Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo haluaa jatkossakin olla Euroopan kestävin kaupunki

Jaa

Kaupungin tärkeimpiä tavoitteita tällä valtuustokaudella ovat talouden tasapainottaminen, koronasta toipuminen, sote-uudistuksen toimeenpano sekä hiilineutraaliuden eteen tehtävä työ. Lisäksi pureudumme entistä tarmokkaammin maahanmuuttajien kotouttamiseen.

Espoo-tarinaa eli kaupungin strategiaa vuosille 2021–2025 on valmisteltu pitkäjänteisesti ja tiiviissä yhteistyössä espoolaisten, henkilöstön ja luottamushenkilöiden kesken. Valtuusto hyväksyi Espoo-tarinan 25.10.2021.

”On ollut hienoa saada uusi valtuusto ja uudet valtuutetut kirjoittamaan uutta lukua Espoo-tarinaan. Espoo on kasvutarina, ja tehtävämme on pitää Espoon kasvu kestävänä ja laadukkaana. Tällä valtuustokaudella meidän on päästävä koronasta kasvuun, suoriuduttava sote-uudistuksesta ja huolehdittava espoolaisten palveluista taloudellisesti kestävällä tavalla, eli haasteita riittää,” toteaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Valtuustokaudelle seitsemän painopistealuetta

Ensi vuoden erityisiksi painopisteiksi Espoo-tarinassa on nostettu koronasta toipuminen ja sote-uudistus. Koko valtuustokaudella on seitsemän tavoitetta:

1. Espoo on oppimisen ja sivistyksen kärkikaupunki

2. Espoo toteuttaa palveluja koko espoolaisen yhteisön voimin

3. Espoo on taloudellisesti kestävä ja verotukseltaan kilpailukykyinen

4. Espoo on kansainvälisesti vetovoimainen yrittäjyys- ja innovaatiopääkaupunki

5. Espoo on viihtyisä, turvallinen ja luonnonläheinen kotikaupunki

6. Espoo saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä

7. Espoo on Suomen paras kotouttaja

”Nämä seitsemän tavoitetta auttavat meitä suuntaamaan toimintaamme kohti tavoitettamme olla Euroopan kestävin kaupunki kaikilla kestävyyden osa-alueilla: taloudellisesti, ekologisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti,” kaupunginjohtaja Mäkelä sanoo. ”Visiomme mukaan Espoo on verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen verkostokaupunki, joka on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki. Tärkeää on, että Espoossa jokainen espoolainen voi aidosti vaikuttaa.”

Espoolaiset arvostavat lähiluontoa, turvallisuutta sekä toimivia peruspalveluita

Espoo-tarinan valmistelun aikana kuntalaiset pääsivät osallistumaan muun muassa vastaamalla kahteen Mun Espoo -kyselyyn. Kyselyihin saatiin yhteensä yli 10 000 sanallista vastausta sekä 70 000 karttamerkintää, jotka kertovat espoolaisille merkityksellisistä paikoista sekä kehittämisideoista. Lisäksi asukas- ja vähemmistöryhmille järjestettiin useita tilaisuuksia Espoo-tarinan valmisteluun liittyen.

Kuntalaisille erityisen tärkeiksi teemoiksi nousivat lähiluonto, turvallisuus, kaupungin peruspalvelut, hyvinvointi sekä asukkaiden osallisuus. Nämä kokonaisuudet näkyvät myös Espoo-tarinassa arvoista lähtien.

”Olemme nostaneet kuntalaisille tärkeitä teemoja myös osaksi poikkihallinnollisia kehitysohjelmiamme. Ne toimivat yhteistyöalustoina, joissa kehitetään kokeillen ja pilotoiden uusia ratkaisuja espoolaisten hyväksi. Kehitysohjelmat ovat myös erinomainen tapa kutsua espoolaisia mukaan yhdessä tekemiseen,” kaupunginjohtaja Mäkelä kertoo.

Tulevalla valtuustokaudella poikkihallinnolliset kehitysohjelmat ovat Elinvoimainen Espoo, Hyvinvoiva Espoo, Kestävä Espoo, Tapahtumien yhteisöllinen Espoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki edellyttää koronapassia laajasti yleisötilaisuuksissa ja osassa asiakastiloja3.12.2021 15:11:14 EET | Tiedote

Espoon kaupunki edellyttää asiakkailtaan koronapassia laajasti kulttuurin ja liikunnan palveluissa 4.12.2021 alkaen. Tarkistamme koronapassin kaikissa yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa sekä sisäänpääsyn edellytyksenä kaupunginmuseon toimipisteisiin, Näyttelykeskus WeeGeelle ja uimahalleihin. Myös ryhmäliikuntaan edellytämme koronapassia, jos ryhmäkoko on yli 20 henkilöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme