja 19.00 sekä lauantaisin teemapäivinä. Tarkempi ohjelma ja aikataulut löytyvät Espan lavan Facebook-sivulta.

Helsinki-päivää vietetään 12.6., jolloin lavalla selviää, kuka on nimetty tämän vuoden stadin kundiksi ja friiduksi. Kesäkuun lopussa nuoret pääsevät järjestämään ohjelmaa Espan lavalle, kun lavan saa käyttöönsä NuoriEspa. Rakastettu sotilassoittokuntien MIL-Espa on jälleen ohjelmassa lähes joka perjantai klo 14.00 toukokuusta elokuun loppuun. Heinä-elokuun vaihteessa lavan valtaa Jazz-Espa, yksi Helsingin kesän merkkipaaluista. Jazz-Espan jälkeen jatketaan suoraan Etno-Espaan 6.8. alkaen. Huomioi myös Taiteiden yö, jolloin myös Espan lavalla kuhisee.

---

Espan lavan avajaiset

torstaina 17.5. klo 16.30 - 19

16.30 Jaakko Laitinen & Väärä Raha

17 Avaussanat Jan Vapaavuori, Helsingin pormestari

17.15 Jaakko Laitinen & Väärä Raha

18 Petra

Tilaisuus on kaikille avoin, vapaa pääsy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja haastattelupyynnöt:
tuottaja Sara Vogt: +358 40 192 7860 espanlava@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Historiallinen Espan lava on kesäestradi Esplanadin puistossa, Helsingin sydämessä. Lavan ilmaiset konsertit ovat houkutelleet niin turisteja kuin paikallisiakin nauttimaan jazzista, maailmanmusiikista ja klassisesta jo yli sadan vuoden ajan. Espan lava kuuluu Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaan, ja sitä hallinnoidaan Savoy-teatterista käsin.

Espan lava / Esplanadestraden / Espa Stage

Esplanadin puisto
Ravintola Kappelia vastapäätä
00130 Helsinki

espanlava.fi

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satakielikuukausi hyllar språklig mångfald18.2.2019 11:47:53Tiedote

Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för femte gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta18.2.2019 11:44:22Tiedote

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2019 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2019. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on vuodesta 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme