Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo antoi valmistelukehotuksen Länsimetron ja sen liityntälinjaston ongelmien ratkaisuista

Jaa

Espoon kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti kannanoton Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän Etelä-Espoon joukkoliikenteeseen esittämiin toimenpiteisiin.

Kaupunginhallitus päätti antaa toimialajohtajalle ja edustajilleen HSL:n hallituksessa valmistelukehotuksen neuvotella siten, että HSL pikaisesti tunnistaa ja ratkaisee Länsimetron ja sen liityntälinjaston Espoon esille nostamat ongelmat sekä keskinäisen aikataulutuksen ja reittioppaan ongelmat, eliminoi liityntävaihtoihin liittyvät ylipitkät odotusajat sekä tahdistaa bussivuorojen lähtö- ja saapumisajat metron liikennöintiaikoihin paremmin sopiviksi.

Kiireelliset toimenpiteet kohdennetaan etenkin ruuhka-aikoina metron liityntäliikenteeseen Matinkylästä länteen. Kaikkien metrovuorojen tulisi ruuhka-aikoina lähteä Matinkylästä ja jatkaa Matinkylään. Kaikki toimenpiteet koskevat ajanjaksoa ennen Kivenlahden metron käyttöönottoa. 

HSL:n tehtävänä on lakisääteisesti hoitaa pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä. HSL:n vastauksen liitteenä on kuuden kohdan ohjelma Espoon bussilinjastoon kohdistuvista toimenpiteistä, joita HSL esittää vastauksena Espoon kaupungin luettelemiin ongelmiin. Toistaiseksi liityntälinjaston liikennöinnin toteutumisesta saatu tieto on Espoossa perustunut pääosin kuntalaisilta saatuun palautteeseen. Liikennejärjestelmästä saatavia HSL seurantatietoja ei Espoossa vielä ole käytettävissä.

HSL:n tulee pikaisesti laatia ja toimittaa Espoon kaupungille linjakohtainen tilanneanalyysi liityntäliikenteen toteutumisesta ja analyysi alueittaisista matkustajamäärien muutoksista ennen ja jälkeen linjastomuutoksen sekä analyysi saadusta asukaspalautteesta kokonaisuudessaan, ja valmistella näistä lähtökohdista Espoon joukkoliikennejärjestelmää tukevia, matkustajien kannalta vaikuttavia ja kustannustehokkaita ratkaisuja yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Espoo on valmis kasvattamaan HSL:lle kuntaosuuttaan matka-aika- ja kapasiteettiongelmien ratkaisemiseksi.

Kaupunki kuitenkin edellyttää, että valmistelun yhteydessä varmistetaan, että toimenpiteet korjaavat ongelmia erityisesti siellä, missä palvelutaso ja matka-ajat on heikentyneet eniten. Espoo tarvitsee toiminnalliset ja taloudelliset ennakkolaskelmat siitä, miltä alueilta matka-aikoja voitaisiin olennaisesti lyhentää lisäämällä suoria bussivuoroja ruuhka-aikoina joko liityntäliikenteenä Matinkylään tai jollekin muulle metroasemalle tai suoraan Kamppiin. Espoo edellyttää myös, että kaikkien muutosten taloudellisia vaikutuksia arvioidaan muutosten suunnittelun yhteydessä, erityisesti muutosten vaikutus Espoon kuntaosuuteen huomioiden arvioitu lipputulojen lisäys.

Espoon kaupunki edellyttää että HSL toteuttaa tehokkaaksi ja vaikuttavaksi toteamansa liityntäliikenteen ja Espoon sisäisen liikenteen puutteita koskevat toimenpiteet pikaisesti niin, että nykyisten sopimusten mahdollistamat korjaukset saadaan käyttöön ensitilassa ja muiden muutosten osalta valmistelua kiirehditään.

Espoo edellyttää, että tietopohjan kasvaessa linjaston toimivuuden parantamista jatketaan edelleen kunnes Espoon kaupungin esiin nostamat ja muut esille tulleet linjastomuutosten ongelmat on saatu ratkaistua.

Samalla Espoo muistuttaa, että HSL:n tulee kehittämistoimenpiteillään jatkuvasti tarkastella joukkoliikenteen palvelutasoa kaikkialla Espoossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

EMMA's autumn opens with strong contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh15.8.2018 09:22Tiedote

EMMA – Espoo Museum of Modern Art opens its autumn season with a lineup of leading contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh. Curated picks from the EMMA collection will simultenously feature in a series of changing temporary exhibitions. The 50th anniversary of the iconic Futuro House will culminate at the Wegee Exhibition Centre with the public debut of Plastic Heart, a sound installation by Mika Taanila opening on Friday, 17.8.2018.

EMMA inleder höstsäsongen med starka samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh 15.8.2018 08:51Tiedote

EMMA – Esbo moderna konstmuseums höstprogram lyfter fram ledande internationella samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh. Dessutom visas tillfälliga utställningar av verk ur museets samlingar. På Utställningscentret WeeGee kulminerar Futurohusets 50-årsjubileum fredagen den 17 augusti i Mika Taanilas ljudinstallation Platshjärta, gjord enkom till Futurohuset.

EMMA avaa syksynsä vahvoilla nykytaiteilijoilla: Outi Pieski, Alicja Kwade ja Kate McIntosh15.8.2018 08:20Tiedote

EMMA – Espoon modernin taiteen museon syksyn ohjelmisto tuo esiin kansainvälisiä eturivin nykytaiteilijoita: Outi Pieskin, Alicja Kwaden ja Kate McIntoshin. Lisäksi yleisö pääsee tutustumaan vaihtuviin kokoelmia esitteleviin näyttelykokonaisuuksiin. 50-vuotiaan Futuron juhlavuosi huipentuu Näyttelykeskus WeeGeellä, kun Mika Taanilan Futuro-taloon luoma ääni-installaatio Muovisydän avautuu yleisölle perjantaina 17.8.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme