Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo hakee yhdistyksiä ja yrityksiä viljelypalstatoimintaan

Jaa

Espoon kaupunki hakee viljelytoiminnasta kiinnostuneita yhdistyksiä ja yrityksiä vastaamaan viljelypalstojen vuokraamisesta ja kunnossapidosta.

Espoo luopuu viljelypalstojen vuokraamisesta vuoden 2018 loppuun mennessä ja ulkoistaa siihen liittyvät tehtävät. Tekninen lautakunta päätti asiasta viime syksynä.

Mukaan viljelytoimintaan

Viljelypalstan voi vuokrata esimerkiksi yritys tai yhdistys. Yhdistykset voivat olla kyläyhdistyksiä, 4H-yhdistyksiä, palstakohtaisia yhdistyksiä tai vastaavia. Palstoilla parhaillaan viljelevät voivat myös perustaa oman yhdistyksensä.

Viljelypalsta-alueita on neljätoista, joista Espoo hallinnoi yhtätoista. Vuokrattavia palstoja on yhteensä 1 164. Palstojen suunnittelu, rakentaminen ja perusparannus sekä palsta-alueita ympäröivän infran ylläpito kuuluvat jatkossakin kaupungin töihin.

Viljelyalueen vuokrasopimuksen yhdistyksen kanssa tekee Espoon kaupungin tonttiyksikkö. Mikäli yhdistys on kiinnostunut useamman palsta-alueen vuokraamisesta, voi siitä ilmaista kiinnostuksensa tonttiyksikölle (eero.haataja@espoo.fi tai puh. 050 428 9304).

Kiinnostuneille järjestöille järjestetään infotilaisuus torstaina 14.6.2018 kello 17.00 alkaen Kuninkaantien lukion auditoriossa, osoitteessa Kaivomestarinniitty 2.

Uudesta toimintamallista kustannussäästöjä

Viljelypalstojen siirtäminen ulkopuolisten hoitoon tukee kaupungin talous- ja tuottavuustavoitteita ja vapauttaa resursseja ydintoimintoihin. Ympäröivissä kunnissa yhdistykset ja yritykset vuokraavat palstoja viljelijöille ja kaupungit vuokraavat vain maan viljelykäyttöön. Espoossakin muutamia viljelypalsta-alueita on jo vuokrattu yhdistysten hoitoon esimerkiksi Perkkaalla ja Soukassa.

Kaupunki irtisanoo nykyisten viljelijöiden sopimukset päättymään 31.12.2018. Nykyiset viljelijät ovat etusijalla, mikäli he haluavat jatkaa viljelyä kunnossapidon ja vuokrauksen siirtyessä pois kaupungilta. Uusi vuokraaja ottaa vastaan myös jonotuslistan viljelijöistä. Palsta-alueet siirtyvät siinä kunnossa kuin ne luovutushetkellä ovat.

Yhteyshenkilöt

Kari Tuura, Espoon kaupunki, kati.tuura@espoo.fi, puh. 050 044 1557

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Nämnden Svenska rum godkände behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område14.2.2019 21:14:52Tiedote

Nämnden Svenska rum godkände på sitt möte torsdagen 14.2 behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område samt de allmänna principerna för invånaranvändning av skollokaler och småbarnspedagogikens lokaler. Nämnden behandlade även åtgärdsprogrammet för att minska fattigdom bland barnfamiljer och fastställde antalet förskoleplatser och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2019-2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme