Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo ainoana eurooppalaisena seitsemän älykkäimmän kaupunkiyhteisön joukossa

Jaa

Espoo on valittu seitsemän parhaan kaupungin joukkoon kansainvälisessä Intelligent Communities Awards 2018 -kilpailussa. Muut finaaliin yltäneet kaupungin ovat Kanadasta, Australiasta ja Taiwanista. Suomalaiskaupungeista Oulu on ollut seitsemän finalistin joukossa vuosina 2012 ja 2013.

Vuoden 2018 kilpailun teema on datan hyödyntäminen ihmislähtöisessä palvelujen kehittämisessä (Humanizing Data). Espoon vahvuuksiksi kilpailussa on määritelty asiakaslähtöinen lähestymistapa älykkään kaupungin (Smart City) kestävään kehittämiseen: asukkaat halutaan ottaa mukaan kaikkeen toimintaan. Espoo esitteli hakemuksessaan muun muassa Koulu palveluna -mallia, Ison Omenan palvelutoria ja Kestävä Espoo -kehitysohjelmaa.

Kilpailun arvioijat vierailevat kevään aikana Espoossa tutustumassa espoolaiseen kehittämiseen sekä Espoo Innovation Garden -ekosysteemiin, jolla tarkoitetaan innovatiivisia yhteistyötapoja ja -kulttuuria sekä yhteiskehittämistä paikallisten yritysten, yliopistojen ja muiden tutkimus-, kehitys- ja innovaatiolaitosten kanssa.

Voittaja valitaan ICF Global Summit -tilaisuudessa Lontoossa 4.–6. kesäkuuta.

Intelligent Community Forumin tiedote englanniksi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päivi Sutinen
palvelukehitysjohtaja, Espoon kaupunki
puh. 046 8772 871

Jasmin Repo
EU-koordinaattori, Espoon kaupunki
puh. 043 826 6886

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme