Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo hakee hackathonista ratkaisuja sisäilmaongelmiin

Jaa

Espoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitos järjestää toukokuussa 12 tuntia kestävän innovaatiokilpailun eli hackathon-tilaisuuden, jossa haetaan ratkaisuja koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmiin. Hackathon-haasteena on ideoida Espoon kiinteistödatan pohjalta uudenlaisia digitaalisia ratkaisuja, joilla voidaan tuottaa ja ylläpitää terveellistä ja turvallista oppimisympäristöä.

Haettavan ratkaisun ei tarvitse olla teknisesti kypsä, mutta sen pitää tukea Espoo-tarinassa valtuustokaudelle asetettua Koulut kuntoon -tavoitetta. Valtuusto on linjannut, että valtuustokauden lopussa kaikissa kouluissa ja päiväkodeissa on oltava terveet ja toimivat tilat ja että sisäilmakohteiden ja hätäväistöjen lukumäärä on nolla.

Ratkaisun täytyy myös perustua uudenlaiseen toimintatapaan, hyödyntää hackathonissa jaettua kiinteistödataa ja soveltua Espoon kaupungin tilapalvelujen toimintaympäristöön. Lisäksi sen tuottamien tulosten täytyy olla helposti analysoitavissa.

Palkkiona yhteensä 5 000 euroa

Espoon kaupungin Tilapalvelut palkitsee hackathonissa syntyvät parhaat työt yhteensä 5 000 eurolla. Palkinto voidaan jakaa yhdelle tai useammalle osallistujalle. Voittajat valitsee hackathonin jury tilaisuuden lopussa tapahtuvien pitchausten jälkeen.

Parhaat joukkueet voivat päästä kokeilemaan ratkaisujaan kaupungin tilapalvelujen kanssa. Tästä päättää erikseen Tilapalvelut hackathon-tilaisuuden jälkeen.

Hackathon järjestetään Espoon Otaniemessä 3.5.2018 klo 8–20. Haastekisaan voi ilmoittautua jättämällä tarjouksen Hankintailmoitukset.fi-sivuston kautta 20.4.2018 klo 12 mennessä. Sekä tila että aikataulu rajoittavat osallistuvien joukkueiden määrää, minkä vuoksi Espoon kaupungin Tilapalvelujen ja tietohallinnon asiantuntijatiimi valitsee joukkueet etukäteen.

Tulossa myös lisää hackathoneja

Sisäilma-hackathon on ensimmäinen Espoon kaupungin järjestämä hackathon. Jatkossa hackathoneja on tarkoitus järjestää myös muiden toimialojen datan ympärille.

Kaupunki on myös laatimassa yhdessä Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa Espoo Hackathon -käsikirjaa, jonka pohjalta vastaavia innovaatiokilpailuja on jatkossa helppo järjestää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

toimitusjohtaja Maija Lehtinen, Espoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitos, puh. 046 877 3683, maija.lehtinen@espoo.fi

kehittämispäällikkö Jaana Suonsaari, Espoon kaupunki, palvelukehitysyksikkö, puh. 043 825 3083, jaana.suonsaari@espoo.fi

analyytikko Tomas Lehtinen, Espoon kaupunki, palvelukehitysyksikkö, puh. 043 826 9177, tomas.lehtinen@espoo.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme