Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo ensimmäisenä suomaisena kaupunkina nuorisotyön KEKS-verkoston jäseneksi

Jaa

Espoon nuorisopalvelut liittyy ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina KEKS-verkoston jäseneksi 1.1.2020 alkaen. Ruotsalaiseen KEKS (kvalitet och kompetens i samverkan) -verkostoon kuuluu 57 nuorisotyön toimijaa Ruotsissa ja Sloveniassa.

Verkoston toiminta perustuu yhteistoiminnalliseen nuorisotyön osaamisen kehittämiseen ja nuorisotyön laadun sekä vaikuttavuuden arviointiin kansainvälisellä tasolla.

-       KEKS-verkostoon liittymisellä edistämme nuorisopalveluille ensisijaisten nuorisotyöllisten strategisten linjausten jalkauttamista Espoossa ja saamme vertailukohteita tekemällemme nuorisotyölle kansainvälisistä kumppaneistamme. Lisäksi vahvistamme Espoon nuorisopalveluiden asemaa kansainvälisessä nuorisotyössä, sen kehittämisessä ja nuorisotyön laadun ja vaikuttavuuden arvioinnissa, kertoo nuorisopalvelupäällikkö Merja Nordling.

Lähiliikuntapaikkoja kehitetään

Espoossa on kehitetty lähiliikuntapaikkoja aktiivisesti ja nyt tueksi on laadittu lähiliikuntapaikka -ohjelma. Tavoitteena on kehittää kaupunkilaisia tasapuolisesti palveleva lähiliikuntapaikkojen verkosto. Kävely, lenkkeily, hiihto, luistelu ja uinti ovat hyviä esimerkkejä lähi- ja luontoliikunnasta, jotka ovat mahdollisia joka puolella Espoota. Ulkokuntosalit ja tekojäät ovat lisääntyneet viime vuosina. Seuraava uusi tekojää tulee Espoonlahteen.

-       Espoolaiset arvostavat luontoa ja luontoliikuntaa. Haluamme rakentaa ehjän, monipuolisen ja tiiviin lähiliikuntaverkon siten, että jokaiselle olisi tarjolla houkutin lähteä ulkoilemaan, liikunta- ja nuorisojohtaja Martti Merra korostaa.

Säästötoimia ei saa kohdistaa liikunta- ja nuorisopalveluihin

Liikunta- ja nuorisolautakunta merkitsi tiedoksi liikunta- ja nuorisopalvelujen sekä omalta osaltaan sivistystoimen talousarvion, strategian osavuosikatsaus II:n ja pöytäkirjamerkinnät tilanteessa 31.7.2019.

-       Edellytämme kuitenkin ettei mahdollisia säästötoimenpiteitä kohdisteta liikunta- ja nuorisopalveluihin, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Heidi Luukkanen.

Liikunta- ja nuorisolautakunnan jäsenet: http://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Paatoksenteko/Lautakunnat_ja_johtokunnat/Liikunta_ja_nuorisolautakunta/Jasenet

Liikunta- ja nuorisolautakunnan esityslista:
http://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Paatoksenteko

 

Lisätietoja:

Liikunta- ja nuorisolautakunnan puheenjohtaja Heidi Luukkanen, luukkanenh@gmail.com
Liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra, puh 043 824 9586, martti.merra@espoo.fi

 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme