Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Espan lavan avajaisia vietetään 17.5. – kesän aikana yli 200 tapahtumaa

Jaa
Helsingin kaupunki panostaa tulevana kesänä Espan lavan runsaaseen ohjelmatarjontaan keskustan elävöittämiseksi ja kaupunkilaisten viihtyvyyden lisäämiseksi. Espan lavalle nousevat kesän aikana muun muassa Muska, Vuokko Hovatta ja Jorma Uotinen. Monipuolista ohjelmaa on luvassa aina maanantaihin 4. syyskuuta asti. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.
Espan lavan avajaisissa ke 17.5. esiintyvät Piia Viitanen, Cellomania ja Vimma. Kuva: Jussi Hellsten.
Espan lavan avajaisissa ke 17.5. esiintyvät Piia Viitanen, Cellomania ja Vimma. Kuva: Jussi Hellsten.

Esplanadin puistossa sijaitsevalla legendaarisella Espan lavalla kuullaan tulevana kesänä komea kattaus eri musiikkityylejä, kuten rockia, indietä, etnoa, jazzia ja rap-musiikkia. Tapahtumia on luvassa poikkeuksellisen paljon, yli 200 kappaletta.

Espan lavan kesäkausi avataan keskiviikkona 17.5. kolmen upean esiintyjän voimin. Kello 17 lavalle nousee tummanpuhuvaa indiefolkia soittavan Viitasen Piia -yhtyeen keulahahmo Piia Viitanen. Kello 18 esiintyy Jaani Helanderin ja Lukas Stasevskijn muodostama selloduo Cellomania. Illan huipentaa kello 19 Vimma-yhtye, jonka kalevalaisessa taidepopissa ja folk-progessa ikiaikaiset melodiat sekoittuvat nuorten helsinkiläismuusikoiden ajatuksiin hektisestä nykymaailmasta, ilmastokriisistä ja luontosuhteesta.  

Avajaisviikonloppuna kuullaan myös kotimaisen rytmimusiikin klassista yhtyettä Honey B & T-Bones (pe 19.5.), jonka persoonallisessa musiikissa kohtaavat deltablues, funk ja garagerock. Lauantaina 27.5. on luvassa aiemmilta vuosilta tuttu Big Band Marathon, jolloin viisi orkesteria esittää monipuolisen kattauksen big band -musiikkia groovaavista kesähiteistä perinteisiin jazzorkesterisävelmiin.Kuun lopussa on puolestaan vuorossa kesän ensimmäinen IndiEspa, joka tuo Esplanadin puistoon tämän hetken kiinnostavinta valtavirran ulkopuolista musiikkia. Keskiviikon 31.5. keikalla musisoivat modernin popin taiturit Sepikka ja Pambikallio 

Kesäkuussa konsertoivat muun muassa Muska, Emma Salokoski ja Jorma Uotinen 

Kesäkuussa helsinkiläisiä hemmotellaan niin ikään usean huippuartistin keikalla. Perjantaina 16.6. ääneen pääsee valovoimaisen laulaja Emma Salokosken ja kitaristi Jarmo Saaren muodostama duo, joka julkaisi keväällä ensimmäisen yhteisen levynsä Viileässä Virrassa. Juhannusta edeltää myös kaksi huikeaa keikkaa. Keskiviikkona 21.6 fiilistellään taidokasta kotimaista jazzia Nina Myan ja OK:KO-yhtyeen keikoilla, ja to 22.6. tunnelmaa nostattaa legendaarinen Muska, joka esittää suurimpia hittejään ja tarkoin valikoituja covereita kuusihenkisen Hot Dogs -yhtyeen säestämänä. Kuukausi päätetään myös näyttävästi, kun ti 27.6. Espalle saapuu Jorma Uotinen ja Trio Avec, ja ke 28.6. esiintymisvuorossa on runoutta ja musiikkia yhdistävä näyttelijä-laulaja Vuokko Hovatta. 

Avoimeen artistihakuun perustuva Open Stage tulee tänä vuonna isompana kuin koskaan. Kevään aikana Open Stagelle vastaanotettiin yli 400 hakemusta, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Espalla esiintyykin touko-syyskuun aikana yli 40 Open stage -artistia tai yhtyettä, kuten nouseva laulajalupaus Ida Alex (ti 30.5.), brasilialaisesta sambasta ammentava helsinkiläinen perkussioryhmä Samba Sinestesia (ti 6.6.) ja pitkän linjan ammattilaisista koostuva,“77” -niminen punkbändi (ma 10.7.). 

Kesän mittaan ääneen pääsee myös viihteellistä sotilasmusiikkia tarjoileva MIL-Espa, joka on viihdyttänyt yleisöjä Esplanadin puistossa vuodesta 1927 lähtien. Tulevana kesänä on luvassa yhdeksän konserttia sotilassoittokuntien eri kokoonpanoilta. Ensimmäisenä lavalle nousee Kaartin soittokunta (pe 19.5.)  

Heinä-elokuussa järjestetään lisäksi vakiintuneet ja suositut teemaviikot Jazz-Espa ja Etno-Espa ja juhlistetaan runoutta ja musiikkia Eino Leinon päivänä to 6.7. Espan lavan kesän kaikki tapahtumat julkaistaan osoitteessa www.espanlava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäsuunnittelija
Johanna Yrjölä
0405460536, johanna.yrjola@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki


Kulttuurituottaja
Laura Pyrrö
0405860415, laura.pyrro@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki

Kuvat

Espan lavan avajaisissa ke 17.5. esiintyvät Piia Viitanen, Cellomania ja Vimma. Kuva: Jussi Hellsten.
Espan lavan avajaisissa ke 17.5. esiintyvät Piia Viitanen, Cellomania ja Vimma. Kuva: Jussi Hellsten.
Lataa
Kuva: Jussi Hellsten.
Kuva: Jussi Hellsten.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme