Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Espan lavan kesä oli vilkas ja monipuolinen pandemiasta huolimatta

Jaa

Espan lavan konsertit järjestettiin kesällä 2021 koronaturvallisesti ulkoilmassa. Helteinen kesäsää suosi ja livekeikoilla musiikkia kävi kuuntelemassa yli 20 000 katsojaa.

Arppa Espan lavalla. Kuva: Liisa Eerola.
Arppa Espan lavalla. Kuva: Liisa Eerola.

Espan lavan kesän 2021 päättäjäisiä juhlittiin lauantaina 4.9. Mallan ja Matti Johannes Koivun & Aili Järvelän tahtiin. Kesän aikana on järjestetty yhteensä sata konserttia, joista viisi virtuaalisina striimikeikkoina Savoy-teatterista. Livekeikoilla katsojia on ollut yhteensä yli 20 000.

Livetapahtumat järjestettiin koronaturvallisuus huomioiden – väljässä istumakatsomossa ulkoilmassa.

”Koronan tuomista haasteista huolimatta saatiin järjestettyä musiikintäyteinen kesä. Keikat pystyttiin järjestämään pitkälti suunnitellusti ja olimmekin varmasti yksi Helsingin vilkkaimmista keikkapaikoista. Myös sää oli puolellamme ja Espalla hikoiltiin helteessä melkein läpi kesän”, kertoo Espan lavan tuottaja Liisa Eerola.

Kesän aikana järjestettiin perinteiseen tapaan kaksi festivaalia: Jazz-Espa ja Etno-Espa. Molemmilla festivaaleilla oli yli 3500 katsojaa. Sotilassoittokuntien MIL-Espan konsertit päästiin toteuttamaan vasta heinäkuussa koronatilanteesta johtuen. Open Stage -haulla haettuja esiintyjiä esiintyi kesän aikana lähes 40. Lisäksi Espalla lavalle nousivat kesän aikana mm. Nina Mya, Arppa, Pesso, Mimi & Kuku ja Elise-Juliette.

Espan lava tarjosi usealle nuorelle kesätöitä lavatekniikan ja tapahtumatuotantojen parissa. Lavalla työskenteli kesän aikana kuusi nuorta (16−17-vuotiasta) kesätyöntekijää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja Liisa Eerola
040 121 7453, liisa.eerola@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
Espan lava

Viestintäsuunnittelija Terhi Honkio
040 169 9706, terhi.honkio@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuvat

Arppa Espan lavalla. Kuva: Liisa Eerola.
Arppa Espan lavalla. Kuva: Liisa Eerola.
Lataa
Elise-Juliette Espan yössä. Kuva: Liisa Eerola.
Elise-Juliette Espan yössä. Kuva: Liisa Eerola.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Historiallinen Espan lava on kesäestradi Esplanadin puistossa, Helsingin sydämessä. 

Kesälavan ilmaiset konsertit keräävät yleisöönsä niin paikalliset kuin turistit. Kymmenissä konserteissa lavalla nähdään nuoria ammattimuusikoita ja konkaritaiteilijoita meiltä ja muualta. Talvikaudella estradilla nähdään taidetta, ja pimeään aikaan lavalla ovat loistaneet mm. Lux Helsingin valoteokset. Esitykset jatkuvat toukokuusta aina alkusyksyyn saakka. Konsertteja kuullaan pääsääntöisesti iltapäivällä ja illalla keskiviikosta perjantaihin, lauantait ovat erilaisia teemapäiviä.

espanlava.fi
Espan lava FB
Espan lava Instagram
Espan lava Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pirkkolaan 18.9. avattava uusi energiatehokas jäähalli tuo helpotusta Helsingin haastavaan jäätilanteeseen17.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Pirkkolaan avataan uusi energiatehokas jäähalli 18.9. Pirkkolan jääpyhättö on perinteisesti ollut kovassa käytössä ja käyttäjiä ollut vuosittain noin 150 000. Uuden jäähallin myötä kävijämäärän odotetaan nousevan vuositasolla noin 170 000 henkilöön, joka tulee osaltaan helpottamaan Helsingin haastavaa jäätilannetta. Jäähallin rakennuskustannukset ovat noin 17 miljoonaa euroa. Rakennuksessa on hyödynnetty uutta rakennustekniikkaa, jonka avulla voidaan saavuttaa jopa 60 prosentin energiatehokkuus vanhaan halliin verrattuna. Hallin auetessa kaupunkilaiset ja jääurheiluväki pääsevät nauttimaan modernin jäähallin tarjoamista olosuhteista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme